#6 Blerim Džemaili

Bence dün iyi oynayanlardandı.birşeyler yapmaya çalıştı.Daha maç eksiği var.

Arsenal maci İstatistiklere baktim. En fazla top kazanan ortasaha oyuncusu. Burakla birlikte en fazla gol pozisyonu yaratan oyuncu(3) Sneijder 1. En fazla basarili calim atan oyuncu. Yüzde 87 pas isabeti.

Dzemaili dikine oynar, iceri kateder. Dzemaili savunmasi müthis, agresif bir oyuncu degil zaten. Bir Nainngolan olmadiğini bende biliyorum. Bu tarz yaratici ve pasör ortasahalari dünyada zaten cok az. Daha iyisini Turkiyeye getiremezsin.

Bjkde bu tarz bir oyuncu yok.2 capayla oynuyorlar. Fbde 34-35 yasindaki Emre B tek yaratici CMleri. TSde böyle bir oyuncu yok. Bizim taraftara kalsa, WC oyuncu istiyorlar. Turkiye ligine WC CM gelmez. M.United bulamadi bu sene bir tane.

Son düzenleme:
berke kardeşim ben katılmıyorum söylediklerine,istatistikler demişsin ama o kısımdan gidersek eger dünkü passolig istatistiklerine görede kulüpler seyirci geliri olarak gecen yıldan cok kazanıyor görünüyor ama ortada seyirci yok bakınca.dolayısıyla dzemaili bence yabancı kontenjanında kullanılacak kalitede değil,her ne kadar istatistikler farklı konuşsada..ha yerli olsa tamam derim en kötü ihtimal iyi bir yedek olur.diyeceksin ki yekta falan o zaman amenna,yektadan 2 kat iyi topcu ama dediğim gibi yabancı kontenjanı için cok lüks duruyor.tek merak ettiğim "gs olmasa milana gidiyordum" dedi ya dzemaili,koskoca milan bu kadar mı düştü ki ezeli rakibin juve pogbalarla,pirlolarla,asamoah larla oynarken sen bu dzemaili den medet ummuşsun..!

Koşmuyor diyorsunuz da Yekta koştu da ne yaptı önüne pas veremeye aciz insanlar koşsa ne olur koşmasa ne olur. Vücudunu koydumu bir allahın kulu topu alamıyor adamda hız olmasa ne olur herşey hızla mı oluyor Bruma da hız var da ne yapıyor.Şu mantıktan vazgeçin artık adam dün berbat oynadı diyen hakikaten başka maçı izledi bence kaçtane top getirdi ileriye tek top taşıyan ve rakip yarı sahada tek top tutan adamdı neredeyse.Biraz Pandev ilk dakikalarda top tuttu ilerde ama fiziksel olarak düştü..

Şu ana kadar hep yerin dibine soktum ama hakkını vereyim dün bilinçli oyanamaya çalışan nadir oyuncularımızdandı..Dribbling hız gibi kavramlar onun çok dışında hep diyorum Hamitin bir değişik versiyonu dikine oynamayı seven bir adam ama dinamizm 0 olduğu için etkili olamıyor..Beleşe Mbia'yı alalım diye bas bas bağırdım bize level atlatacak adamı almayıp gititk yine Napolinin çöp diye gördüğü adamı aldık..

hala savunuyorsunuz inanılır gibi değil pandev ve cemali devre arası fırsat olursa gönderilmeli !!!

Adam bizim turklerden 1000kat daha iyi oynadi .. sen adami sol kanat oynat bizim saf taraftar messi efekti bekler tabi

Bizim yerlilerden iyi olması kendisinin iyi oluğunu veya bu takıma yaraşır olduğunu göstermez o yerlilerin çok kötü olduğunu (Yekta, Veysel vs...) gösterir.

Elimizde mecburen bu tarz vasat bile olamayacak isimler varken bu sınır koşulunda gidip de Dzemaili'yi almak da ayrı bir facia.

Geçen sezon her fırsatta Chedjou'yu gönderiyorduk.Bu sezon da Dzemaili ve Pandev'e taktılar.

tap

Hayir bide yapa yapa Dzemaili ile 3 yillik sözlesme yaptik :) Ugras simdi.

Mesele ne kadar iyi ya da kötü oldugu degil. Bu yabanci kontenjaninda Galatasaray´in yabancilari daha farkli olmali. Mesele budur.

Gelecek sezon icin cok daha iyisini isteyecegiz. 3 yillik sözlesme yaptin. Ugras simdi bakalim.

Mesele ne kadar iyi ya da kötü oldugu degil. Bu yabanci kontenjaninda Galatasaray´in yabancilari daha farkli olmali. Mesele budur.

Gelecek sezon icin cok daha iyisini isteyecegiz. 3 yillik sözlesme yaptin. Ugras simdi bakalim.
İyide bu tarz oyuncularin daha iyilerinin fiyatlari 15-20 milyon eurodan basliyorlar ve dünyada cok azlar. Turkiyeye zaten getiremezsin. Söylemek istediğinizi anliyorum. Fark yaratan, WC yabanci istiyorsunuz. Strootman, Nainngolan gibi oyunculari bende isterim.

Milan forumlari var. Dzemaili transferi döneminde okudum mesajlari. Onlarda Nainngolan ve Strootman istiyordu. Dzemailiyi istemiyorlardi. Ama diyorlardi ki, Muntari ve Poli gibi yan pas, geri pas yapan oyuncular varken, Dzemaili seviye atlatir ortasahaya.

Gayet iyiydi Arsenal maçındaki oyunu.Hala eksikleri var ama maçtan maça iyiye gittiğini görüyorum standardını bulursa iyi katkı verir.Herşeyden önce rakip cezasahası önünde kullandığı toplar hep akıllıca.Bu önemli bir özellik,mevcut kadromuzda bunu yapan tek adam Sneijder iken hem de.Sırtı dönük top alıp yaptığı dönüşler yapabildiği güzel işlerden.Kesinlikle iyi futbolcu.

bu adam yerinde de oynamıyo.melonun yerine de oynayabilcek bi adamdır dzemali. ama biz onu 3-5-2 de ,4-3-3 de sağ iç,sol iç oynarken falan görüyoruz.

ayrıca şunu söyliyim..ne zaman doğru sistem çıkarız,dzemali yerinde oynar...o zaman çok seveceksiniz.2012 deki selçuk kadar seveceksiniz.az -biraz sabır...hocanın geleceği belli olsun bi.

Arsenal macindaki oyununun nesi iyiydi ya ? Aldigi her top rakibe gidiyor.Maci radyodan mi dinliyonuz napiyonuz anlamadim ki

Arsenal macindaki oyununun nesi iyiydi ya ? Aldigi her top rakibe gidiyor.Maci radyodan mi dinliyonuz napiyonuz anlamadim ki
Radyodan dinlesem bile senden daha iyi kritik yaparım kafanı yorma sen.Karşı fikrin varsa futbol konuşarak vermeye çalış fikrini boş boş laf sokmaya çalışarak değil.
Top kaybı yapıyor çünkü dikine oynayıp risk alıyor.Önde pas istasyonu olacak forvetimiz yok.Oyunu öne yığdığımız ikinci yarıda ise pas hatası yaptığını hatırlamıyorum çünkü takım birbirine yakın oynadı.

Radyodan dinlesem bile senden daha iyi kritik yaparım kafanı yorma sen.Karşı fikrin varsa futbol konuşarak vermeye çalış fikrini boş boş laf sokmaya çalışarak değil.
Top kaybı yapıyor çünkü dikine oynayıp risk alıyor.Önde pas istasyonu olacak forvetimiz yok.Oyunu öne yığdığımız ikinci yarıda ise pas hatası yaptığını hatırlamıyorum çünkü takım birbirine yakın oynadı.
Şu boldladığım cümle tam bir facia.Lafa bak risk alıyormuş ondan top kaybı yapıyormuş.Ama kaptırdığı topların 1'i gol oldu diğerleride çok büyük tehlike.İkinci yarıda pas hatası yapan tek oyuncumuzzaten Bruma'ydı.Maçı tek rahatlatan isim Hamit oldu o maçta.Xhemailinin yapması gerekeni ne kadar güzel yapıyor Hamit'i azıcık izlediysen.Peki nedir bunlar ;
-Özellikle 4-4-2 oynarken orta saha nın merkez oyuncularını aşırı derecede rahatlatıyor.Nasıl yapıyor peki.Bir kere altyapısı çok iyi çevre kontrolünü 1. sınıf yapıyor.Sürekli top almak için yer değiştiriyor.Ve ayağından çıkarırken nereye atacağını çok iyi biliyor.
-Kademe anlayışı çok iyi.
-pas istasyonu işinide iyi yapıyor.

Xhemaili'ye gelince ;

- Pas tercihlere bana göre orta sahanın merkezinde oynayan oyuncu için çok kötü.
- Çevre kontrolü yapmadığı ortada oynadığı maçlarda.
-Hamit'ten tek artısı hücuma geriden daha iyi çııyor.

yabancı sınırlamasının 5 olduğu ülkemizde.rezil bir son gün transferi daha.

Valla ben baya bi laf ettim Prandelli'ye bunu oyunda tuttuğu için.

Geri
Üst Alt