546 Milyonluk Fon Bankalar Birliği Ödemeleri İçin Kullanılmıştır

10 adam daha satarsak çıkarız gibi
Yukarıdaki bilgiler doğruysa kalan BB borcumuz 1,96 Milyar TL veya 59 Milyon Euro olacaktır (= 2.2 Milyar TL - 540M TL). 10 oyuncuyu satmaya gerek yok. Zaniolo'nun satışı zaten borcun yarısını kapsıyor.

Tümüyle kapatmak için acele edip imkanları fazlaca zorlamak şart değil. Mevcut enflasyon ortamında ödenen faiz normal seviyelerde zaten de mesele bilançoyu döndürebilmek ve % 50-60 yükten kurtulmak da o açıdan büyük rahatlık sağlayacaktır.

Projeleri aksatmadan, hatta hızlandırarak, elde edilen gelirlerle kalan borcun peyderpey kapatılması da bir seçenektir. İleri seviye uzmanlık gerektiren konular bunlar tabii; gereken yapılacaktır. Bizler durumu anlamaya çalışıyoruz; yoksa amaç hariçten gazel okumak değil...

yani 16.5m euro borç ödemişiz

boey ve bakambudan 35m gelmişti

bu bankalar birliği olayı neydi? neden borçlanmıştık bunlara?

bu bankalar birliği olayı neydi? neden borçlanmıştık bunlara?
Yemeye doyamayanların b.kunun temizlenmesi için.
2021 yılının mart ayında devlet dedi ki siz bu borçları ödeyemeyeceksiniz 40 ayrı bankaya borçlusunuz toplayalım sabit bir faiz ile ödeyeceksiniz. Ve borçlanmayacaksınız.
Vergilerinizi de bu şekilde alacağım. Ödemeler benim havuzumdan geçecek çünkü dedi ve kolumuzu kaptırdık.

EK RAPOR

Galatasaray SK: Şirketimizin 540.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakit karşılanmak üzere %100 artırılarak 1.080.000.000 TL'ye çıkarılması sonucunda elde edilen fonun kullanımına ilişkin Yönetim Kurulu Raporu ekte yer almaktadır.

Değerlendirme ve Sonuç

İşbu rapor tarihi itibariyle fon kullanımı incelendiğinde, Şirket’in halka arz sonucu elde olunan 546.620.542,09 TL net fonun halka arz izahnamesinde ve fon kullanım yeri raporunda belirtilen planlamaya sadık kalınmak suretiyle,finansal borçların anapara geri ödemelerinde kullanıldığı anlaşılmaktadır. Kamuoyu ve yatırımcılarımızın bilgilerine sunulur. 02.02.2024

Meali: Sermaye artırımından gelen 546 milyon liralık fon bankalar birliği ödemelerine kullanılmış. Yani bankalar birliğinden çıkış adına atılmış önemli bir adım.
Sermaye artışı parası BB ana para ödemesinde değil de. Florya'nın bizim olmayan kısmının tapusunu aldığımız kredinin ödemesinde kullanıldı diye biliyorum. Sermaye artışını da Mecidiyeköy'den gelen paranın bir kısmı ile yapılmıştı. Florya tapusunu aldığımız krediyi tamamen kapatmıştık bununlar birlikte.

Yanlış bilgiler var. Sermaye artışı zaten geçen yılın sonarında yapılmıştı Mecidiyeköy'den gelen paranın bir kısmı ile yapmıştık. Florya arazisinin bizim olmayan kısmının tapusunu almıştık 1 milyar 200 milyon TL'ye kredi ile ve bu kredi 6 ayda Sermaye artışından gelen para+ Mecidiyeköy'den gelen para ile tamamen kapatılmıştı. Mecidiyeköy'den satılmayan alanlar ve gelecek taksitlerle 800-1 milyar TL daha kalmıştı.

Türkiye veya dünyada başarılı olmak isteyen hiçbir kulüp borçsuz olamaz. Borçsuz kulüp olacaksa hersene neredeyse 100 m lık oyuncu satan takımlar ve en kötü sponsorlarının 20 m verdiği kulüpler olurdu. En büyük örnek barça adamlar borç yüzünden adam alamıyordu geçen sene son anda yer açıldıda ilkayın lisansı çıkmıştı.

Borcsuz bir kulüp olacaksak sampiyon olmamaya raziyim
ben o kadarına razı değilim - tutumlu ol ama şampiyonluğu bırakma.

CL gelirin , oyuncu vitrinlerin vs sportif başarıdan geçiyor. benim için sayısının anlamı olmasada gerekli bir kapı.

bide Euro 2024 var- 1 fazla ön eleme turu falan trasnfer pencersini iyice sıkıştırır kamp dönemi diye

Sermaye artışı parası BB ana para ödemesinde değil de. Florya'nın bizim olmayan kısmının tapusunu aldığımız kredinin ödemesinde kullanıldı diye biliyorum. Sermaye artışını da Mecidiyeköy'den gelen paranın bir kısmı ile yapılmıştı. Florya tapusunu aldığımız krediyi tamamen kapatmıştık bununlar birlikte.
Yanlış bilgi nerede var? Kap açıklamasında yazılmış zaten detaylar?

yani 2 bek, 1 on numara 1 yedek forvet aldık olarak yorumladım.

Türkiye veya dünyada başarılı olmak isteyen hiçbir kulüp borçsuz olamaz. Borçsuz kulüp olacaksa hersene neredeyse 100 m lık oyuncu satan takımlar ve en kötü sponsorlarının 20 m verdiği kulüpler olurdu. En büyük örnek barça adamlar borç yüzünden adam alamıyordu geçen sene son anda yer açıldıda ilkayın lisansı çıkmıştı.
Yükümlülük ile bankaya borçlar farklı. Bankaya borç yüzünden her sene neredeyse CL geliri veya onun yarısı kadar geliri faiz ödemen gerekiyor neredeyse sen bunu ortadan kaldırdığında o ödemen gereken giderden kurtulmuş olacağız bu da kulübü çok rahatlatacak. Şu anda sen kendi gelirini harcayamıyorsun o gelirler ilk önce BB'nin bloke hesaba yatıyor oradan yarısı kesilip sana geliyor. Bu seneki gereken ödeme yapılsa bile paralar o bloke hesapta duruyor gelecek senelerin ödemeleri için. Bayern'in, MAdrid'in falan böyle dertleri yok mesela. Örnek verdiğin Barca borçları yüzünden efsanesini serbest bırakmak zorunda kaldı.

Yanlış bilgi nerede var? Kap açıklamasında yazılmış zaten detaylar?
Finansal ana borçlar dediği Florya için çekilen kredinin kapatılması. BB'ye olan ana borçlardan düşmüş arkadaşlar da orada yanlış açıklama var. 2.5 milyar TL ise BB borçu ondan düşmedi yani Florya için 1.200 milyon TL çektiğimiz kredi kapatıldı onu demek istedim.

Yükümlülük ile bankaya borçlar farklı. Bankaya borç yüzünden her sene neredeyse CL geliri veya onun yarısı kadar geliri faiz ödemen gerekiyor neredeyse sen bunu ortadan kaldırdığında o ödemen gereken giderden kurtulmuş olacağız bu da kulübü çok rahatlatacak. Şu anda sen kendi gelirini harcayamıyorsun o gelirler ilk önce BB'nin bloke hesaba yatıyor oradan yarısı kesilip sana geliyor. Bu seneki gereken ödeme yapılsa bile paralar o bloke hesapta duruyor gelecek senelerin ödemeleri için. Bayern'in, MAdrid'in falan böyle dertleri yok mesela. Örnek verdiğin Barca borçları yüzünden efsanesini serbest bırakmak zorunda kaldı.
Yükümlük işini biliyorum bizde borçsuz kulüp dediğimiz zaman sanki hiç ödemesi yok kasa parayla dolu anlaşılıyor. Kulüp borçlarını kolayca çeviriyor ve gerekli yatırımlarıda yapıyorsa istediği kadar borç olsun.

Yükümlük işini biliyorum bizde borçsuz kulüp dediğimiz zaman sanki hiç ödemesi yok kasa parayla dolu anlaşılıyor. Kulüp borçlarını kolayca çeviriyor ve gerekli yatırımlarıda yapıyorsa istediği kadar borç olsun.
Tabi işte asıl önemli olan BB'den çıkıp faiz yükünden çıkmak. Ondan sonrası zaten dediğin gibi bu faizi yükü olmasın diğer yükümlülükleri döndürürsün. Bir de Florya tamamlandığında inanılmaz bir durumda olacağız.

Borç ayrı mevzu elbet ticaretin yazılı olmayan kuralı aslında bu ancak bizim mevcut anlaşmamış bir borç ödeme sistemi değil baya baya pranga, kölelik sistemi.

2021-2023 arası sadece faiz ödemesi yapıyorsun politika faizi ile endeksli. %10 olsa sorun yok %40 olduğunda yarısı kadar borç artıyor.
Bu seneye kadar hadi aferin faiz ödediniz dediler bu seneden sonra ise 5 eşit taksitte yapılandırdığın borcu da ödeyeceksin diyorlar.
Düz 2 milyar borç olsa
1. yıl 400 milyon lira (13 milyon euro) Ana borç 1.taksit + 800 milyon lira senelik faiz + Bunları ödemeden önce tüm vergi borçlarını ödeyeceksin.
2. yıla geldiğinde ödediğimiz para 1.2 milyar lira kalan borç 1.6 milyar lira oluyor. %30 faiz olsa 480 milyon lira faiz +400 milyon lira ana para 2. taksit.
3. yıla 800 milyon lira ana borç. Kalıyor bu yıla kadar ödediğin para ise 2 milyar lira oluyor.

Uygun ödeme ve fix %10-15 arası faiz olsa eyvallah sürdürülebilir borç ama bu sürdürülemez. Sana neredeyse senelik 2 Boey parası ödetiyor. Ödetirken de gelirlerine el koyuyor. Sattığın 2 kilo patates yerine 1 kilo koyabilirsin diyerek borcu ödemeyi bekliyorlar.
Bunu yaparken kulüplerin e büyük gelir kalemi olan naklen yayın gelirini de ödemem diyen adama ödeme taam diyorlar.

Geri
Üst Alt