6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

Aslında helal olacak bişey yok, Salih abi ingilizce bir öncelik durumu yapıştırmıştı. Gidip 5.sıradaki işlemler önceliğine takıldı herkes. Sırf arada . varsa işlem zaten X'dır yanılgısından ibaret.

Ertuğrul abi sen benden büyüksün abi falan ne yahu. :tiphat:

Beyler soru yanlış. Yanlış değilse bile eksik. Açık değil yani, ben 1 derim, başkası 9 der. Bulandırmayın kafaları, Amerika'nın oyunu bunlar hep, valla. Usame Bin Laden'in ölüp ölmediğini unutturmak için:evilsmile:

:p

Beyler soyu yanlış. Yanlış değilse bile eksik. Açık değil yani, ben 1 derim, başkası 9 der. Bulandırmayın kafaları, Amerika'nın oyunu bunlar hep, valla. Usame Bin Laden'in ölüp ölmediğini unutturmak için:evilsmile:

:p

+: çok iyi de oldu çok güzel iyi oldu taam mı.

+: şimdi meselam 6:2(1+2) olayını çok garıştırdılar.

+: ha, aralarında bi' fark galdı, o fargınan çok güzel oldu.

+: meselam herkesin matamatığına kimse garışamaz.

+: ha nasıl garışamaz; ben bu şekkil 1 derim, bu bayan şu şekkil 9 der, şu şekkil 69 der.

+: ha hiç kimse kimseye karışmaya bi' hakkı yok, özgürlüğü bidir.

+: ha matamatığına gurban olduğum ya resulallahtan gelebilir amma lakin ki öyle değildir.

+: eyorllamam bu gaddar. hadi hayırrı işler.

[video=youtube;v5LfPucCIwo]https://www.youtube.com/watch?v=v5LfPucCIwo[/video]

6:2x(1+2)=9

6:2(1+2)=1 çünkü; bu aslında 6: (2+4) iken parantezin içindeki sayılar ikiye bölünerek parantezin başına kat olarak geliyor. Yani faktorize ediliyor. Bu sebeple

2 yi once parantezle çarpmamız lazım.

bu mantikla

aslinda 6:2 yi paranteze dagitman lazim

neden ayiriyosun

3(1+2)

buda 9 eder

Ok if it was (6/2)(2+1) that equals 9

Now if it's 6÷2(2+1) it equals 1

Why? because the 2 is next to the parenthesis it means it was factored out you have to multiply the 2 by what's in the parenthesis.

And if you look above to get 9, the equation up there explains it self

Source(s):

Math Professor

Oha yalnız hakkaten mantıklı bişey demiş profesorum. Adam diyorki 2 faktorize edilmiş. Yani aslında soru 6 : (4+2) iken parantezin için deki sayılar 2 çarpımına alınıp 6:2(2+1) haline gelmiş. O yüzden önce 2 yi parantezle çarpmamız lazımmış. Ellerinden öperim profesörüm. BEYLER CEVAP 1 GALİBA :)

yahu [ isaretini hicmi gormediniz

dediginiz gibi olmasi icin bunun konmasi lazim

koyulmadigina gore oyle bir grup yok

ciddi olamazsin namik

yakis tiramadim

Abi benim fikrim şu yönde açıkçası.

6:2(2+1)

Şimdi bu işlem ;

6:2*(2+1) olsa 9 diyebilirdik ancak oradaki çarpma işleminin olmamasından dolayı ifadeyi kesir gibi düşünürsek 2(2+1)'lik kısmın kesrin aşağıda kalması gerektiğini düşünüyorum.

Bu nedenle de cevap 1'dir bana göre. Ancak araya çarpma işaretini koyarsan işler değişir.

Üzerinde çok da düşünmedim ama, ilk mantıklı gelen şey bu olmuştu.

Abi benim fikrim şu yönde açıkçası.

6:2(2+1)

Şimdi bu işlem ;

6:2*(2+1) olsa 9 diyebilirdik ancak oradaki çarpma işleminin olmamasından dolayı ifadeyi kesir gibi düşünürsek 2(2+1)'lik kısmın kesrin aşağıda kalması gerektiğini düşünüyorum.

Bu nedenle de cevap 1'dir bana göre. Ancak araya çarpma işaretini koyarsan işler değişir.

carpma carpamdir

2(1+2) = 2x(1+2)

tersini soyleyenle sabaha kadar tartisirim:)

Geri
Üst Alt