#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

kıvır bakalım:asd:,ulan yazmayacağım dedm de konuşuyorum,bak kas yapmanın adamı ağırlaştırmasıyla uzaktan yakından 10000000 km den alakası yok,ben bunu body hocama defalarca sormuştum,herkeste sorar bunu,adamın yüz bin tane vücut geliştirme şamp. var,istersen yarın yine ona sorarım,daha detaylı bi kapakla geri dönerim ama senin gibi gereksiz bi adam için uğraşacağımı sanmam:asd:

Fizik kuralı diyorum sana. Yerçekimi varsa dünyada, kütle olarak vücudun üst kısmını arttırırsan bacaklarına daha fazla yük biner. Bu da daha fazla yıpranan bacaklar demek, daha ağırlaşan hareket demektir. Fizik kuralı bu arkadaş.

1 - Ben zaten "vücudunun üst kısmı" demiştim. Bacaklarını tabi ki güçlendirecek. Hatta sadece bacaklarını güçlendirse bile yeterli olur. Yere sağlam basar falan.

2 - Dünyanın en iyi sprinterleri 1.80'den uzunlar. Michael Johnson, Usain Bolt, Tyson Gay falan. Hatta Tyson Gay'in kısa olmasının dezavantaj olduğunu söylüyorlardı, adım boyunun kısa olmasından.

3 - Emre'nin fizik olarak güçlenmeden de daha iyi olmasının formülünü verdim. Çabukluk ve sürat antremanları. Walcott da 2-3 yıldır aynı fizikte ama geçen sezonun sonundan itibaren seviye atladı. Arsene Wenger mesela daha iyi olmasının nedenlerini açıklamış. First touch'ı gelişmiş. Özellikle topla beraber süratli olduğunda daha iyi kontrol edebiliyormuş topu. Zamanlamalarda falan daha iyiymiş. Fizik gücüyle ilgili bir şey demiyor. Gördüğün gibi durum böyle.

Göğüs çevresinin genişlemesi ile yavaşlamanın inan bir alakası yok. Roberto Carlos da gayet hayvani bir göğüs ve bacak kaslarına sahip bir adamdı.Ama yardırıyordu. Emre bence önemli bir yetenek ve ciddi anlamda güçlenmezse silinir gider diyoruz.

Walcott'un idman programını falan bilemem ama Emre'nin seri ve öldürücü idmanlara başlaması lazım.

Olay kas degilki beyler. Simdi bir adam 80 kilo oluyor yagli oluyor, agir olur hizli kosamaz. Diger biri de 80 kilo olur ama sirf kas olur cok az yag olur vucudunda, ama yinede agir olur hizli kosamaz.

Olay kilo da bitiyor.

Emrenin illa kas yapmasina gerek yok, sporunu dogru düzgün yapsin ayni zamanda adam gibi yesin, kilo alsin biraz. Tabi dogal olarak kas yapacaktir biraz.

Ama kilosuna dikkat ettigi sürece bu ona fayda sagliyacaktir.

Yani Emre mecburen kilo almasi lazim.

Fizik kuralı diyorum sana. Yerçekimi varsa dünyada, kütle olarak vücudun üst kısmını arttırırsan bacaklarına daha fazla yük biner. Bu da daha fazla yıpranan bacaklar demek, daha ağırlaşan hareket demektir. Fizik kuralı bu arkadaş.

yahu bizde ronaldo diyoruz,bale diyoruz,do you undrestand?,işine geldiği gibi anlıyosun herşeyi,mesela arda da fiziğini çok geliştrdi ama bariz şekilde hantallaştı,ama arda da gram kas gösteremezsin,ağırlaşmanın kasla alakası yok.

yahu bizde ronaldo diyoruz,bale diyoruz,do you undrestand?,işine geldiği gibi anlıyosun herşeyi,mesela arda da fiziğini çok geliştrdi ama bariz şekilde hantallaştı,ama arda da gram kas gösteremezsin,ağırlaşmanın kasla alakası yok.

Bilimsel konuşuyorum sana. Sen ise nasıl bir sürecin sonunda o hale geldiklerini bilmediğin adamları örnek gösteriyorsun.

Emre'nin fiziğinin yeterli olduğunu düşünen ve hele de vücudunun üst kısmında kas yapmasına gerek olmadığını düşünen insan ;

1- Spor ve vücut gelişimi hakkında SIFIR bilgiye sahiptir.

2- Günümüz futbolunun ne halde olduğundan bihaberdir.

Emre'nin fiziğinin yeterli olduğunu düşünen ve hele de vücudunun üst kısmında kas yapmasına gerek olmadığını düşünen insan ;

1- Spor ve vücut gelişimi hakkında SIFIR bilgiye sahiptir.

2- Günümüz futbolunun ne halde olduğundan bihaberdir.

Emre eğer sadece vücudunun üst kısmında kas yapmaya yeltenirse, 3-4 ay sonra etkileri ortaya çıkmaya başlayınca şüphesiz ki ağırlaşacaktır. Fizik kuralları. Bilim en büyük öncüm.

Emre eğer sadece vücudunun üst kısmında kas yapmaya yeltenirse, 3-4 ay sonra etkileri ortaya çıkmaya başlayınca şüphesiz ki ağırlaşacaktır. Fizik kuralları. Bilim en büyük öncüm.

Bu bir tek Emre için değil, herkes için geçerli bir gerçek. Zaten bir insanın sadece vücudunun üst kısmının kaslarını geliştirmesi pek olanaklı değil çünkü çoğu kas birbiriyle bağlantılıdır. Göğüs ile ön kolun , sırt ile arka kolun olduğu gibi. Bacak kasları ve bel çevresini geliştirmediği sürece bir insan doğal olarak vücudunun üst kısmında gözle görülür bir gelişmeyi kolay kolay oluşturamaz.

Emre'nin fiziklenmesi, kaslanması gerekiyor. Hem üst vücut hem de vücudunun altı olarak. Bugün çelimsiz gözüken Iniesta,Xavi ya da Messi'nin vücutları çok dengeli ve yeterli kas hacmine sahip. Emre'nin vücudu şu anda ne dengeli ne de yeterli kas hacmine sahip.

Forma üzerinden düşüyor, kızların bol GAP giymesine benziyor adamın forma giymesi.

Emre'nin forması tam oturuyor. Adamın omuzları geniş bir kere. Bunca süredir futbol oynayan bir adamın vücudu da istemese dahi gelişir. Emre'nin fiziksel gücü(güçsüzlüğü) abartılıyor resmen. Orantılı bir şekilde 1.80 yapsak boyunu, herkesin gözüne çok normal gözükür. Kısa boylu olması gözünüzde bir ilüzyon yaratıyor.

Oha, stoperler hafif itekleyince bile yere yapışan Emre Çolak'ı öyle bir anlatıyorlar ki duyan Hulk sanır.

Emre Colak'in vucudu uzerinde mutlak calismasi lazim. Bu da onemli faktordur. Gelecegi zayif ve hasta olacagi dusunulen Messi bile calisarak belli bir vucut yapisina kavusmus. Hizi da malum.

tsn5609.jpg

Gögüs kaslarini da biraz gelistirmesi lazim.

Güçlenmesi gerek diyoruz biz, hantallaşmasına gerek yok güçlenmesi için.

Kilo olarak bakmıyorum ben bu konuda. Fiziki anlamda bir şekilde güçlenmesi gerekiyor. BU da antrenmanlarla ve vücut geliştirmeyle olur.

Emre'nin forması tam oturuyor. Adamın omuzları geniş bir kere. Bunca süredir futbol oynayan bir adamın vücudu da istemese dahi gelişir. Emre'nin fiziksel gücü(güçsüzlüğü) abartılıyor resmen. Orantılı bir şekilde 1.80 yapsak boyunu, herkesin gözüne çok normal gözükür. Kısa boylu olması gözünüzde bir ilüzyon yaratıyor.

Çok haklısın. Hatta uzun boylu sıska olanlarlar, kısa boylu sıskalardan daha kolay devrilir. Çünki uzun boyu kontrol etmek daha zordur. Göz aldanması işte. Uzun veya şişman olanlar daha dengeli sanılıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt