Cevap: #50 Engin Baytar
Beyler, tamam sevenler var anlıyorum. Benimde sevdigim oyuncular var, fakat bir oyuncu neyse onu soylerim ben.
Bak şimdi, niye Engin'i eleştiriyorum, niye Serdar Özkan 2 diyorum?... [bunu kanatta oynadığı için değil, Galatasaray'da ilk maçına çıktığından itibaren söylüyorum, bilenler bilir]
Engin, şahsi oyuncu. Ve, oynamak istediği oyunu oynayabilecek yetenekte DEĞİL. Açıklıyım size [ki kızmayın bana] ;
Benim için futbolcu...... : CARRICK
Benim için futbolcu...... : SCHWEINSTEIGER
Benim için futbolcu...... : SELÇUK INAN
Benim için futbolcu...... : ASHLEY YOUNG
neden ?
Engin'e geliyorum öncelikle... Engin ne yapar : Engin takımı 10 kişi oynatır [oynatıyor]. Neden ? Çünkü, bizde oynadığından beri özellikle tüm futbolculara dikkat ediyorum. Engin, top ayağına geldiği zaman, HİÇ BİR TAKIM ARKADAŞINA KAFAYI KALDIRIP BAKMIYOR [<-- Bunu inkar eden babayigit varsa beri gelsin]. En önemli nokta bu, bu özelliği Engin'i takım oyuncusu olmaktan çıkarıyor. Engin, en fazla ne yapar ? Şansı tutar, çalım atar, gol atar, attırır. Fakat bu, 20 denemeden 1'inde olur. Hangi bölge de oynarsa oynasın, bu tür futbolcuları çok iyi bilirim. Adamın oyun karakteri bu çünkü.
Şimdi o saydığım oyunculara geliyorum. İzlediğiniz zaman, takımla nasıl çark gibi çalıştıklarını görebilirsiniz. Tempo düşmesi gerektiğinde, tempo düşürürler, yükselmesi gerektiğinde, tak tak tak pas oynarlar. Engin ne yapar ? Topu alır, boyundan büyük işlere kalkar.. O kadar.
Tamam, mücadeleci, lafım yok. Topu bırakmıyor, gücünün sonuna kadar savaşıyor. Fakat, kalem kılıçtan keskin olduğu için, Engin, sonuç itibariyle Galatasaray'a faydasız bir oyuncu. Futbolundan ve saha içi hareketlerinden zerre miktarı haz etmedigim Colin Kazım bile, Engin'den büyük futbolcudur.
Lütfen mücadele ile, verimli futbolu karıştırmayın. Engin hakkındaki düşüncelerim bunlar. Beni yanıltacak biri varsa, gelsin yanıltsın. Göremediğim şeyleri bana gösterirseniz, yanıldığımı kabul ederim. Zira bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.