- 17 Temmuz 2010
- 8.401
- 1
- 1.173
Cevap: #52 Emre Çolak
:tiphat:
Hocam futbolda doğru 1 tanedir ikimizde aynı şeyleri düşünüyoruz..
:tiphat:
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hocam futbolda doğru 1 tanedir ikimizde aynı şeyleri düşünüyoruz..
Sorun yanlış olanı düşünmeniz.
bugun emrenın Ayak gidiyodu nerdeyse
NasiL ¿?
NasiL ¿?
Geçen sene Mustafa Sarp konusu olmuştu.
Şov yaptığı Beşiktaş maçından sonra demiştim ki şimdi çok tepki görücem ama bu adam topçu değil. Açılıp Mustafa Sarp konusunun ilk sayfalarına bakılabilir. O gün bunla futbol konuşmaya gerek yok hiç bir şeyden çaktığı yok diyenler, alay edenler bu gün Mustafa Sarp kötü futbolcu diyor.
Şimdi de diyorum ki bu Emre bu gün bile mental olarak çok iyi bir futbolcu olduğunu gösterdi. Hagi şans vermeye devam etsin. Olacakları görücez. Bir kere adamın mevkisi orta saha. Ama Hagi maçın kritikliğinden ve hem Emre'nin tecrübesizliğinden hem de yüksek özgüveninden golle sonuçlanabilecek bir hata yapmasın diye sol açıkta oynattı. Yine de bu performansını etkilese de bazı pozisyonlarda ne kadar zeki ve hızlı düşünen bir oyuncu olduğunu gösterdi. Misimovic'e topu durdurmadan attığı pas (pas diyorum saçma sapan bir orta değildi) bile bazı şeyleri anlamaya yeter. Keyifle izliyorum topu her ayağına alışında. Arda iyileşsin, Baros, Kewell dönsün, Elano tekrar takıma katılsın, azıcık kendi dilinden anlayan futbolcularla oynasın o zaman görücez nasıl oyuncu olduğunu. Yeter ki her maç ona güvenildiği belli edilsin ve yarım saat kırk beş dakka şans verilsin. Çok ama çok iyi olacak.
Oyuna girdiğinde. Televizyonda hakikaten öyle bir esnedi ki hani dal kırılmadan önce son bir direnç gösterir de zorlarsanız kırılır ya, tam o direnç esnasında kurtardı bacağı. Yoksa şu an elinde bacağıyla hastane hastane dolanıyordu. Direkt kırmızı kartlık hareketti. Gerçi bizden de kırmızı kartı hakeden 1 müdahale vardı ama hakem onu da es geçti. Sertliğe böyle prim tanınmamalı. Galatasaraylı yada değil izin vermemek lazım böyle faullere.
Radeljic sert girdi ya bir yerde Emre'ye.
Geçen sene Mustafa'nın gerçekten iyi olduğu maçlar vardı,bu kadar rezil oynayacağını bilmiyorduk hep piyango gözüyle bakıyorduk,sen aksini savundun ve bu sene olarak haklısın evet,ben Emre'den umutlu değilim,niye değilim çünkü böyle giderse yeteneği harcanır,bakın Türk futbolcusu hakkaten Allah vergisi futbolda yetenekli,ama yetenekle iş bitmiyor,bizim genç oyuncularımızın avrupalı gençlerden tek eksiği,nerede ne yapacağını bilmiyorlar,altyapılarında bu yok,yani altyapıdan sürekli teknik oyuncular üste çıkıyor,defansifler küçük takımlara şutlanıyor,felsefe bu Türkiye'de,Arda gibisi gerçekten o kadar zor bulunur ki,o çocukta Allah vergisi vardı bu,farklıydı,Emre'ye dönelim hakkaten yetenekli,kıvrak,sol ayağı etkili,ama nerede ne yapacağını bilmezse hiçbir halt olmaz,inşallah iyi olur mental olarak Hagi'yi iyi dinler,uygularsa başarılı olabilir...
şimdiden kötüleyin pino gibi göklere çıkaracağınız günler yakındır...
Geçen sene Mustafa Sarp konusu olmuştu.
Şov yaptığı Beşiktaş maçından sonra demiştim ki şimdi çok tepki görücem ama bu adam topçu değil. Açılıp Mustafa Sarp konusunun ilk sayfalarına bakılabilir. O gün bunla futbol konuşmaya gerek yok hiç bir şeyden çaktığı yok diyenler, alay edenler bu gün Mustafa Sarp kötü futbolcu diyor.
Şimdi de diyorum ki bu Emre bu gün bile mental olarak çok iyi bir futbolcu olduğunu gösterdi. Hagi şans vermeye devam etsin. Olacakları görücez. Bir kere adamın mevkisi orta saha. Ama Hagi maçın kritikliğinden ve hem Emre'nin tecrübesizliğinden hem de yüksek özgüveninden golle sonuçlanabilecek bir hata yapmasın diye sol açıkta oynattı. Yine de bu performansını etkilese de bazı pozisyonlarda ne kadar zeki ve hızlı düşünen bir oyuncu olduğunu gösterdi. Misimovic'e topu durdurmadan attığı pas (pas diyorum saçma sapan bir orta değildi) bile bazı şeyleri anlamaya yeter. Keyifle izliyorum topu her ayağına alışında. Arda iyileşsin, Baros, Kewell dönsün, Elano tekrar takıma katılsın, azıcık kendi dilinden anlayan futbolcularla oynasın o zaman görücez nasıl oyuncu olduğunu. Yeter ki her maç ona güvenildiği belli edilsin ve yarım saat kırk beş dakka şans verilsin. Çok ama çok iyi olacak.
bugünki haberlerden iki kesit sunuyorum size..
Fenerbahçe maçında kendisine şans veren Hagi ise, geçtiğimiz yıllarda kendisini alt yapıda izlediği Emre'yi o zamanlardan beri mercek altına aldığını söylüyor:
"Futbol için büyük bir yetenek, adeta benim küçüklüğüme benziyor. Savaşmayı seviyor, hırsı, oynama isteği beni mutlu etti. Arda'dan sonra da Emre Çolak'ta Galatasaray'ın kazancı olacak. Fenerbahçe maçına sahaya sürerken, ürkek olma, kendi bildiğini yap, kulaklarını tıka, milli takımlarda oynadığın gibi oyna kendini göster dedim."
Romanya medyasına derbiyi değerlendiren Hagi derbide son 13 dakikada şans verdiği genç Emre Çolak'a da övgüler yağdırdı. Hagi, "Oyuna girerken bana 'Hoca, ne yapacağım?' dedi. Türkiye'de teknik direktörlere 'Hoca' derler. Bir anda aklıma benim de Fatih Terim'e "Hoca" dediğim günler geldi. Emre Çolak istediklerimi yaptı. Çok büyük futbolcu olacak. Derbi atmosferinde görevini yerine getirdiğine göre artık her maçta forma giyebilir" diye konuştu.
bu işi hagi'den daha iyi bildiğini söyleyen varsa buyursun bir de onu dinleyelim..
Bakalım zaman bu soruyu da yanıtlayacak.
Acemilikler yapıyor ama çok iyi bir saha görüşü var ve topu en hızlı kullanan adamımız bence. Teknikten öte en güçlü yanının mental yapısı olduğunu düşünüyorum. Azıcık daha kendini rahat hissetmeye ve maç alışkanlığını kazanmaya ihtiyacı var. Ondan sonra kendi bölgesinde oynadığında çok iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. Ama genç futbolcu sabır ister. Bojan kaç senedir Barcelona kadrosunda. Israrla üzerinde duruyorlar, olur yada olmaz ama ne İniesta ne de Xavi takımın temel yapı taşı haline 20 yaşında gelmediler. İniesta her zaman çok sevilen bir futbolcuydu ama Guardiola ile birlikte bu muhteşem çıkışı yakaladı.
Fiziki mücadelenin sahada en az olduğu yer açıklardır. Hagi'nin onu orda oynatmasının bir nedeni var. Hem orda yapılan hatalarda telefisi daha kolaydır çünkü topu kaptıran adamın arkasında bir bek vardır, rakip kaleyi de karşıdan görmediği için oyundan düşürmesi kolay değildir hem de orta sahadaki gibi kora kor mücadeleler olmaz. Maç kondisyonu ve fiziksel güç konusundaki eksikler kapandığında Hagi'nin onu Mustafa Sarp yerine kullanacağını yada en azından ortada kullanacağını düşünüyorum. Ancak o ana yani güçlenene, kondisyon ve maç tecrübesi kazanana kadar Emre'nin forma giymesi lazım. Oynamayan futbolcu gelişmez. Yada nadirdir gelişmesi. Suat Kaya'yı hatırlayın yada Muhammet Altıntaş'ı.. Bu oyuncuların ilk Galatasaray dönemleri malesef hüsrandı. Ama başka yerlerde forma giyip döndüklerinde kaç yaşından sonra çok önemli futbolcular haline geldiler.
Hagi Emre'ye güvendiğini hissettiriyor. Bunun çok yakında eğer sakatlık olmazsa çok güzel bir yükselişe dönüşeceğine inanıyorum.
Kişisel kanının ötesinde gerçek verilere dayanan 10 numara yorum olmuş. Futbolu gerçekten bilen, tartışılan futbolcunun sadece 18 yaşında olduğunun ve Türkiye'de futbol oynadığını bilen taraftar yorumu olmuş.