#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

18 yaşında 12 resmi maç yapmış ve 4 gol atma başarısı göstermiş bir oyuncuya, cılız, ayakta duramıyor, çok bencil; 40 metreden şut deniyor, ayağında çok top tutuyor dediğimiz sürece, Sarp gibi, Barış gibi oyucularla devam ederiz.

Daha 18 yaşındaki bir oyuncudan, 25-30 yaşındaki bir futbolcu gibi davranmasını beklemek, daha 12 resmi maç oynamış bir oyuncunun fiziksel zafiyetlerini kronik bir durum gibi değerlendirmek; 2-3 kötü performansın ardından kesin yargı belirtip, her şey bitmiş gibi yorumlar yapmak Emre'yi ne Türk futboluna ne de GS mize kazandırmaz.

GS Türkiye'nin en büyük spor kulübü; o formayı taşıyan oyuncuların duygularının, egolarının dışa vurmasını empati yaparak biraz anlayışla karşılamamız lazım. Zira akıllı bir sporcu ancak o formayı sürekli terletme şansı bulur. Ben Emre'nin GS de kalıcı olacağını ve başarılı olacağını umuyorum.

Söyleyecek söz yok buna. Artık bu çocuğun forma bulması lazım.

Kötü Mustafa Sarp'ı izleyeceğime, inişli çıkışlı maça heyecan getiren Emre Çolak'ı izlerim.

Oyun zekası, pas tekniği, şutları, çalımları v.s vs. üst düzeyse Emre de üst düzey bir oyuncu ve hemen oynaması lazım. Fakat oynamıyor. Artı bir de bir maçtaki görüntüsünden örnekler vermişsin. Oynadığı bir maçta da hiç bir varlık gösterememişti bu sezon.

Sadece iyi verileri alıyorsun bence ve kafanda hayal ettiğin ve olmasını istediğin şeye gerçeklik ve kesin olacakmış gibi bakıyorsun bazı noktalarda. Emre bence iyi olmayacak ama kesin diyemem gene de olma ihtimali var, fakat benim o maçta gördüğüm Emre hatta geçen yıl da gene gördüğüm Emre öyle çok üst düzey bir oyuncu Arda gibi fark yaratan bir oyuncu olamayacak. Beklentiler ne kadar azalırsa hayal kırıklıkları da o kadar azalır.

Sanırsam bir futbolcu bizde oynadığında ya da bize transfer olduğunda futbolcuyu olduğu yerden daha üstte görüyoruz ve sonra hep beraber hayal kırıklığı yaşıyoruz. Pino'da oldu gibi bu, Ali Turan'da oldu, Misi ve Cana halen belirsiz. Çok abartıyoruz bence futbolcuları genç olmalarından ve bir kaç iyi hareketini gördükten sonra ve gene çok abartıyoruz bize gelen oyuncuları.. Sonra hayal kırıklıkları da ardı arkasına geliyor, futbolcuya yönelik eleştiriler bu sefer beklenti çok yüksek olduğundan daha fazla oluyor..

Emre binlerce çocuğun arasından sıyrılıp geldi. Hocaları güvendi, Rijkaard birşey gördü. Ben de gördüm. Küçüklüğünden beri milli, herkesin ağzında... Ondan birşey beklemem çok mu anormal?

Ardada da aynı şeyi görmüştüm. Sadece tek bir maçta. 5-3'lük fener maçında da değil üstelik. Bizim Manisa'yı 4-2 yendiğimiz maçı statta izledim. Ve Arda'nın olacağını sezdim. Emre için de aynı sezgim var ve açıkçası hiçbir şüphem yok. Sakatlık vs. olursa bilemem umalım ki olmasın.

Mustafa Sarp oynuyor, Emre oynamıyor demekki hoca pas tekniği, oyun zekası gibi şeylere bakmıyor pek. Senin mantıkla oynatması gerekirdi zira. Eksikleri var muhtemelen onları bekliyor.

Bu sezon bir maçta oynadı sadece, kötü de oynadı. Ama mevkiisi değildi. Arkasında bek yoktu vs... Bu etkenler olmasa bile bir maçta rezil rüsva oynayabilir, hiç problem değil benim açımdan.

Geçen sezon kupa maçlarında çok iyi bir performans gösterdi, bizim hiçbir orta sahamızın atamayacağı toplar attı.

Sadece iyi verileri alıyorsun bence ve kafanda hayal ettiğin ve olmasını istediğin şeye gerçeklik ve kesin olacakmış gibi bakıyorsun bazı noktalarda. Emre bence iyi olmayacak ama kesin diyemem gene de olma ihtimali var, fakat benim o maçta gördüğüm Emre hatta geçen yıl da gene gördüğüm Emre öyle çok üst düzey bir oyuncu Arda gibi fark yaratan bir oyuncu olamayacak. Beklentiler ne kadar azalırsa hayal kırıklıkları da o kadar azalır.

Bence sen de yerli oyunculara takmışsın ve "bunlardan birşey olmaz, bizim alt yapımızdan kimse çıkmaz bu sistemle" tezine bağlandığın için belirli çerçevelerde yorum yapıyorsun, o kalıpların dışına çıkamıyorsun.

Oyun zekası, pas tekniği, şutları, çalımları v.s vs. üst düzeyse Emre de üst düzey bir oyuncu ve hemen oynaması lazım. Fakat oynamıyor. Artı bir de bir maçtaki görüntüsünden örnekler vermişsin. Oynadığı bir maçta da hiç bir varlık gösterememişti bu sezon.

Sanırsam bir futbolcu bizde oynadığında ya da bize transfer olduğunda futbolcuyu olduğu yerden daha üstte görüyoruz ve sonra hep beraber hayal kırıklığı yaşıyoruz. Pino'da oldu gibi bu, Ali Turan'da oldu, Misi ve Cana halen belirsiz. Çok abartıyoruz bence futbolcuları genç olmalarından ve bir kaç iyi hareketini gördükten sonra ve gene çok abartıyoruz bize gelen oyuncuları.. Sonra hayal kırıklıkları da ardı arkasına geliyor, futbolcuya yönelik eleştiriler bu sefer beklenti çok yüksek olduğundan daha fazla oluyor..

Ona bakarsanız sizde tek maçı baz almışsınız ki, arkasında Ali Turan gbi pas atma, oyun okuma özürlü bir bek varken bu yorumu yapmışsınız.

Futbol bir takım oyunu, takım olarak sahaya bir şey yansıtamıyorsanız bireysel olarak yansıtma şansınız da o denli azalır. Bahsettiğiniz maçta Arda'nın da kadroda olduğunu ve döküldüğünü söylemek fayda var.

Kimse abartmıyor, kimse boşuna umutlu değil Emre'den, siz kabullenmeseniz de yüksek bir oyun zekasına sahip bu çocuk. Sarp, Barış gibi oyuncularda ısrar edileceğine Emre'de ısrar edilmiş olsa, bu iki oyuncuncudan çok daha faydalı bir isim kazanmış olacaktık.

Arda altyapıdan çıkmadan önce sizin gibi düşünenler vardı; "kaybolur gider" diyenler.

Emre'de uzun yıllar bu takıma hizmet verecek hep beraber göreceğiz.

Fizik olarak Iniesta'dan fazlada kötü degil aslında. Biraz üzerine gidilmesi gerek. Avrupa arenasında ligde oldugundan cok daha rahat oynardı, şansına küssün.

Emrenin önünde şimdi büyük bir şans var. Hagi hem yeni genç oyuncularıı seven biridir hemde yardım eder. E. Belözoğlu ile ilgilendiğini ama emrenin bir süre sonra umursamadığını biliyorum . Tugay da öyle. İki tane orta sahada nasıl oynanması gerektiğini bilen hocası varken bu şansı iyi kullanmalı gerekirse fazladan çalışacak hocaların kapısında yatacak birşeyler kapacak. Kendini secdirirse Hagi ona destek olacaktır.

evet Frank gibi, Neeskens gibi, kötü futbolcu ve td adamlar dan ne ögrenebilirdi ki ???

Ya sacmalamayin ya, insanin da istegi olacak... Emre de ben bu istegi göremiyorum, kendi havasinda...

Emre Çolak kötü bi futbolcu değil ki..

Zaten herşey iyi gidiyor onun için.

evet Frank gibi, Neeskens gibi, kötü futbolcu ve td adamlar dan ne ögrenebilirdi ki ???

Ya sacmalamayin ya, insanin da istegi olacak... Emre de ben bu istegi göremiyorum, kendi havasinda...

Tek eksiği yabancı olmamak. Yoksa kendisine çook şans verilmişti. Sen Elano'lu, Sarplı koşmayan Galatasaray orta sahasına, Çolak'ı pat diye Sivas maçında futbol kasaplarının önüne sürersen Messi olsa bir şey yapamaz. Onsan sonra Sivas maçını bahane edip 10 maç yedek bırak! Yabancı futbolcu olsa bunlar olmazdı. Elano gibi 30 maç saha yürüyebilir yine kendisine şans verilirdi.

Arkadaş Rijkaard dan öğrenemez ile Rajkaard öğretmez farklı şeylerdir. Ayrıca Hagi ondan çok daha iyi bizim yapımızı bilir sonuçta onun yetiştiği yerde az çok bizim gibi. Kafasına koyarsa kulağını çeker sert söz söyler yeri gelince hadi koçum der gaz verir ben Rajkaard'ın bu işlerle uğaşacağını sanmıyorum. Saldım çayıra mevlam kayıra diyerek genç adam yetiştirilmez. Ha ben son dediğinide belirttim zaten Emrede gidecek Bacağına yapışacak Hagi ve Tugayın bundan büyük şansmı olur 2 Tane çok iyi Ortasaha oyuncusu başında bunu değerlendirirsen yerini alırsın takımda yoksa Anadoluya doğru gidişin hızlanır böyle düşünmesi lazım

Tek eksiği yabancı olmamak. Yoksa kendisine çook şans verilmişti. Sen Elano'lu, Sarplı koşmayan Galatasaray orta sahasına, Çolak'ı pat diye Sivas maçında futbol kasaplarının önüne sürersen Messi olsa bir şey yapamaz. Onsan sonra Sivas maçını bahane edip 10 maç yedek bırak! Yabancı futbolcu olsa bunlar olmazdı. Elano gibi 30 maç saha yürüyebilir yine kendisine şans verilirdi.

Tek eksiginin yabanci olmamasi olmadigini biliyoruz, ama bazen gercekleri kabullenmek zor geliyor dimi..?

emre colak aslinda iyi futbolcu, ama denizlide kiralik olan serdar eyilik var. o cocuk seneye takimda banko oynar. o emreden de iyi.

Tek eksiginin yabanci olmamasi olmadigini biliyoruz, ama bazen gercekleri kabullenmek zor geliyor dimi..?

Yani hep kendimizi kandirmaktan baska bisey bilmyioz, yok yabanci degil filan diye sonra dizlerimize vuruyoruz.

Nur Sahine bakin ! Adam istenmedi Dortmunda, gitti kiralik, ve savasti, ve su an Dortmundun Kalbi dir o. Istek var, yetenek var, akill var. Bizim Emre de istek yok okadar... Ben olcam, ve Neeskens ve Rijkaard gibi Hoca olacak, vallahi gider üvey evladi olup, sabah aksam ne derse ler yapardim.

Ne diyordu Prekazi, biz antreman biterken, daha sut filan calisirdik, sen de yap kocum, C Ronaldu musun nesin ?

Rijkaard kaldıkça oynayamayacaktı , bu şansı iyi kullan yoksa Aydın'dan farkın olmaz.

Dört ayak üstüne düştü.

Bale 4 yılda bu kadar gelişiyorsa gerçekten uğraşması lazım. Basitoyna blogdan aldım resimleri

72111216.jpg

104547352.jpg

Ahmet, verdiğin örnek tutarsız ama.Gareth Bale, Yıllardır dünyanın en zorlu liginde iyi kötü forma şansı düzenli buluyor.Yanılmıyorsam 20 yaşında ama EPL gibi bir ligde her sene düzenli oynamak her babayiğidin harcı değildir.Bizim Emre EPL'yi geçtim, TSL'de bile forma şansı bulamıyor.Gelişmesini beklemek hayalperestlik olur.

Ahmet, verdiğin örnek tutarsız ama.Gareth Bale, Yıllardır dünyanın en zorlu liginde iyi kötü forma şansı düzenli buluyor.Yanılmıyorsam 20 yaşında ama EPL gibi bir ligde her sene düzenli oynamak her babayiğidin harcı değildir.Bizim Emre EPL'yi geçtim, TSL'de bile forma şansı bulamıyor.Gelişmesini beklemek hayalperestlik olur.

Gayet gelişebilir aslında. 16 yaşındaki gençler alkol, sigaraya rağmen, 2 sokak altlarındaki body'e yazılarak hayvan gibi fizikleniyorsa Emre'de isterse yapabilir. Çok mu zor?

Bale 4 yılda bu kadar gelişiyorsa gerçekten uğraşması lazım. Basitoyna blogdan aldım resimleri

72111216.jpg

104547352.jpg

Emre zaten Rıjkaard'la beraber fiziğini geliştirdi.Şimdi resmi siteden boy-kilosuna baktım;en fazla 1-2 kilo daha alabilir.Eğer daha fazla alırsa çevikliğini ve esnekliğini kaybeder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt