6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

Yarın soruyu hocasına soracak herkes zaten. 9 diyenlerin %75 i döner. %25 i de ben dönürürüm olur biter. Şimdi iyi geceler :-)

200v0c4.jpg

Kardeşim hala dinlemiyosun laf :) 6:2(1+2) soru bu. Bu ne demek biliyomusun 6'yı 2 ye böl 3 ile çarp. Eğer soru 6/2(1+2) olsaydı bu 6'yı 2ile3'ün çarpımına böl demek olurdu.

6 yı: 1 ile 2nin toplamının 2 ile çarpımına böl demek. O da 1.

Excel'de bu işlemi yaparsanız cevap 9 çıkıyor.

Bilimsel hesap makinesine yazdım lan sonuç 9 uzatmayın.Olay ilk sayfada Serdar abinin dediği gibi

Cevap 9. Sen söyle liseni üniversiteni sona ben söylicem. Arkadaş haklı Çarpma ve bölmenin birbirine önceliği yoktur matematikte. En temel öğretilen şeydir bu. Bazıları da soru yanlış demiş işin içinden çıkamayıp. Onlarada güldüm :) Soru gayet doğru. 6+2-5 = ? nasıl yanlıs bir soru değilse bu da yanlıs bir soru değil. Sırayla gideceksin işlem önceliği yoksa.

Edit: ha bir de bölmeyi büyük payda çizgisi olarak yazıp cevap 1 diyenler olmuş. Su sekilde:

6

--------

2(2+1)

güzel uydurmuş bu arkadaşlar da engin bilgileriyle bir de ben uydurayım şu şekilde:

6

-- X (2+1).

2

Mantıklı geldi dimi. Cevap 9 arkadaşlar. 1 diyenler lütfen daha fazla konuşup rezil etmesin bizi.

Herkes kabul edinceye kadar sürekli alıntılıcam aynı mesajı. 1 diyenler sussun yoksa hakkaten şimdi gidip antuya giricem bu topiği arada tüm forum yanacak ama olsun asıl 1 diyenlere dalga geçilecek.

Lem hesap makinası ile yapınca sonuç 1 çıkıyor ne 9 u :D

Hemide kaliteli hesap makinası ile yaptım dandik makina ile değil.

Sizin icin mail attim hocama , professor adam. Cevap 1 dagilin.

Aynen, bende şimdi İşletme matematiği ve iktisat dersleri için aldığım hayvanımsı casio bilimsel hesap makinasına yazdım.

Cevap : Dohuz.

Dağılabiliriz.

Lem hesap makinası ile yapınca sonuç 1 çıkıyor ne 9 u :D

Hemide kaliteli hesap makinası ile yaptım dandik makina ile değil.

Hesap makinesi 2 yle parantez bitişik olduğundan hepsini beraber sayıyor. Fakat matematikte 6:2(1+2) ile 6:2x(1+2) arasında hiçbir fark yoktur. Boyle yaparsan hesap makinesiyle de bulursun doğru sonucu.

Hesap makinaları kapışıyor :D

Geri
Üst Alt