6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

tumblr_ljk9iljr331qh234oo1_1280.jpg

Parantez öncelik değil mi abi.(1+2) bu yapılmıcak mı ilk.Ama bundan sonra parantez işi bitmiyorki."2(3)" şeklinde kalıyor.Yani hala parantez var soruda o yüzden ben ilk önce "2(3)" yaptıktan sonra 6'ya böldüm.

Gereksiz bir şey yahu, bu kadar tartışmayın. Soru istiyorsanız şampanya şişeleri benzeri bir şey sorayım gene. :p

Ok if it was (6/2)(2+1) that equals 9

Now if it's 6÷2(2+1) it equals 1

Why? because the 2 is next to the parenthesis it means it was factored out you have to multiply the 2 by what's in the parenthesis.

And if you look above to get 9, the equation up there explains it self

Source(s):

Math Professor

Oha yalnız hakkaten mantıklı bişey demiş profesorum. Adam diyorki 2 faktorize edilmiş. Yani aslında soru 6 : (4+2) iken parantezin için deki sayılar 2 çarpımına alınıp 6:2(2+1) haline gelmiş. O yüzden önce 2 yi parantezle çarpmamız lazımmış. Ellerinden öperim profesörüm. BEYLER CEVAP 1 GALİBA :)

10 sayfadır aynını söylüyorum.

Önce parantez içi,sonra çarpma,sonra bölme...Cevap 1.Değil mi yoksa ?:)

6:2x(1+2)=9

6:2(1+2)=1 çünkü; bu aslında 6: (2+4) iken parantezin içindeki sayılar ikiye bölünerek parantezin başına kat olarak geliyor. Yani faktorize ediliyor. Bu sebeple

2 yi once parantezle çarpmamız lazım.

Sabahda yazmistim,

6

____

2(1+2) diye yazarsak 1 olur cevabi, fakat (6/2)(2+1) yazarsak 9 olur.

Baslikdaki sorunun cevabi 9 dersek matematik kurallarina aykiri olur. çarpa islemi bolme isleminden once gelir. Yani cevap 1. Tabi bunu hesap makinesi bilmiyor, hesap makinesiyle yaparsan 9 cikar.

Saat 21:04. Sayfa 2

Omrunuzden bosu bosuna 3 saat gitti.

Dokuzculardan karşılık bekliyoruz bu son hamleye.

Başka biyerde görmesem hayatta aklıma gelmezdi bu. Sen de kendin düşündüysen helal olsun.

1 cevap, tartışmayın silin yahu. 6: (2.2+2.1)=6/6=1

Başka bir sıralama olmaz. Bu arada ortada çarpma bölme önceliği yok, dağıtılmamış sayıların önceliği var,yani parantezin.

Hala çarpma bölme önceliğinden konuşuluyor. Salih abi yapıştırmıştı gidip çarpma bölme önceliğine takılıyorsunuz halbuki orda 1.öncelik parantezin en içinden başlamak üzere diyor. Parantezden başlarsanız 2(3) 6 eder. Yani işlem 2 adede düşer. Bu durumda 5.maddede ki en soldan devam edilir prensibiyle 6:6 = 1 olur.

Aslında helal olacak bişey yok, Salih abi ingilizce bir öncelik durumu yapıştırmıştı. Gidip 5.sıradaki işlemler önceliğine takıldı herkes. Sırf arada . varsa işlem zaten X'dır yanılgısından ibaret.

Geri
Üst Alt