#55 Sabri Sarıoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #55 Sabri Sarıoğlu

7720_122621558089_769118089_2369310_875405_n.jpg

Güzel:D

Rahat bırakın artık adamı lütfen..

Dün yediğimiz golde Gökhan Gönül'e hatalı diyenlere,gerçekten bilgisayar başında çok duruyorsunuz gidin biraz gözlerinizi dinlendirin demek gerek.

Sırf Sabri'nin Gökhan kadar iyi olduğunu kanıtlamak aracılığıyla golün tüm yükünü Gökhan Gönül'ün üstüne yıkmak gaflettir,dalalettir.Top Gökhan Gönül'ün kanadına gelmeden önce,Arda'nın çıkartırken Hamit'e attığı topu Hamit'in rakip oyuncuya al da orta aç dercesine attığı hatalı pastır.Gökhan Gönül ise hiç beklemediği anda tam ileri koşarken ortanın sahibiyle buluşmasından dolayı geriye koşmak istediğinde zeminin azizliğine uğramış ve düşmüştür.Golde kim suçlu denilirse %10 Gökhan Gönül,%10 Gökhan Zaz ve %80 Hamit Altıntop'tur.

Sabri ise hızı ve hücuma süratle katılabilme yeteneğinden dolayı Rijkaard'ın tercihidir.Rijkaard hücumcu beklerle oynamayı seven bir teknik direktör olduğundan ve solbekte H.Balta'nın hücum yönünde daha temkinli olmasından dolayı sağ kanat Sabri'nin elindedir.Caner Erkin'in durup dururken alınmasının sebebi budur.Korkarım ki Sabri futbolu Galatasaray'da bırakacaktır.Ve 30 yaşına gelip Sabri'nin o eski hızı kalmadığı zaman kendini hala geliştirmezse üstünde ne gibi bir futbolcu vasfı kalacaktır,bilinmez?

Katılmıyorum. Bir sağ bekin birinci görevi ister full back ister wingback olsun kendi bölgesini savunmaktır. Gökhan Gönül bunu yapmamıştır. Ayrıca hücum beklerini hiç biri takımla beraber ters kanattan çıkmaz. Top hangi kanatta ise hücum beki önce orta sahaya kadar topun çıkmasını bekler. G.Gönül ters kademe yapamayarak Milli takıma golü yedirmiştir.

Katılmıyorum. Bir sağ bekin birinci görevi ister full back ister wingback olsun kendi bölgesini savunmaktır. Gökhan Gönül bunu yapmamıştır. Ayrıca hücum beklerini hiç biri takımla beraber ters kanattan çıkmaz. Top hangi kanatta ise hücum beki önce orta sahaya kadar topun çıkmasını bekler. G.Gönül ters kademe yapamayarak Milli takıma golü yedirmiştir.

Katılmıyorum.Pozisyonu baştan izlemek gerekirse Volkan'ın kullandığı degaj Volkan'ın zaman zaman yaptığı gibi kısa düşmüş ve Estonyalı rakip o topa ayak koymuştur.Gökhan Gönül ise degajın uzun kullanılacağını düşünüp H.Balta'nın çıkmadığını görerek kendisi sağdan katetmiştir.Bunun için onu suçlamaya gerek yoktur,çünkü orada olması gereken Kazım'ın yerinde yeller esmektedir.Degajın sağ kanada gitmesiyle kaptırılacak topta,Estonya'nın sol yani bizim sağ tarafımızdan geliştireceği atakta önde basma isteği normaldir.Yani dediğin üzere degaj kısa düşmese,top zaten ortasahayı geçmiş olacaktı.

Sabri'ye gelecek olursak.Arda'ya baksın feyz alsın biraz.

Arda'ya kondüsyonsuz diyorduk,artık 90dk sahada ayakta.Fiziksiz diyorduk geçen sene onu da kapattı.Şut çekemiyor diyorduk,İsviçre'ye attığı golle başlayan ve gittikçe sertleşen şutlarını görmemek mümkün değil.Aşağılık kompleksi var heralde bu adamda,şut çekemiyorsan buna yeteneğin yoksa yapma.Eminim antremanlar sonrası çalışıyorsundur ancak en ufak bir aşama kaydedemedin.Kademeleri girmeye başladın ki,Galatasaray'da oynadığın 7 senedir üstüne kattığın tek yetenek oldu.Korkum bu bana yeter deyip bir 7 yıl daha oyununa bir özellik katamaman.Basit oyna,insanların sinir katsayısını yükseltme.

Sabri yüzünden gol yediğimiz bir milli maç hatırlamıyorum.

G.Gönül ün lig performansı iyi ama hangi milli maçta ne yapmıştır bir tane çevirdiği maçı veya süper oynadığı maçı hatırlamıyorum Sabri ye forma vermemek haksızlıktır...

Sabri yüzünden gol yediğimiz bir milli maç hatırlamıyorum.

G.Gönül ün lig performansı iyi ama hangi milli maçta ne yapmıştır bir tane çevirdiği maçı veya süper oynadığı maçı hatırlamıyorum Sabri ye forma vermemek haksızlıktır...

Almanya'nın bizi 3-2 yendiği maçta aynı kanattan 2 defa gol yememize sebep olmuştur.Çek Cumhuriyeti maçında ters kademeye girmemesini de unutmamak gerek.

Unutma,unutturma...

Almanya'nın bizi 3-2 yendiği maçta aynı kanattan 2 defa gol yememize sebep olmuştur.Çek Cumhuriyeti maçında ters kademeye girmemesini de unutmamak gerek.

Unutma,unutturma...

2.yediğimiz golde Çeklerden orda iki oyuncu geliyordu sağ kanadımızdan ve oyuncu değişikliğini hakem yapmadığı için sabri, stoper gibi oynuyordu sağ bek haliyle boştu.orta uzak köşeye gelince haliyle kademeye giremedi sanırım orda Sabrinin iki oyuncuyu birden tutmasını beklemiyordun!

Orda kızman gereken 3 dakka boyunca oyuncu değişikliği yapmayan yan hakemdir.

Almanya maçına gelirsek yediğimiz ilk gol aynı turnuvada Podolski ve Schweisteger aynı golün benzerlerini bir çok kez attılar. Orda maharet ve yetenek var.

Sabri nin aynı golün benzerini aynı maçta Semih e attırdığına göre bırakta bizde yiyebilelim öyle gol.

2.golü söylemiyorum bile

3.gole geçelim orda Kazım sakatlanıp onun savunması gereken adamı savunmaya çalıştığı için alanını boşalttı ve bence ordaki hatası abartılacak değil kızılması gereken Kazımdır!!

Almanya maçına gelirsek yediğimiz ilk gol aynı turnuvada Podolski ve Schweisteger aynı golün benzerlerini bir çok kez attılar. Orda maharet ve yetenek var.

İşte bu cümle olmadı.Benzerleri çok defa atılan gollere karşı,savunma stratejileri çok daha rahat geliştirilir.Çünkü elde bu organizasyonun nasıl yapıldığı hakkında elinde çok fazla miktarda materyalin olur.

https://www.youtube.com/watch?v=0Ty1Mt3zGWs

Lahm'ın attığı bu golde ise,Sabri'nin Lahm'ın koşuyoluna atılan topu izlemekten başka birşey yapmadığına tanık oluyoruz.Kazım palavralarını uydurmayın,şurada yapması gereken tek şey 2 adım atıp topa ayak koymaktı ki yerinde kalıp seyretmeyi tercih etti.

https://www.youtube.com/watch?v=RwA0Qy63LaM

Bu video ise Çeklerin attığı 2.gol.Uzak noktaya kesilmesiyle alakası yok,tamamen Sabri'nin arkasına atılan bir top.Müthiş çevikliğini kullanıp topa hamle yapmayı beceremedi ancak(!)

Sonuçta insan inanmak istediği şeye inanır seni burda oturtup ''sabri suçsuz tamam haklsın'' demeni beklemiyorum senin fikrin sonuçta;)

Zaten bende boş konuşmuyorum,gördüğün gibi fikirlerim çeşitli materyallerle destekli.İnanmak istediğin şeye güzel inanmışsın zaten,böyle devam et.Mutlusun,umutlusun...

Nedir ya sizin Sabriden alip veremediginiz.

Sabri Galatasaray icin elinden geleni yapiyor. Siz hala tartisiyor.

Yukarida renktas guzel yazmis.

Sabri kovalasin sizi:D

aha saha bitti!!, allahım sana geliyorum, az daha kalsa olabilirmiş sabri, bordeaux, duran top kullanmasin!!, duran topların usta ayağı, eski acik siper al, firikik dehası, forrest gump sarbi, galata, kucuk eniste, muz orta, sabri, sabri şuutt ve taç!, saray, sarıoğlu, speedy gonzales, sut ve ortayi karistiran adam, turu getiren adam..., yere bakarak top sürmek, şutlar dağa taşa
:D

Son iki maçtır kendini biraz daha toparladı ama ne olursa olsun Galatasaray sağ beki en azından şu süper takımın beki hala değil.

3 yıl önceydi,pek de soğuk olmayan bir kış gecesiydi istanbulda.Takvim aylardan aralığı,günlerden ise 10'u gösteriyordu.Heyecanlıydık,çünkü Galatasaray-Bursaspor maçları hep çekişmeli geçerdi.Eski açıktandı biletim,cevahirdeki gişeye gidip son 10 biletten 3ünü alma başarısını gösterebilmiştim.Samiyen sokakta meşaleler eşliğinde biralarımızı yuvarlayıp eski açığa,polislerle biraz itiş kakış yaşdıktan sonra da tribündeki yerimizi nihayet alabilmiştik.Çok maç izlemek mümkün değildi,ultraslanda tribünü tıklım tıklım doldurmuştu.avazımız çıktığı kadar bağırıp tezahuratlar yapıyorduk ki,bu esnada yapılan ve 2 golde de eski açık tribünündeki yerimin yuvarlanarak değiştiği sebebiyle golleri görememe başarısını göstermiştim.

Dakikalar 70'i gösteriyordu ki tribündekiler yorulmuş,insanlar bir nebze maç izlemeye odaklanmıştı.Skor tabelası 90'ı gösteriyordu,herkes susmuştu artık.Biz geri sayım yapıyorduk ki o da ne.Sabri sarıoğlu topu birden aldı o çalımı attı.Yanımdakine döndüm,Sabri miydi o dedim.evet dedi,tekrar kafamı çevirdim ortasahayı geçmişti bile.Gidiyordu adam,topa bir vuruş yaptı baktım ağlar sallanıyor.Hayır olamaz diyordum,imkansız gerçekleşmişti.Derhal terkettim stadı,çünkü hemen duygularımı bir yere aktarmak zorundaydım.Hani insana deseler hayatta 3 şansın var,nerede kullanırsın diye.İlki l'pool maçı,ikincisi de bu maçtı.en son da bordeux maçı oldu...

Len sabri kıymetini bil bu yönetimin senin için stadın üstünü kapatıyoruz artık toplar kaybolmayacak..! :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt