6:2(1+2)=?

Cevap: 6:2(1+2)=?

benim cozumumde farketmiyorki

ben hep parantez icine aliyorum ayirdigim parcaladigim herseyi

siz almiyorsunuz ama

buyuk paranteze almaniz lazim ama almiyorsunuz carpanlara ayirirken

o zaman benim 0.5 x 4 umu neden paranteze aliyorsunuzki?

e almiyorsaniz benim dedigim dogru o zaman

tabiiki kendi cozumumde ben degistiriyorum zaten savundugum sey bu

carpanlarina ayirdiginiz sey parantez icinde olmali

yani [2(1+2)] olurdu soru eger dediginiz gibi 2+4 un carpanlarina ayrilmis hali ise

anlatabildimmi?

takmışsın paranteze ama ben zaten paranteze alıyorum ayırdığım zaman ama sen ilk başta çöz dediğinde 2 yi ayırırken paranteze almadan yazarak çöz demişsin, ben oradan yola çıkarak parantezi yok ettim.

ayrıca bize 6: 0.5 x 4(2+1) 'i çöz diyorsun kendin 6: 0.5 : 4 (2+1) sorusnu çözüyorsun. Ben cevabın 1 yada 9 olmasını tartışmıyorum sadece 2yi 0.5 x 4 olarak ayırıp nasıl 1 sonucuna ulaşamıyorsak 9 sonucunada ulaşamayız ama sen dokuzu bulmak için bir x yı yok edip araya fazladan : koyuyorsun ve bende bu çelişki nedir diye soruyorum.Daha açık şekilde nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.

Ayrıca 500 dolarlık makinende ne yazdın ?

6:2(2+1) mi yazdın

yoksa 6:2x(2+1) mi ?

takmışsın paranteze ama ben zaten paranteze alıyorum ayırdığım zaman ama sen ilk başta çöz dediğinde 2 yi ayırırken paranteze almadan yazarak çöz demişsin, ben oradan yola çıkarak parantezi yok ettim.

ayrıca bize 6: 0.5 x 4(2+1) 'i çöz diyorsun kendin 6: 0.5 : 4 (2+1) sorusnu çözüyorsun. Ben cevabın 1 yada 9 olmasını tartışmıyorum sadece 2yi 0.5 x 4 olarak ayırıp nasıl 1 sonucuna ulaşamıyorsak 9 sonucunada ulaşamayız ama sen dokuzu bulmak için bir x yı yok edip araya fazladan : koyuyorsun ve bende bu çelişki nedir diye soruyorum.Daha açık şekilde nasıl ifade edebilirim bilmiyorum.

Ayrıca 500 dolarlık makinende ne yazdın ?

6:2(2+1) mi yazdın

yoksa 6:2x(2+1) mi ?

dur onuda deneyelim

6 : 2(2+1) yazmistim digerini deneyelim bir dakika

WTF :confused:

Well I disagree with your disagreement! So there!

edit: to explain myself a little better, no, i'm not saying f(x) = 2*x. In fact, I'm saying that's the problem-- OTHER people are saying that, but it's not true. f(x) is a function, that is f of x (f is a function of x), meaning the variable f is applied to the variable x. In our equation, we would apply 2 to 3, which in effect is multiplying it... but it's not the same as saying f(x) = f*x (though isolated, those equations are redundant). The problem is that USUALLY creating a function simply means multiplying it, so we've been trained to think that 2(3) = 2*3. But it isn't.

Um. f(x) is literally function of x - and does not mean the variable f is applied to x.

How about functions of the form -

96d719730559f4399cf1ddc2ba973bbd.png

where the last sum is simply the first sum rewritten using the definitions ξn = n/T, and Δξ = (n + 1)/T − n/T = 1/T.

In the above example, there is no variable f that is applied to variable x.

The f in f(x) is simply a placeholder - for the operations that are applied to x. We've been trained to think that way for a reason. Commutation - it comes from commutation notation and means 2*3.

Honest.

So, by direct evaluation, the equation must become 6/2*3 - as had been said before.

Tartismalar cigirindan cikmis. :p

yigit arkadasim ikiside 9 cikiyor:)

hatta soyle yapiyor alet

yazmayi beceremedim ama parantez icini bir tarafa yaziyor diger kismi bir tarafa

olu isaretini kesir gibi dusun

6/2 x (1+2)

ister carpi koy ister nokta koy ister ic bisey koyma

bir sekilde 1 buluyor oda sag tarafin disina bir parantez daha eklersem

diger konuya gelirsek anlasamayacagiz heralde

ben diyorumki siz denklem icindeki 2+4 u carpanlarina ayirirken parantez kullanmiyrsunuz sadece 2(1+2) diyip birakiyorsunuz

dogrusu [2(1+2)] dir

yada bizim ornekte

0.5 x 4 degildir

(0.5x4) tur

bir tarafta 1 i bulmak icin parantezi atiyorlar

diger tarafta ama paranteze alman lazim diyorsunuz

ama bana diyorsunuzki 0.5x4 u parantez icine alman lazim ki x yerine : olsun

anlatabildimmi?

dur onuda deneyelim

6 : 2(2+1) yazmistim digerini deneyelim bir dakika

ayrı mesele yukarıda eklemeyi unutmuşum 6:0.5:4 x (2+1) yazarak 9 sonucuna ulaşmıştın ya , bende 6:0.5:4(2+1) yazarak yine 1 cevabıı buldum

yani senin çözdüğün gibi 6:2x(2+1) yada 6:0.5:4x(2+1) yazarsak cevap 9 olur

ama 6:2(2+1) veya 6:0.5:4(2+1) cevabı 1'dir.

Soruda kullanılan ve kullanılmayan matematik işaretlerine , sembollerine dikkat et , çok ince bir çizgi ama sonuçlar farklı.

neyse dostlar hepinize iyi geceler, bu sabaha kadar uzar bir ortak yol bulamayız. tartışmaya , uzatmaya gerek yok , sabaha kadar değil günlerce tartışsak ben ve benim gibi düşünenler yine 1 diyeceğiz , Serdar ve onun gibi düşünenlerde 9 diyecek

biz en iyisi ortada buluşup 5 diyelim konu kapansın olur mu :D

[video=youtube;ESzkX3XHMaU]https://www.youtube.com/watch?v=ESzkX3XHMaU[/video]

6:2(1+2) burda parantez olduğundan ilk önce parantez içi yapılır 6:2(3) burda hale paraentez kalkmamıştır o yüzden 2 yi parantez içine dağıtmak gerekir ki parantezdeki sayıyı çıkaralım buda 6:6 eder ordan da sonuc 1 cıkar

a) (6/2) x (1+2)

or

b) 6/(2[1+2])

if its a, the answer is: 9

if its b, the answer is: 1

Evet dagilabiliriz. 40 da oldu artik. Fazla sistemi zorlamayin.

kilit_104520.jpg

Cevap 1 deyin gecin. :D

40.sayfaya ulastik mi? ulastik birakalim bence.

6:2(1+2) burda parantez olduğundan ilk önce parantez içi yapılır 6:2(3) burda hale paraentez kalkmamıştır o yüzden 2 yi parantez içine dağıtmak gerekir ki parantezdeki sayıyı çıkaralım buda 6:6 eder ordan da sonuc 1 cıkar

Cevap 9 arkadaşım. :)

Önce dediğin gibi parantez içerisindeki işlem yapılır, daha sonra kurallar gereği bölme işlemi yapılır. Sonra da her iki değer çarpılır ve sonuç 9.

Eğer soru şu şekilde olsaydı; dediğiniz gibi cevap 1 olurdu.

6:[2(1+2)]

Geri
Üst Alt