- 19 Haziran 2009
- 9.967
- 17
- 1.363
Cevap: 6:2(1+2)=?
takmışsın paranteze ama ben zaten paranteze alıyorum ayırdığım zaman ama sen ilk başta çöz dediğinde 2 yi ayırırken paranteze almadan yazarak çöz demişsin, ben oradan yola çıkarak parantezi yok ettim.
ayrıca bize 6: 0.5 x 4(2+1) 'i çöz diyorsun kendin 6: 0.5 : 4 (2+1) sorusnu çözüyorsun. Ben cevabın 1 yada 9 olmasını tartışmıyorum sadece 2yi 0.5 x 4 olarak ayırıp nasıl 1 sonucuna ulaşamıyorsak 9 sonucunada ulaşamayız ama sen dokuzu bulmak için bir x yı yok edip araya fazladan : koyuyorsun ve bende bu çelişki nedir diye soruyorum.Daha açık şekilde nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.
Ayrıca 500 dolarlık makinende ne yazdın ?
6:2(2+1) mi yazdın
yoksa 6:2x(2+1) mi ?
benim cozumumde farketmiyorki
ben hep parantez icine aliyorum ayirdigim parcaladigim herseyi
siz almiyorsunuz ama
buyuk paranteze almaniz lazim ama almiyorsunuz carpanlara ayirirken
o zaman benim 0.5 x 4 umu neden paranteze aliyorsunuzki?
e almiyorsaniz benim dedigim dogru o zaman
tabiiki kendi cozumumde ben degistiriyorum zaten savundugum sey bu
carpanlarina ayirdiginiz sey parantez icinde olmali
yani [2(1+2)] olurdu soru eger dediginiz gibi 2+4 un carpanlarina ayrilmis hali ise
anlatabildimmi?
takmışsın paranteze ama ben zaten paranteze alıyorum ayırdığım zaman ama sen ilk başta çöz dediğinde 2 yi ayırırken paranteze almadan yazarak çöz demişsin, ben oradan yola çıkarak parantezi yok ettim.
ayrıca bize 6: 0.5 x 4(2+1) 'i çöz diyorsun kendin 6: 0.5 : 4 (2+1) sorusnu çözüyorsun. Ben cevabın 1 yada 9 olmasını tartışmıyorum sadece 2yi 0.5 x 4 olarak ayırıp nasıl 1 sonucuna ulaşamıyorsak 9 sonucunada ulaşamayız ama sen dokuzu bulmak için bir x yı yok edip araya fazladan : koyuyorsun ve bende bu çelişki nedir diye soruyorum.Daha açık şekilde nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.
Ayrıca 500 dolarlık makinende ne yazdın ?
6:2(2+1) mi yazdın
yoksa 6:2x(2+1) mi ?