#50 Engin Baytar

Cevap: #50 Engin Baytar

@ Emir

Serdar Özkan benzetmezi çok acımasızca olmuş reyes .

Bence çok fayda sağlayabilecek bir kulübe oyuncusu . Yoklukta gideri var yani :yenieek:

Adam ilk defa sağ kanat oynadı bir kanat olmamasına rağmen sol kanat da oynayabilirken ve orta alanın ortasında döktürürken bugün giydirmek ayıp olur Engin'e , en azından terinin son damlasına kadar mücadelesini veriyor her hafta döktürecek diye birşey yok kaldı ki bugün Melo bile vasatın çok altındaydı.

Ek olarak bir kanat oyuncusu olmadigi halde arkasinda oynayan adam Eboue degil Sabriydi. Elestirirken bunu da aklinizin bir tarafinda tutun.

Oynadığı mevkiden bağımsız olarak, ceza sahası civarına kadar topla gidip oralarda kendini bırakmasına uyuz oluyorum.

Kendi mevkisi degil eleştirmek olmaz ama berbat oynadı bida sağ acıga almamak lazım

Bu sezon ki en kötü maçını çıkardı. Engin kanatlarda oynayamıyor oynayacaksa eğer orta sahada oynamalı. Bugün her pozisyonda yerdeydi takımdaki oyuncular bile isyan etti.

Ortada daha iyi oynuyor.

Topu alıp koşuyor kimse pas vermiyor ve kaptırıyor topu deli ediyor bu hareketleri beni.

Çok savaşıyor çok mücadele ediyor ama kontrolsüz..

Ilk 11´de herzaman yeri vardir

Kendini çok yere atıyor

Uyarılması lazım

Pozisyon avantajı var

Yerlerde geziyor

Biz ondan iyi şeyler bekliyoruz

Kanatta falan olmuyor zaten

Göbekte daha iyi

engin ortada oynamaya baslayinca yine iyidi bu macta da.

engin ilk 11 olmazsa bile yedeklerden oyuna girecek ilk topcudur.

4-4-2 yuzunden ilk 11 de yeri yok gibi simdilik

melo ve selcuku kesemez cunku

Asalım hemen.Tövbe Yarrabim.Yakıştıramadım,biraz daha yapıcı ol Ersan kardeş.

Kardeş asmak değil olay adam BEN varım diyor bağıra bağıra, futboluna birşey demedim dikkat edersen.Bencilllllll İBB maçına bak kaç pozisyonun içine etti, gel gelelim bu maç takım arkadaşlarının da dengesini bozdu.

Nelere katlandık sorun o değil , karakteri kesinlikle takımımıza uygun değildir.Zaman gösterir bu konuyu burada kapatalım dedi dersin.

Kardeş asmak değil olay adam BEN varım diyor bağıra bağıra, futboluna birşey demedim dikkat edersen.Bencilllllll İBB maçına bak kaç pozisyonun içine etti, gel gelelim bu maç takım arkadaşlarının da dengesini bozdu.

Nelere katlandık sorun o değil , karakteri kesinlikle takımımıza uygun değildir.Zaman gösterir bu konuyu burada kapatalım dedi dersin.

engin bugun barosa iki tane top atti, al da at dercesine, neresi bencil?

bir tane yuzdeyuzluk pozisyon, emre colak acti ortayi, bir baskasi olsa o topa fantazi yapardi, engin hemen barosun ayagina indirdi,baros herzamanki gibi kacirdi.

sonra kafasiyla yine bir pozisyond abarosa verdi, bu pozisyon belki cok net degildi ama yinede epey saglam bir pozisyondu, baros fizigini kullanamadi, topu kaybetti.

engine bencil demek günah yahu.

adam bazen abartiyor ama kesinlikle bencillikle falan alakasi yok, hirsindan olsa gerek, tek basina birseyler yapmayi calisanalardan engin.

tek basina bursay akarsi miydi, neydi, gidip elmandere gol attirirken, helal olsun engin diyordunuz, simdi bencil, öyle mi

Beyler, tamam sevenler var anlıyorum. Benimde sevdigim oyuncular var, fakat bir oyuncu neyse onu soylerim ben.

Bak şimdi, niye Engin'i eleştiriyorum, niye Serdar Özkan 2 diyorum?... [bunu kanatta oynadığı için değil, Galatasaray'da ilk maçına çıktığından itibaren söylüyorum, bilenler bilir]

Engin, şahsi oyuncu. Ve, oynamak istediği oyunu oynayabilecek yetenekte DEĞİL. Açıklıyım size [ki kızmayın bana] ;

Benim için futbolcu...... : CARRICK

Benim için futbolcu...... : SCHWEINSTEIGER

Benim için futbolcu...... : SELÇUK INAN

Benim için futbolcu...... : ASHLEY YOUNG

neden ?

Engin'e geliyorum öncelikle... Engin ne yapar : Engin takımı 10 kişi oynatır [oynatıyor]. Neden ? Çünkü, bizde oynadığından beri özellikle tüm futbolculara dikkat ediyorum. Engin, top ayağına geldiği zaman, HİÇ BİR TAKIM ARKADAŞINA KAFAYI KALDIRIP BAKMIYOR [<-- Bunu inkar eden babayigit varsa beri gelsin]. En önemli nokta bu, bu özelliği Engin'i takım oyuncusu olmaktan çıkarıyor. Engin, en fazla ne yapar ? Şansı tutar, çalım atar, gol atar, attırır. Fakat bu, 20 denemeden 1'inde olur. Hangi bölge de oynarsa oynasın, bu tür futbolcuları çok iyi bilirim. Adamın oyun karakteri bu çünkü.

Şimdi o saydığım oyunculara geliyorum. İzlediğiniz zaman, takımla nasıl çark gibi çalıştıklarını görebilirsiniz. Tempo düşmesi gerektiğinde, tempo düşürürler, yükselmesi gerektiğinde, tak tak tak pas oynarlar. Engin ne yapar ? Topu alır, boyundan büyük işlere kalkar.. O kadar.

Tamam, mücadeleci, lafım yok. Topu bırakmıyor, gücünün sonuna kadar savaşıyor. Fakat, kalem kılıçtan keskin olduğu için, Engin, sonuç itibariyle Galatasaray'a faydasız bir oyuncu. Futbolundan ve saha içi hareketlerinden zerre miktarı haz etmedigim Colin Kazım bile, Engin'den büyük futbolcudur.

Lütfen mücadele ile, verimli futbolu karıştırmayın. Engin hakkındaki düşüncelerim bunlar. Beni yanıltacak biri varsa, gelsin yanıltsın. Göremediğim şeyleri bana gösterirseniz, yanıldığımı kabul ederim. Zira bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.

Harbiden Barosa rsmen ''alda at'' dedi. baros ''hadi ordan ben kendi pozisyonumu kendim yaratirim, senin pasinla gol atcak adam degilim'' dedi ve bu teklifi reddetti.

Geri
Üst Alt