48. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Can BÜYÜK!!

Doğru ne yazık ki :D fiyatı çok iyi diye ametist kayası almışlığım var, öyle duruyor vitrinde. Sen hiç almaz mısın kullanmayacağın şey?
Ben de çok ucuz diye manuel çalışan mutfak robotu aldığımda eşim bunun elektrikle çalışanından var ya bizde bunu ne yapacağız dediğinde, elektrikler kesilince yemek yapmayacak mıyız gibi bir cevapla zeytinyağı gibi üste çıkmışlığım vardır.
Not: Yaklaşık 1 yıl oldu kutusu daha açılmadı.

Ben de çok ucuz diye manuel çalışan mutfak robotu aldığımda eşim bunun elektrikle çalışanından var ya bizde bunu ne yapacağız dediğinde, elektrikler kesilince yemek yapmayacak mıyız gibi bir cevapla zeytinyağı gibi üste çıkmışlığım vardır.
Not: Yaklaşık 1 yıl oldu kutusu daha açılmadı.

Oooo aynı kafadanız desene :)

Nelerde kullanılıyor bu?

Artık hazır gıdaların hemen hemen tümünde kullanılıyor. Mesela Burger'da yedikçe yiyesin geliyor nedeni budur. Veya cips yerken devamlı daha çok yiyesin gelir. Kıvam arttırıcı ve oldukça tehlikeli. Kalp,tansiyon,kanser ve MS hastalığının en önemli nedenlerinden.Doğala yönelin yani.

Alıntı :

"MSG ZARARLI MI ?

Bunu okuduktan sonra siz karar verin.

Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SAR (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.
Büyüme hormonu baskılanması.
Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet.
Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar.
Bu madde hamilelerde plasenta
bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var".

Afedersiniz insanların hayatını mahvediyorlar.Ticari olarak bunları satanlar kazanıyor... Hastalıklar arttıkça daha başka birileri kazanıyor.

Alıntı :

"MSG ZARARLI MI ?

Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite.
bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var".

Afedersiniz insanların hayatını mahvediyorlar.Ticari olarak bunları satanlar kazanıyor... Hastalıklar arttıkça daha başka birileri kazanıyor.

Şöyle bir yazıda mevcut. Acı, tatlı, ekşi, tuzlu, metalik ve MSG | Yalansavar

Alıntı :

"MSG ZARARLI MI ?

Üstad amacım Msg nin zararsız olduğunu iddia etmek değil kesinlikle baştan söyleyeyim, Msg nin bu hastalıklara direkt neden olduğu ile ilgili bir çalışma bulunmamasına rağmen , nörologlar zararsız olduğu ile ilgili yapılan çalışmaların gıda tekelleri etkisinde kalmış olabileceği nedeniyle (haklı olarak ) zararlı kabul ediyorlar.
Benim eleştirim bu yazıyı yazan kişinin nöroloji konusunda pek bilgili olmadığı nörotoksin kelimesinin anlamını bilmemesi. Glutamat normal şartlarda santral sisteminde bulunan bir aminoasittir. Dışarıdan fazla miktarda alınmasının beyindeki nörotransmitter dengesini etkileyerek hasara neden olabiliceği öngörülüyor.
Demem o ki Msg zararsız değildir haklısın ancak gıdalarda kullanılan Msg den çok daha zararlı ürün ve uygulamalar da vardır. Örnek gdo

MSG lezzet arttırıcı...Diyelim ki zararı yok.Fakat bir de şöyle düşün : Şimdi doğal bir gıdada da MSG olabilir ama bu doğaldır,katkı maddesi yoktur, amma velakin ısıl işlem görmüş,içinde birçok katkı maddesi olan bir yiyecekte doğal olmayan MSG kullanımı ne derece zararsız olabilir ?

Bir de ben geçen sene maniye domates yedim.Daha önce domates yemediğimi anladım. İlaç ve hormon bastırılmış sebzeler de yok değil hani,hazır gıda derken bunu da gözden kaçırmamak gerek.

Zararlı, az zararlı veya zararsız diyemem çünkü konu hakkında bilgim yok lakin bu gıda konusu manipülasyona çok açık bir konu... Geçenlerde ''et yeme'' konusunu tartışmıştık, konuya dair bir kaç makale okudum ve bugüne kadar doğru bildiğim pek çok şeyin aslında safsata olduğunu öğrendim, mesela; et yiyen ve et yemeyenler arasında kalp sağlığına/hastalığına dair bir deney yapılmış ve iki grup arasında anlamlı bir fark tespit edilememiş.

Not:Mesajım, MSG özelinde değildir.

Üstad amacım Msg nin zararsız olduğunu iddia etmek değil kesinlikle baştan söyleyeyim, Msg nin bu hastalıklara direkt neden olduğu ile ilgili bir çalışma bulunmamasına rağmen , nörologlar zararsız olduğu ile ilgili yapılan çalışmaların gıda tekelleri etkisinde kalmış olabileceği nedeniyle (haklı olarak ) zararlı kabul ediyorlar.
Benim eleştirim bu yazıyı yazan kişinin nöroloji konusunda pek bilgili olmadığı nörotoksin kelimesinin anlamını bilmemesi. Glutamat normal şartlarda santral sisteminde bulunan bir aminoasittir. Dışarıdan fazla miktarda alınmasının beyindeki nörotransmitter dengesini etkileyerek hasara neden olabiliceği öngörülüyor.
Demem o ki Msg zararsız değildir haklısın ancak gıdalarda kullanılan Msg den çok daha zararlı ürün ve uygulamalar da vardır. Örnek gdo

MSG aracı olarak kullanılıyor piyasada biraz da bir önceki mesajımda onu ifade ettim. GDO yüklenmiş gıdalara MSG'nin verilmesi onların daha fazla tüketilmesini sağlıyor bir nevi.

İnternet bilgi kirliliği ile dolu maalesef.

Edit: Bilgi kirliliğinden kastım birbirine tam zıt fikirlerin her ikisinin de uzman görüşü gibi aktarılması. İkisini de okuyunca bu yazı çok daha bilimsel ve akılcı.

Ona şüphe yok, katılıyorum. Eminim bu yazının tam tersini iddia eden pek çok ''bilimsel'' yazıda vardır...

Son düzenleme:
Bu arada tabi ki hazır gıdalar yazıda bahsedilen zararlara yol açıyor o gerçek ama beni üzen nokta bu tip yazıların antibilimsel olması. Msg nin pankreasa ve kalp damar sitemine zarar verme olasılığı yok nörotransmitter çünkü.. Mesela retina dejenerasyonu diye uydurulmuş bir hastalık, erişkinlerde genellikle retina dejenersyonu değil de sarı nokta dejenerasyonu diye bir hastalık var. Retina dejenerasyonu diye bir erişkin hastalığı yok bildiğim kadarıyla ben insanların uzman olmadıkları bir konuda (alıntı yapılan kişiden bahsediyorum) uzmanmış gibi yorum yapmasna gıcık oluyorum.. Siz de kendi alanlarınızda sıkça görüyorsunuzdur bu durumu. Ama sağlıkta olması can sıkıcı.

Yatıp uyusanıza oğlum :D

Sigara bıraktırmak için hazırlanan videoları izleyince benim canımda sigara istiyor :)

Benim cips alışkanlığım da hiç yoktur. En son ne zaman yedim yılını hatırlamam da, geçenlerde bir dizinin ekşi sözlükte başlığını biri demez mi "alırım kolamı cipsimi,otururum başına kahkaha atarım"...O cümle hiç aklımdan çıkmadı :D Üstüne o senin MSG linkiyle tavan yaptı :D

Bu arada tabi ki hazır gıdalar yazıda bahsedilen zararlara yol açıyor o gerçek ama beni üzen nokta bu tip yazıların antibilimsel olması. Msg nin pankreasa ve kalp damar sitemine zarar verme olasılığı yok nörotransmitter çünkü.. Mesela retina dejenerasyonu diye uydurulmuş bir hastalık, erişkinlerde genellikle retina dejenersyonu değil de sarı nokta dejenerasyonu diye bir hastalık var. Retina dejenerasyonu diye bir erişkin hastalığı yok bildiğim kadarıyla ben insanların uzman olmadıkları bir konuda (alıntı yapılan kişiden bahsediyorum) uzmanmış gibi yorum yapması. Siz de kendi alanlarınızda sıkça görüyorsunuzdur bu durumu. Ama sağlıkta olması can sıkıcı.
Doktorsun sanırım, alanınız nedir ?

Not: Gönül rahatlığıyla cevap verebilirsin zira kendi sağlığımla ilgili soru sormayacağım :) genelde doktorlar nefret eder bu durumdan da önlemimi alayım dedim.

Son düzenleme:
Zararlı şeyleri herzaman canımız istiyor , yararlılarıda yemek istemiyoruz :D

Benim cips alışkanlığım da hiç yoktur. En son ne zaman yedim yılını hatırlamam da, geçenlerde bir dizinin ekşi sözlükte başlığını biri demez mi "alırım kolamı cipsimi,otururum başına kahkaha atarım"...O cümle hiç aklımdan çıkmadı :D Üstüne o senin MSG linkiyle tavan yaptı :D
Ben daha 3-4 gün önce yedim... Turuncu Ruffles, soğanlı oluyor sanırım.

Geri
Üst Alt