#53 Barış Alper Yılmaz

Tam bir koç kuzusu. Çok da sinsi bir herif. Ancak anladığım bir R yapmış gibi barış efendi, bu mesajı biraz öyle algıladım. Ama dert transfer değil, kaliteli yerlileri bizden koparıp fbye götürmek.. Kerem en iyi örneği…
Bu yerlilerde ne kadar meraklılar gsaraydan kaçmaya anlamak zor, bu kulübe aidatları yokmuş biraz para hepsinin başını döndürdü demekki.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu yerlilerde ne kadar meraklılar gsaraydan kaçmaya anlamak zor, bu kulübe aidatları yokmuş biraz para hepsinin başını döndürdü demekki.

Bizim yerli topçuların etrafında bu özgür buzbaş, maldan, cenk melih yazıcı gibi fb'liler sürekli dolaşıyor işte. Her hafta 1 fitne soksalar akıllarına 1 senede rahat kıvama gelirler, cahil hepsi

Bize yakın olmasa da en azından fb'ye yakın olmasın renkdaş. Biz bu konularda çok saftiriğiz
Bunu ben yıllardır burda söylüyorum. Kulübümüzün kurumsal hafızası yok. Her gelen yeni yönetim aynı hataları baştan yapıp öğreniyor sonra da gidiyor.

Kurumsal yöneticilerimiz olmalı. Kara kaplı bir ajandamız olacak ve oraya bugüne kadar bize yanlış yapan kulüp, menajer, muhabir, mesiiidya kuruluşu, sportif direktör, TFF görevlisi, hakem, gözlemci ne varsa kaydedilecek.

Bu adamlara yıllarca yaptırım uygulayacaksın. İstesinler ben bu ajanda görevini bedelsiz yapar tarihleriyle birlikte isim isim dosya hazırlar yollarım. Çoğunu hatırlıyorum.

Bunu ben yıllardır burda söylüyorum. Kulübümüzün kurumsal hafızası yok. Her gelen yeni yönetim aynı hataları baştan yapıp öğreniyor sonra da gidiyor.

Kurumsal yöneticilerimiz olmalı. Kara kaplı bir ajandamız olacak ve oraya bugüne kadar bize yanlış yapan kulüp, menajer, muhabir, mesiiidya kuruluşu, sportif direktör, TFF görevlisi, hakem, gözlemci ne varsa kaydedilecek.

Bu adamlara yıllarca yaptırım uygulayacaksın. İstesinler ben bu ajanda görevini bedelsiz yapar tarihleriyle birlikte isim isim dosya hazırlar yollarım. Çoğunu hatırlıyorum.
Kesinlikle kurumsallıktan çok uzağız. Yıllardır çalışan bir sportif direktör olsa bu hatip gibi söz vermez sağa sola

Biraz mayamızda var uç noktalar maalesef.. Metin de var Fatih’te.. diğer tarafta Belezoğlu ve bunlar gibileri de…

Teklifi kabul etmesini doğru bulmasam da kısmen anlayabilirim; 4 yıllık sözleşme ile kazanabileceği parayı, Avrupa' da kalması durumunda tüm kariyeri boyunca kazanamayacaktır; tercih meselesi. Ancak böylesine camiayla bağlarını koparması muhtemel tavır almasını hiç beklemezdim, çok üzüldüm, şaşkınlığımı hala atabilmiş değilim. Tabii önceden verilen sözleri, bu transfer hikayesinde kulüp yetkilileriyle oyuncu tarafının diyaloglarını filan bilemediğim için kesin bir yargıya varamıyorum yine de.

Piyasadaki bonservis ederini bulmuş oluyor aslında. Çoğumuz, taraftar güdüsüyle son bir eşiği atlayıp daha da yüksek piyasa değerine ve büyük liglere ulaşmasını umuyorduk ama bunun garantisi yok. Gelinen nokta itibariyle Arap kulübü ile orta yolun bulunacağını ve satışın olacağını tahmin ediyorum. Bu senaryo gerçekleşirse de kendisini iyi hatırlayacağımı belirtmek isterim. Keşke her 2-3 yılda bir Kerem gibi, Barış gibi balıklar yakalayabilsek ve onlar gibi 3-4 yıl üst düzey katkı alabilsek; velev ki benzer şekilde ayrılsınlar.

Bu arada bizim kulübün menajerler için Background Check yapması lazım. Bunu yıllar önce de söylemiştim.

Ne idüğü belirsiz ve bundan daha önemlisi Fener bağlantılı ya da direkt Fenerli adamlarla iş yapmamak lazım.

Sana yazıklar olsun ya.

Kesinlikle kurumsallıktan çok uzağız. Yıllardır çalışan bir sportif direktör olsa bu hatip gibi söz vermez sağa sola
Ben bunu burda 15 senedir söylüyorum Adnan, kaale alan olmuyor. Ben orta yaşlı bir işadamıyım. Kurumsal şirketleri olan ve kurumsal şirketlerle çalışan bir renkdaşınızım. Kendi işimden bunu bilmekteyim.

Bize çok başarılı şirketi olan (baba parası yiyen değil) kendisi başarılı şirket inşaa etmiş bir başkan lazım. Erden Timur mesela. Şirket gibi bir kurumsal çalışan sistemi olmalı. Departmanları ve deparman müdürleri olmalı. Bunlar yönetimlerden bağımsız sürekli değiştirilmeyecek profesyonel çalışanlar olmalı. Torpilli veya her yönetimle değiştirilemeyen çalışanlar.

Ben Sportif Direktör'den de geçtim özel bir arşiv departmanı bu iş için yeter. Bu departmandaki sorumlu müdür, tüm bu kayıtları yeni gelen başkan ve yönetime sunma ve danışılma görevinde olmalı. Tıpkı ABD başkanına yıllık, 10 yıllık planların brifingini veren isthbarat gibi bir departman. Şu kişi ve kurumlar bunlardan dolayı yasaklı defterinde kayıtlıdır şeklinde yönetime brifing vermeli.

Örneğin Monchi denen şarlatanın hangi kulüpte görevli olduğunu takip edip bizim yöneticilere bu adamın olduğu kulübe futbolcu satışında çok dikkat edilmesini, geçmişte bizi perişan ettiğini söylemek gibi. Böyle bir adam olsa Zaniolo'yu Aston Villa'ya verilmemesi gerektiği yeni yöneticilere bildirebilirdi. Bir kulüp oyuncuna talip mi oldu önce dosyası varsa bir bakarsın.

Barış’ı haklı bulanları anlamıyorum abi, söz almışsın kolaylık sağlanacak diye. Yazın bakmışsın teklif gelmemiş, Temmuz’da oturmuş sözleşme imzalamış maaşında iyileşme almışsın. Transfer sezonu bitti bitecek şimdi çıkmış diyorsun ki “Bize kolaylık yapılacaktı”

De get lan, o kadar gitmek istiyordunuz madem ne halt etmeye temmuz’da sözleşme yenilediniz, alem aptal bir akıllı sizsiniz. GS’de kaldık bari yüksek maaş alalım ayağı yapacaksınız, sonra beklenmedik teklif gelince götünüz başınız ayrı oynayacak

Barış’ı haklı bulanları anlamıyorum abi, söz almışsın kolaylık sağlanacak diye. Yazın bakmışsın teklif gelmemiş, Temmuz’da oturmuş sözleşme imzalamış maaşında iyileşme almışsın. Transfer sezonu bitti bitecek şimdi çıkmış diyorsun ki “Bize kolaylık yapılacaktı”

De get lan, o kadar gitmek istiyordunuz madem ne halt etmeye temmuz’da sözleşme yenilediniz, alem aptal bir akıllı sizsiniz. GS’de kaldık bari yüksek maaş alalım ayağı yapacaksınız, sonra beklenmedik teklif gelince götünüz başınız ayrı oynayacak
Son derece mantıklı açıklama. İmza atarım altına

Dün yapacağı bir açıklama ile durumu toplayabilirdi. Bugun ibne menajeri ile tüy dikti. Sen naneyi yedin kardeş. Umarım satmazlar seni it gibi pişman olursun u19 antremanlarında.

İnlesin Tüm Ülke Zaferinle, Şanlı GALATASARAY..

Bu arada bizim kulübün menajerler için Background Check yapması lazım. Bunu yıllar önce de söylemiştim.

Ne idüğü belirsiz ve bundan daha önemlisi Fener bağlantılı ya da direkt Fenerli adamlarla iş yapmamak lazım.
Bize kurumsal bir istihbarat birimi lazım. Büyük kulüp olmak istiyorsak kuralları koymak istiyorsak bu şart. Tarihini bilmeyenlerin tarihinden ders almayanların istikbali karanlıktır.

Geri
Üst Alt