4-3-3 mü, 4-4-2 mi?

Mustafa Canaslan

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Futbol takımımızın köklü bir revizyona ihtiyaç duyduğu malum. İşbaşında yeni bir yönetim ve yeni bir TD mevcut. Biliyoruz ki Okan Hocanın favori formatı 4-3-3. Rakibe veya maçın gidişatına göre sıklıkla 4-4-2 ye dönebildiğini gördük, kendisi de bunu açıkça onayladı geçenlerde...

Kadro planlamasının hangi formasyona göre yapılması gerektiğinin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Zira bir 10 numaraya mı, ikinci forvet olarak Pedro tarzı bir oyuncuya mı, yoksa 10 numarasız ve ikinci forvetsiz, kanat forvet oyuncularının ofansif aksiyonlarını öne çıkaran bir sisteme göre mi planlama ve oyuncu yatırımı yapılmalı?..

Elimizdeki Kerem-Yunus, ismi geçen Vargas-Scarpa gibi isimlerin 4-4-2 ye uygun yapıda futbolcular olmadığı kanaatindeyim mesela. Zayıf takımlara karşı bunlarla 4-2-4 bile oynanabilir ama denk rakiplere karşı neler yapılması gerektiği önemli...

Çok uzatmayayım; vurgulamak istediğim husus anlaşılacaktır diye umuyorum...

orta saha domine edilmeli bana göre, 3 ve altı bizi yakıp yıkıyor.

Bu arada belirtmek isterim, gönlümden geçen formasyona göre açmadım başlığı. Dediğim gibi, Okan Hocanın tercihleri üzerinden gidiyoruz...

(Bana kalsa, 3-4-2-1 e göre bir yapılanma isterdim. Elimizdeki kanat oyuncularının oyun anlayışları ve PVA buna çok uygun. Keza Oliveira da öyle).

Mevcut orta sahaya göre 4 4 2 çok zor olur. 2 forvet in de savunma yönünün çok iyi olması gerek. Keza kanat oyuncularının da. Orta saha göbeğini söylemiyorum bile. Bir Melo prime Selçuk engin baytar Elmander necati gibi oyuncularınız olmadan zor oynarsınız.

4-3-3 şuanki kadroya ve özellikle Kerem-Yunus ikilisini düşününce en mantıklı sistem.

Çünkü bu ikilinin rakip kovalamayla enerji harcamaması lazım. Sadece atak düşünmeliler öncelikle.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4-4-2 oynadığımız dönemlerde daha göze hoş gelen bir futbol oynuyorduk. Ne zaman 4-3-3'e geçtik istisnalar hariç keyif alamadım.

Pedro' nun transfer edilme imkanı varsa, benim de aklımdan geçen en pragmatik çözüm bu olur aslında; meramımı anlatmaya çalışırken, lafı çok uzatmamak adına detaya girmemiştim...

Doğru anladıysam; '6' ağırlıklı, enerjisi yüksek, kaliteli bir futbolcu, bir tarafa kayık ve hafif önde Sergio, onun da bir tık önünde ve diğer tarafa yakın, orta saha-forvet bağlantısını sağlayacak Pedro...Grafik kullanmayı pek beceremiyorum, affola:giggle:

1657487965720.webp

çift forvet futbolu olduğunda 4-4-2 nin 4-1-2-1-2 şeklinde Elmas dizilimine bayılırdım.

Sonra Henry'li barça ile 4-3-3 sevdalısı oldum

4-2-3-1 ama her pozisyondaki bir topçunun her şeyi değiştirebileceği format olarak görmekteyim son zamanlarda

4-1-3-2 derim ben tabu bunun icin saglam OS lazim ki geliyor gibi :) Ama 4-2-3-1'de gayet oturur bu seferde onde saglam - kreatif oyuncu sart.

Geri
Üst Alt