#45 Marcão

işte sizin futbolcu satma zihniyetinizden ötürü olacak

0oyeQw.gif

Ulen hiç alıcısı olmasa bile Muslera gibi futbolu bizde bıraksın. Bırakın artık adamın yakasını.? Hava topu filan hikaye. Geriden oyun kurma becerisinde Avrupa’da dahi çok az adam var. Bide bu adamı Szalai ile kıyaslayan gafiller var. Marcao’nun sol bacağı etmez.

fatih terim'i tüm galatasaraylılar seviyor ancak diğerleri pek hoşlanmıyor. çünkü o bir winner, türkiye'de ne varsa kazanmış. bu rekabetten dolayı hoşlanmamalarını da normal karşılıyorum. burada çok önemli oyuncularla oynuyorum. türk futbolculardan arda turan gibi çok önemli bir karaktere sahibiz ama gerçek liderimiz fernando muslera. muslera ile zaman geçirmek, onunla birlikte oynamak büyük bir onur. fantastik bir karakter ve büyük bir lider. arda turan, oyun bilgisi çok yüksek bir oyuncu. biraz ispanyolca biliyor ve sürekli konuşuyoruz. maç anında oyunu iyi okuyor. ne zaman atak yapacağız, ne zaman kapanacağız. çok farklı bir seviye taktik bilgisi var. galatasaray'da, premier lig, la liga gibi kulüplerde oynayan oyunculara daha sıcak bakılıyor. bu yüzden transferime sıcak bakmayan isimler de olmuş ancak fatih terim beni portekiz ligi'nde düşmeye oynayan bir takımdan alıp getiren ve şans veren isimdir. pazar günü bir maçımız varsa, hafta başından fatih terim bize rakip takımın oyun sistemini, buna karşın bizim neler yapmamız gerektiğine dair taktiksel bilgileri bize anlatır. oyuncularla tek tek konuşur. galatasaray-fenerbahçe derbileri brezilya'ya göre çok farklı. 1 hafta önceden baskıyı hissediyorsun. taraftarlar sosyal medya ve basında ilgi çok büyük oluyor. derbi gecesi uyumakta çok zorlandım ama öyle bir rekabet ki, yılda 15 kez olsa hepsinde oynamak isterim. mesut özil'e karşı oynamaktan çok memnun oldum. büyük takımlarda oynamış, brezilya'da dünya kupası kaldırmış bir oyuncu. en iyilere karşı oynamak her zaman beni memnun eder. türkiye'de taraftarlar çok kalitesi olmasan da, sahada koşup mücadele ediyorsan, tutkuluysan seni bağırlarına basıyorlar. türkçe olarak sadece 'merhaba, nasılsın, evet, hayır' gibi kelimeleri biliyorum. ama muslera çok iyi türkçe konuşuyor. ingilizce, italyanca biliyor. bambaşka biri. galatasaray'da ödemeler konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum. bazen 1-2 ay geciktiği oluyor ama bunu normal karşılıyorum.''

kaynak : gssözlük. espn röportajı denilmiş.

Galatasaraylı Marcao, Brezilya ESPN kanalına konuştu:

''Fatih Terim'i tüm Galatasaraylılar seviyor ancak diğerleri pek hoşlanmıyor. Çünkü o bir winner, Türkiye'de ne varsa kazanmış. Bu rekabetten dolayı hoşlanmamalarını da normal karşılıyorum.''

Marcao: Burada çok önemli oyuncularla oynuyorum. Türk futbolculardan Arda Turan gibi çok önemli bir karaktere sahibiz ama gerçek liderimiz Fernando Muslera. Muslera ile zaman geçirmek, onunla birlikte oynamak büyük bir onur. Fantastik bir karakter ve büyük bir lider.

Marcao: Arda Turan, oyun bilgisi çok yüksek bir oyuncu. Biraz İspanyolca biliyor ve sürekli konuşuyoruz. Maç anında oyunu iyi okuyor. Ne zaman atak yapacağız, ne zaman kapanacağız. Çok farklı bir seviye taktik bilgisi var.

Marcao: Galatasaray'da, Premier Lig, La Liga gibi kulüplerde oynayan oyunculara daha sıcak bakılıyor. Bu yüzden transferime sıcak bakmayan isimler de olmuşancak Fatih Terim beni Portekiz Ligi'nde düşmeye oynayan bir takımdan alıp getiren ve şans veren isimdir.

Marcao: Pazar günü bir maçımız varsa, hafta başından Fatih Terim bize rakip takımın oyun sistemini, buna karşın bizim neler yapmamız gerektiğine dair taktiksel bilgileri bize anlatır. Oyuncularla tek tek konuşur.

Marcao: Galatasaray-Fenerbahçe derbileri Brezilya'ya göre çok farklı. 1 hafta önceden baskıyı hissediyorsun. Taraftarlar sosyal medya ve basında ilgi çok büyük oluyor. Derbi gecesi uyumakta çok zorlandım ama öyle bir rekabet ki, yılda 15 kez olsa hepsinde oynamak isterim.

Marcao: Mesut Özil'e karşı oynamaktan çok memnun oldum. Büyük takımlarda oynamış, Brezilya'da Dünya Kupası kaldırmış bir oyuncu. En iyilere karşı oynamak her zaman beni memnun eder.

Marcao: Türkiye'de taraftarlar çok kalitesi olmasan da, sahada koşup mücadele ediyorsan, tutkuluysan seni bağırlarına basıyorlar.

Marcao: Türkçe olarak sadece 'Merhaba, nasılsın, evet, hayır' gibi kelimeleri biliyorum. Ama Muslera çok iyi Türkçe konuşuyor. İngilizce, İtalyanca biliyor. Bambaşka biri.

Marcao: Galatasaray'da ödemeler konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorum. Bazen 1-2 ay geciktiği oluyor ama bunu normal karşılıyorum.

Tüm yokluklara, transferdeki beceriksizliklere, bitmek bilmeyen sakatlıklara rağmen gelen istikrarlı başarının her noktasına dokunulan güzel yorumlar olmuş. Özellikle Arda-Muslera'nın liderlik becerileri arasındaki farkını çok iyi ifade etmiş. Beni en çok sevindiren çok uzun zaman sonra Galatasaray'da maaş sıkıntısı yaratılmayan, çalışanını mağdur etmeyen bir yönetimin benimsenmesi. Her ne kadar bunun da doğrudan Terim'in başta olmasıyla ilgili olduğunu düşünsem de ekonomik açıdan her daim doğru işler yapmaya çalışan Cengiz yönetimini tebrik ederim.

Hemen şimdi +5 yıl
Bu adamla sözleşme yapmayacağız da kimle yapacağız

Icerden yine futbolcu onerileri oluyormus hala demek ki. Gerci FT bulus almis gibi yazilmis. Hocanin fulbolcu arayip binlercesini izlemeye vakti olacak degil ya. Scout ekibi bulmus ve onermis o da ozellikle izlemistir. Muhalefet edenlerin isimlerini yazsalardi ya bir daha onlarin onerdiklerine kesinlikle aksi yapilmali derdik.

Terim bağırarak ve ana avrat küfür ederek her sezon şampiyon yapmıyor mu? Allah rakip taraftarların ezikliğinden herkesi korusun.

Nevzat'a göre 1.1 önermişiz reddetmiş 1.75 istiyormuş.

Doğruysa yazın satılmalı, stopere 1.75 verecek gücümüz yok bizim.

abi kafandaki toplam futbolculara verilecek maaş kaç 1.75 felan en iyi 3 topçumuzdan biri için kek para
Kek para falan değil, senin 2 milyar borcun var önce onu öde.

Avrupa maçlarının hepsine sıçmış adama dünyanın hiç bir yerinde 1.75 verilmez, geçen Slavia'daki Zima, Leicester'a adım attırmadı, 500 bin euro bile almıyordur.

800 bin euroya 2 sene önce sözleşme yapmış adama da %120 zam verilmez.

Ayrıca stoperler genelde maaşları en düşük olanlardır çünkü bonservis anlamında orta saha ve hücumcuların hatta beklerin gerisinde değerlere transfer yaparlar.

Nevzat'a göre 1.1 önermişiz reddetmiş 1.75 istiyormuş.

Doğruysa yazın satılmalı, stopere 1.75 verecek gücümüz yok bizim.

Gelecek sene 900 bin alacak zaten. 1,1 milyonu yerinde olsam bende kabul etmem. Transfer olursa zaten o rakamdan fazla para alir.

500 bin zam önerirdim o parayi alirsa bile sonra satmayi istersek fazla zorlanmayiz. Onu kabul ederse kalir, etmezse yazin satardim.

Kek para falan değil, senin 2 milyar borcun var önce onu öde.

Avrupa maçlarının hepsine sıçmış adama dünyanın hiç bir yerinde 1.75 verilmez, geçen Slavia'daki Zima, Leicester'a adım attırmadı, 500 bin euro bile almıyordur.

800 bin euroya 2 sene önce sözleşme yapmış adama da %120 zam verilmez.

Ayrıca stoperler genelde maaşları en düşük olanlardır çünkü bonservis anlamında orta saha ve hücumcuların hatta beklerin gerisinde değerlere transfer yaparlar.
kulüplerin borcunun biteceğine inancım sıfır çünkü birisi bitirse birininkinin borçları silinir kıyamet kopar ayrıca o kafada yönetici yok ve astronomik rakama oyuncu satmadan o iş zor. Uyum yakalamış adam burayı benimsemiş iyi de çıkmış sol ayaklı pas yapıyor yaşı da daha olgunlaşacak seviyede sen bu oyuncuları elinde tutmayıp boşa bırakırsan gomis örneği olur ben de babel falcao gibi isimlere sosoya hatta 3 4 5 6 verilmesin istiyorum ama 1.75 m euro bence gayet makul para borç maaş düşmesiyle bitmez oyuncu satışıyla biter diye düşünüyorum toplam maaş bütçemiz 25-30 olacaksa galatasarayın hiçbir büyüklüğü kalmamıştır anadolu kulüplerine göre

1.2 m iyidir
850 bine oynuyor şu an
Hem zaten güzel performansını devam ettiren futbolculara sözleşme devam ederken zam yapılabiliyor bildiğim kadarıyla
Bu yüzden daha fazla zam meselesi sonra gündeme gelmeli

Gelecek sene 900 bin alacak zaten. 1,1 milyonu yerinde olsam bende kabul etmem. Transfer olursa zaten o rakamdan fazla para alir.

500 bin zam önerirdim o parayi alirsa bile sonra satmayi istersek fazla zorlanmayiz. Onu kabul ederse kalir, etmezse yazin satardim.
1.3-1.4 belki o da maks olmalı.

Vergi eskisi gibi %15 değil artık, %40 oldu/olacak. Bu, maliyetinin 2 katına çıkması demek oluyor.

Euro 2 sene sonra 15 olacak belki.

Bunları düşünmeden maaş vermek Galatasaray düşmanlığından başka bir şey değil.

Geri
Üst Alt