#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

Emre olduğu gibi kalmalı. 30 yaşına kadar bile! Ne kadar fazla kas veya yağ yaparsa, o kadar çevikliği azalır. Çevikliğine ve tekniğine güvendiği için yürüyerek bile adam geçiyor. Rakibi kolay aldatıyor. Aynı anda ayağı topa mıknatıs gibi yapışıyor. Hız yapıpta adam geçenden bol bir şey yok piyasada. Diğer yanda Akciğerler antreman yaptıkça büyür gelişir. Ama kilo alırsa oksijenin daha fazlası yağa, kasa gideceği için beyne giden oksijen azalır. Futbolcu her ne kadar çok kaslanır veya kilo alırsa o kadar beyine giden oksijen azalır. Ondan dolayı vücud gelişimi yapanların IQ su kaslarına ters oranla düşmektedir.

Riberynin bizdeki hali.

https://farm1.static.flickr.com/185/415190090_1e926005d7.jpg?v=0

Riberynin Bayerndeki hali.

https://www.bundesliga.de/media/images/00_vereinsbilder/bayern/ribery_franck_345x468.jpg

Özellikle bacaklara dikkat.

Ve futboluda gerilemedi.Sürekli gelisti.

Emre biraz olsun güclenmesi lazim.Her dokunusta düserse 11e giremez.

Ama yetenekleri Süper Lig icin üst düzey oldugunuda kimse inkar edemez.

5 sene de adam bu hale geldi. Sen belki 5 sene sabredersin ama diğerlerinin sabredeceğini sanmıyorum.

Ayrıca Ribery'nin çevikliği ve dayanıklılığı üst düzeydi. Bu ona yetiyordu zaten, bizim Emre'den de istediğimiz; çevikliğini ve dayanıklılığını arttırmasıdır. Kas olayını zaten zamanla aşar.

bazen cok yetenekli olursun ama yapmak istediklerini yapamazsin gücsüzlügünden dolayi ..

üst düzey topcu olmasi icin daha cok cali$masi lazim ,, yanliz emre gecen sezonda bu takimdaydi ,, ozamalarda diyorduk yetenekli ama gücsüz ,,

bir yil gecti aradan ve hala diyoruzki emre yetenekli ama daha güclü olmasi lazim ilk 11de devamli oynamasi icin.

artik bu sezon kendini gelistirdi gelistirdi ,, gelistirmese sonu digerleri gibi olur ...

Yaşı 19. Arda oynamaya başlamış 19 yaşında hatta milli takımın hazırlık maçında oynamış. Necip ile herhalde Emre aynı yaşında. Emre'yi eleştirmek için demiyorum da artık oynasınlar ya. Bekle, bekle daha zaman var, fiziğini geliştirmesi lazım, tercih hataları var vs. vs. Yok artık olmasın bunlar 19-20 yaşında çıksınlar oynasınlar. Oynamaları da gerekir direk 11'de. Sarplar, Barışlar, Ayhanlar oynuyor yani onları kesecek kadar bile olmamış mı Emre'ler sonra transfer edilen Musalar vs. vs. Ya oyuncu yetiştirmemizde var büyük bir problem ya da teknik heyetlerimizde var bir problem ya da bu oyuncular bizim düşündüğümüz gibi değiller.

Hagi sayesinde Emre kazanılmak üzere zaten, 3 hafta da hemen fark ettirdi bunu. Tabi Emre'nin daha fazla çalışması lazım. Birde ilerde tutarda oynarsa, peşinen söyleyim kendine başkaları gibi ''abi'' yapmaması lazım.

Emre olduğu gibi kalmalı. 30 yaşına kadar bile! Ne kadar fazla kas veya yağ yaparsa, o kadar çevikliği azalır. Çevikliğine ve tekniğine güvendiği için yürüyerek bile adam geçiyor. Rakibi kolay aldatıyor. Aynı anda ayağı topa mıknatıs gibi yapışıyor. Hız yapıpta adam geçenden bol bir şey yok piyasada. Diğer yanda Akciğerler antreman yaptıkça büyür gelişir. Ama kilo alırsa oksijenin daha fazlası yağa, kasa gideceği için beyne giden oksijen azalır. Futbolcu her ne kadar çok kaslanır veya kilo alırsa o kadar beyine giden oksijen azalır. Ondan dolayı vücud gelişimi yapanların IQ su kaslarına ters oranla düşmektedir.

Bunun doğruluğu nedir?

Hem akciğerleri gelişir diyorsun hem de oksijen beyne daha az gider diyorsun. Akciğerleri gelişirse akciğerlerin oksijen kapasitesi artmış olur, vücut daha fazla oksijen alır. Bu da senin dediğin olayı engeller bence. Neticede kasların geliştiği ölçüde vücudun oksijen alımı da artacak.

Hagi sayesinde Emre kazanılmak üzere zaten, 3 hafta da hemen fark ettirdi bunu. Tabi Emre'nin daha fazla çalışması lazım. Birde ilerde tutarda oynarsa, peşinen söyleyim kendine başkaları gibi ''abi'' yapmaması lazım.

Emre orta açtıktan sonra Hagi'nin arkasından Tugay'ın bir gülüşü ve bakışı var Emre'ye o sırada tamamen anladım.

Bu hafta ilk 11 de çıkabilir kupadaki performans ve Sarp'ın sakatlığından dolayı.

Bunun doğruluğu nedir?

Hem akciğerleri gelişir diyorsun hem de oksijen beyne daha az gider diyorsun. Akciğerleri gelişirse akciğerlerin oksijen kapasitesi artmış olur, vücut daha fazla oksijen alır. Bu da senin dediğin olayı engeller bence. Neticede kasların geliştiği ölçüde vücudun oksijen alımı da artacak.

doğruluğu falan yok hocam onun,bilmeden sallıyorlar tamamen,boşver he diyip geç,herkes bu konuda bişey bildiğini zanneder aslında hiçbişey bilmezler,ciddiye alma.

bos isler size nuri sahinin fotografini koydum

cocuk tas gibi oynuyor

emrede oyle olabilir

daha genc yasi, normal gelismini tamamlamadi onun icin bilemiyoruz

doğruluğu falan yok hocam onun,bilmeden sallıyorlar tamamen,boşver he diyip geç,herkes bu konuda bişey bildiğini zanneder aslında hiçbişey bilmezler,ciddiye alma.

Spor yapanların IQ'su düşüyor diyor resmen. Ama kendi tezini kendi çürütmüş akciğerler gelişiyor diyerek.

Nasıl saçmaladığının farkında mısın?

Emre gerçekten çok yetenekli bir oyuncu.Bence fiziğinde bir sorun yok yere sağlam bassın yeter.

Nasıl saçmaladığının farkında mısın?

extreme-bodybuilders-turn-into-ugly-muscled-balloons-3.jpg

Bu yorumumla birileri tarafından "futbol cahili" olarak itham edileceğim ama olsun:)

Geçmiş sayfalarda Bale, Ronaldo gibi örnekler verilmiş ancak bunlar doğru örnekler değil. Onlar kanat adamı oldukları için hız ve kuvvetlerinin artması uğruna bazı özelliklerinden vazgeçebilirler. Ancak Emre o tarz bir adam değil. Örnek vermek gerekirse;

Andres İniesta

Xavi Hernandez

Andrea Pirlo

Paul Scholes

Cesc Fabregas

Mesut Özil

Nuri Şahin

Emre ya Mesut gibi ofansif orta saha olacak ya da diğer örneklerdeki gibi her zaman istediğimiz oyunun iki yönünü oynayan bir adam olacak. Ancak hiçbir zaman Emre Belözoğlu ya da Ernst tarzı olmayacak. Fabregas gibi Xavi gibi olur.

Bu yüzden Hayri ve Serhat'ın söylediklerine katılıyorum...

OzilBauch.jpg

Özil

Emre'de bu fizik olsa kral olur zaten bizde.

Yazdıklarını sayfa çok uzamasın diye alıntılamadım Ahmet,konuya ortadan girmişsin biraz,bale-ronaldo örnekleri kaslanan futbolcu hızını kaybeder tezine karşı konuldu;),biz hayvan gibi kaslansın demiyoruz zaten,güçlenmeli diyoruz fiziği,buna da kimse karşı çıkamaz heralde:),ayrıca örnekleri barca dan vermen gereksiz olmuş,adamlara yaklaşana kadar pası atıyorlar zaten:),bide fabregas dediğin adam bu olur gösterdiğin fotodaki değil:)

Ahmet, 2 sayfa öncesinde Iniesta,Xavi,Messi çelimsiz gözüküyorlar ama aslında çok dengeli ve orantılı kasa sahip vücutları var demiştim. Tekrarlıyorum yine :) Castrol idman analizlerinde Messi'nin en güçlü oyunculardan çıktığını hatırlıyorum. Yani olay şişmek değil, vücut yapını kaslandırıp dengeli bir kas orantısıyla güçlenmek. Amaç burada kaslanmak değil güçlenmek , kas sadece bir araç.

Ahmet, 2 sayfa öncesinde Iniesta,Xavi,Messi çelimsiz gözüküyorlar ama aslında çok dengeli ve orantılı kasa sahip vücutları var demiştim. Tekrarlıyorum yine :) Castrol idman analizlerinde Messi'nin en güçlü oyunculardan çıktığını hatırlıyorum. Yani olay şişmek değil, vücut yapını kaslandırıp dengeli bir kas orantısıyla güçlenmek. Amaç burada kaslanmak değil güçlenmek , kas sadece bir araç.

Messi ayrı o zaten çok güçlü. Ama Xavi ve İniesta kesinlikle değil. Pirlo, Scholes örnekler çoğalır gider... Bir de Messi yine kanat adamı:)

OzilBauch.jpg

Özil

Emre'de bu fizik olsa kral olur zaten bizde.

Bu hiçbirşey. Ben hiçbirşey çalışmıyorum neredeyse arada mekik çekerim, bende daha fazla kasrın kası var.

Yazdıklarını sayfa çok uzamasın diye alıntılamadım Ahmet,konuya ortadan girmişsin biraz,bale-ronaldo örnekleri kaslanan futbolcu hızını kaybeder tezine karşı konuldu;),biz hayvan gibi kaslansın demiyoruz zaten,güçlenmeli diyoruz fiziği,buna da kimse karşı çıkamaz heralde:),ayrıca örnekleri barca dan vermen gereksiz olmuş,adamlara yaklaşana kadar pası atıyorlar zaten:),bide fabregas dediğin adam bu olur gösterdiğin fotodaki değil:)

O ne olm kaburgaları çıkmış adamın:D Hiç iyi değil bence:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt