50. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Erman Türker!

Hangi Şarkı Şampiyon Olur?

• Rebel Moves - Bandare

Oy: 0 0,0%
  • Shania Twain - Ka-Ching

• Jay-Z & Alicia Keys - Empire State of Mind

• Kargo - Yıllar Sonra

• Within Temptation - Shot In The Dark

• Andrea Bocelli - Vivo per lei

• INNA - 10 minutes

• Ricky Martin - Livin' La Vida Loca

• Pitbull - Rain Over Me ft. Marc Anthony

• Skylar Grey - Coming Home

• Sophia Loren - Mambo Italiano

• Meiko Kaji - Urami Bushi

• Aşık Mahsuni-Sarhoş

• Jean Francois Michael - Adieu Jolie Candy

• Arslanbek Sultanbekov-Kanili

• La Bouche - Be My Lover

• MeatLoaf - I'd Do Anything For Love

• Alyssa Reid - Alone Again

• Savage Garden : To The Moon & Back

• Cem Karaca - Barış Manço - Uzun İnce Bir Yoldayım

• K.C & The Sunshine Band - That's the way I like it

• Scorpions - Holiday

• Cirrus- Nawel - She kills

• B. B. King - The Thrill Is Gone

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .
Ben az maç seyredeyim. Tivibu'da 77.kanalda Bordo-Marsilya maçı başladı

Ağabey açıkçası defalarca dinlemişimdir bu düeti. Fena değil ama böyle iki isimden beklenecek performans da değil. Biraz apar topar yapıldığı için böyle olduğunu düşünüyorum zira çok fazla hazırlanmadıkları belli. Baktığın zaman Moğollar ve Kurtalan Ekspres ile farklı zamanlarda her ikisi de çalışmış, orkestra da onları iyi tanıyor lakin Cem Karaca'nın sesi bambaşka bir ses. Barış Manço büyük müzisyen ama Cem Karaca'nın ses rengine ve tonuna yaklaşması ya da Cem baba'nın oralara inmesi herhangi bir çalışma olmadan zor. Sıkıntı da orada başlıyor zaten. Sanırım bu yüzden beklediğinden az oy aldı. Ha ben verdim oy ikisini bir arada görmek bile puandır benim indimde :D

Olay budur. Yalnız ikisi değil, Cahit Berkay' ı ve Aşık Veysel' i de es geçmeyelim.

@ Levent Akgün Arslanbek Sultanbekov-Kanili cok ilginc bir secimdi konseptli bir yarisda belki birsey yapardi da normal gsc de sansi olmiyacagi kesindi. ama genede tebrik ederim böyle bir secimle katildigin icin

Scorpions ile 2 kez girdim.

https://www.youtube.com/watch?v=n4RjJKxsamQ

10. oldum.

https://www.youtube.com/watch?v=_gmG34wu1bM

5.oldum

:D

Bana da yaramıyorlar hiç cidden. Onun dışında hep ilk 3'te vay arkadaş. :)
Bunları geç bence en iyi parçaları olan Still Loving You dereceye girememiş kardeşim :D Nasıl olmuş o iş hala daha çözemedim :red: Onunla katılan renkdaş Murat gibi diskalifiye mi olmuştu acaba? Başka türlü dereceye girememesinin bir izahını bulamıyorum :(

Edit: Bunları geç derken şarkılar hikaye anlamında söylemedim yanlış anlama olmasın :) Scorpions candır ;)

Son düzenleme:
Objektif olmak gerekirse

Bu yarışma Ömer'in kazanmasını da isterdim açıkçası. İlk defa dinlediğim bir şarkıydı. Sound olarak hoş bir eserdi, puan olarak 100'ün üstüne çıkabilirdi diye düşünüyorum.

Biraz belirleyici oldum sanırım çünkü Scorpions'a baştan 7, Ömer'in şarkısına 8 vermiştim araya 1 şarkı daha girdi ve böyle attım. Hoş galiba yine 1 puan ile kazanan değişmeyecekti ama etkilediysem kusura bakmasın.

Tolga'nın şarkısı tam bir Arda Abi şarkısı idi. Güzel ama derece yapabilecek başka şarkılarda mevcuttu diye düşünüyorum. Ama geçmiş yarışmalarda hakkı yenen şarkıları olmuştu.

o bir
xl3qtkqz.jpg
hayir!

o bir
vaxwuqha.jpg
hayir!

hayir o
89m77w3h.gif
Eurovison yarismasi :)

Ağabey açıkçası defalarca dinlemişimdir bu düeti. Fena değil ama böyle iki isimden beklenecek performans da değil. Biraz apar topar yapıldığı için böyle olduğunu düşünüyorum zira çok fazla hazırlanmadıkları belli. Baktığın zaman Moğollar ve Kurtalan Ekspres ile farklı zamanlarda her ikisi de çalışmış, orkestra da onları iyi tanıyor lakin Cem Karaca'nın sesi bambaşka bir ses. Barış Manço büyük müzisyen ama Cem Karaca'nın ses rengine ve tonuna yaklaşması ya da Cem baba'nın oralara inmesi herhangi bir çalışma olmadan zor. Sıkıntı da orada başlıyor zaten. Sanırım bu yüzden beklediğinden az oy aldı. Ha ben verdim oy ikisini bir arada görmek bile puandır benim indimde :D

Bir anektod vereyim bu konu hakkında : Barış Manço aslında böyle bir düetten dolayı endişeliymiş. Nedeni de "yahu bu adamın sağı solu belli olmuyor, yine bir delilik yapmasın" gibisinden. Dediğin gibi Cem Karaca'nın ses aralığı oktav yönünden daha derin.Böyle olunca şarkılarındaki duygusal çeşitliliği daha geniş yansıtıyor. İsyanı, nefreti,hüznü daha çok hissediyorsun,hani bir cigara yaktırır derler ya o minvalde. Barış Manço maskülen bir havada söylüyor,sanki bir ağabey havası var,güven duygusu aşılıyor "dediyse doğrudur" minvalinde. Beste konusunda çok üretken ve üstüne pek az kişi vardır Türkiye'de Manço'nun. Özetlemek gerekirse ikisinin de farklı özellikleri var: Frontmanlik ve ses konusunda Cem Karaca öndedir,bu konuda Türkiye'de üstüne yok; Barış Manço ise total müzik adamıdır,çok iyi bir söz yazarıdır.

Şu anda 51.yarışmayı şampiyon tamamlayacak şarkıyı dinliyorum.

Bilginize.

Bir anektod vereyim bu konu hakkında : Barış Manço aslında böyle bir düetten dolayı endişeliymiş. Nedeni de "yahu bu adamın sağı solu belli olmuyor, yine bir delilik yapmasın" gibisinden. Dediğin gibi Cem Karaca'nın ses aralığı oktav yönünden daha derin.Böyle olunca şarkılarındaki duygusal çeşitliliği daha geniş yansıtıyor. İsyanı, nefreti,hüznü daha çok hissediyorsun,hani bir cigara yaktırır derler ya o minvalde. Barış Manço maskülen bir havada söylüyor,sanki bir ağabey havası var,güven duygusu aşılıyor "dediyse doğrudur" minvalinde. Beste konusunda çok üretken ve üstüne pek az kişi vardır Türkiye'de Manço'nun. Özetlemek gerekirse ikisinin de farklı özellikleri var: Frontmanlik ve ses konusunda Cem Karaca öndedir,bu konuda Türkiye'de üstüne yok; Barış Manço ise total müzik adamıdır,çok iyi bir söz yazarıdır.
Söylediklerinin çoğuna katılmakla beraber Barış Manço tam bir modern çağ ozanıydı bence :) Halil İbrahim Sofrası, Ali Yazar Veli Bozar, Sakız Hanım ve Mahur Bey, Benden Öte Benden Ziyade vs... gibi şarkılarının sözlerini normal bir adam yazamaz ihtimal vermiyorum.

Tebrikler Erman Türker, Ömer Tuğrul Yılmazer ve Tolga Aybakan :)
Emeğine sağlık Emrah Yıldırım :hat:

Geri
Üst Alt