#45 Marcão

Herkes iyi adam oynadi dedi ki bence de iyi oynadi. Sizlerin yorumunu okuyunca baska maci mi izledim dedim.

Herkes Luyindama ya yüklendi haftalarca da bunun da az mal mal hareketleri yok hani. Gol yedirmeyince öyle insanlarin fazla gözüne batmadi.

Kafasi leyla gibi.

10 numara topçu %23 topa sahip olup kalan oranın neredeyse tamamı senin sahanda oynanırsa elbet hata yapmaya müsait olur. dünyanın en iyi topçuları da kendi bölgesine hapsolsun onlar da hata yapar. bjk maçında da luyindama ya da aynı sebeple eleştiri yapılmıştı. büyük takımın kendi sahasından çıkamaması en önemli sorundur. yoksa marcao ozan kabaktan 2 gömlek üstün topçudur. bugün liverpool da oynasa fark yaratırdı. 30 milyonu da sezon sonu verirlerdi.

Defansif aksiyonlarda Luyindama olmadığının ispatı olmuş.

Bazen su vücutunu topun ve forvetin arasina koyup foul cikartma cabalamasinda korkuyorum. Bunu her ülkede ve hele SL/EL maclarinda hep calmazlar. Avrupaya gitme plani varsa, o hareketleri biraz azaltmali bence.

Adam Gedsonun iki macina saymazsak, en cok foul yapilan oyuncumuz. O istatisikde normalde kanat, forvet ve orta saha oyunculari normalde olmaz mi?

Oynadığı en büyük takım biz olacağız çok yüksek ihtimalle
Sene başında çok iyi oynuyodu ama bi anda gelişimi durdu bu haftalar da düşüşe geçti biraz.Açıkçası bence kendisi gitmek ister ve bizde satmalıyız çünkü düşüşe geçme ihtimali hiçte az değil eğer bu sene satamazsak hiçbir zaman çift hanelere satamayız.Büyük liglerin başaltı takımlarında oynayabilir bence he tabi onların bizden ne kadar büyük olduğu tartışılır ama Atalata,Sevilla tarzı takımlarda oynar diye düşünüyorum.

Sevillanin iki stoperini de baya isteyen olur yazin. Monchi belki ister Marcaou

Bazi oyuncular sezon boyunca cok yiprandi, bunlarin basinda da Marcao ve Taylan geliyor. Marcao saha icinde cok calisan bir oyuncu, sadece bir stoper olarak degil, ayni zamanda orta saha gibide oynuyor, ve o civarlarda önemli bir mücadele ortaya koyuyor, bir cok önemli hamle yapiyor.
Luyindama olmasa da yerine Donk oynatip verim aliyoruz, hatta Donk formayi bile bence hak ederek kapti. Ki bence Luyindama kötü de oynamiyordu o dönemde, neyseki.
Marcao´un ise maalesef yedegi yok. Sol stoperimiz cünkü kisa paslar ile topu oyuna sokuyor, ve yönlendirmekte yardimci oluyor. Marcao yerine adam koyamiyoruz, Donk ve Luyindama´da hic bir sekilde uyumlu bir ikili degil.

Bazi hareketleri var ki, bence tamami ile yorgunluk belirtisi. Özellik ile iki Alanya macinda yaptigi bazi hareketleri, ve birden topu ileri tasirken gücten kuvvetten düsmesi.

Marcao ve Taylan cok yiprandilar, hic de dinlenemediler. Taylan su an dinlenme firsati buldu, ama Marcao hala her mac sahada. Bir mac kenara cekilmesi lazim, ama yerine oynayabilecek oyuncu yok. Ozanvafor sol stoper gibi, ayagi da fena durmuyor, ama Donk veya Luyindama yaninda gitmez gibi. Sol ayakli olmasi en azindan bir avantaj gibi duruyor. O oynadigi ilk 4-5 dakikada iyi bir görüntü vermisti aslinda.

Umarim Marcao´yu Erzurum macinda biraz dinlendiririz. Hoca yolunu bulsun, ertesi hafta yine ingiliz haftalari basliyor gibi.

Dün Tayfur tarafından madara edilişine örnek birçok kritik maç var yav eyvallah potansiyellide fazla abartmamak gerek bence.

Çok çok iyi demedim zaten en potansiyelli en fazla para edecek adamı dedim.Yaşı genç+brezilyalı+sol ayaklı+ayağı düzgün.Stoperlerin prime dönemlerine genelde 27-28 yaş civarında ulaştıkları düşünülürse stoper özelliklerini 1-2 kademe geliştirdikten sonra çok rahat 30 milyon euro civarı edeceğini düşünüyorum.

Geri
Üst Alt