#6 Davinson Sánchez

Rakip açık alanda koşarken rakibe yaklaştığı an hamle için son 2-3 adımlarına dikkat edin kocaman hale geliyor. Normal futbolcu koşarken adım aralığı 0.80 m civarıysa bunun son 3 adımı 1.20 m - 1.30 m filan vardır.

bir stoper takımın çehresini ne kadar değiştirebilirse, ne kadar kalite katabilirse o kadar katkı sağladı.

pres oyunumuz için abdulk gibi önde karşılayacak bir stoper daha eklemek çok iyi oldu, ekstra olarak dönüşlerde hızıyla da çoğu pozisyonu kapatabilir.

ayrıca teknik kalite olarak beklediğimin çok üzerinde. form durumu olarak birşey diyemem fakat kalite olarak ligin en iyi stoperi olduğu belli.

nelssonu çok beğensem de oynadığımız oyun için sanchez çok daha iyi bir tercih olacak.

ayrıca kaan ayhanın tekniğide göz ardı etmemek gerek. sanchez/abdulk/torreira ile musleraya geri pası bırakacağız gibi.

stoperin elit yıldızını aldık

Açıkçası Ramos yerine tercihimdi, Ramos ismen çok mühim bir oyuncu ama yaş-maliyet denkleminde Davinson daha öndeydi benim için. Hatta henüz Ramos transferi konuşuluyor iken Erden Başkan'ın açıklamalarından sonra ben önceliğin Ramos olmadığı minvalinde bir yorum yazmış idim. Davinson bizim oyunumuza daha uygun diye düşünüyorum. İyi bir performans gösteriyor.:hat:

O bir Ankaragücü'nün defans arkasına attığı uzun topu tekte indirip atak başlattığı an var ya, mest oldum.

İki kez pazara yollama show yapmasına ne demeli. Perf videosu düşmedi mi hala atsanıza.

Eyvallah atlet adam falan ama yerini boşaltıyor.

2 yıldır Nelsson izleyen taraftara haraketli stoper hoş gözüküyor ama mesele stoper oynamaksa Nelsson'un oynadığı oyun daha makbul. Zamanla anlaşılır bu dediklerimiz mesela yediğimiz golde aslında büyük hatası var.

Torreira varken ve stoper olarak tek kalmışken saçma sapan bir hareket yapıp rakibe baskıya gitti. Nelsson olsa o golü yemezdik mesela.

yorumunuzla alakalı herhangi bir husus maç içerisinde gözüme çarpmadı nereden böyle bir kanıya vardınız rdaş?

ilk yari müsait ve bos pozisyonda rakibe pas verdi ve kalemizde pozisyon oldu

böyle ufak ince pozisyonlar bir maci belirliyor bazen

özellikle derbi ve avrupa maclarinda

ilk yari müsait ve bos pozisyonda rakibe pas verdi ve kalemizde pozisyon oldu

böyle ufak ince pozisyonlar bir maci belirliyor bazen

özellikle derbi ve avrupa maclarinda
Necati renktaşım bu kadar herşeyi yapan adam bu nadir hataları da yapmasa bizde bu yaşta ne işi var? Bu adamın tek sıkıntısı arada kafa gidiyor riskli işler yapıyor diyorduk gelmeden önce. Tam ihtiyacımız olan defansı bulduk bence. Oyun kuruyor, hızlı, fizikli bu kadar noksanı da olsun

RNE-L01 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Necati renktaşım bu kadar herşeyi yapan adam bu nadir hataları da yapmasa bizde bu yaşta ne işi var? Bu adamın tek sıkıntısı arada kafa gidiyor riskli işler yapıyor diyorduk gelmeden önce. Tam ihtiyacımız olan defansı bulduk bence. Oyun kuruyor, hızlı, fizikli bu kadar noksanı da olsun

eeee tamam ben de bunu diyorum zaten

ama yine de riskli iste

bir tane derbi maci batirsin burada itin seyine sokarsiniz adami

Bugün yine çok iyidi.

Golde çalım yedi ama ondan önce Kerem Demirbay’a yazar gol. Ayrıca Kaan kadrajda bile yok o anda. Sen orta saha değilsin Kaan.

Müdahaleleri yerinde, hamleleri başarılı, gereksiz çalım işleri var. Bu hep vardı zaten. Bu iki stoperimizde de olacak. Apo’da böyle. Dün çok güzel şekilde iki oyuncuyu pazara yolladı ama gol yedirdiği zamanlar da olacak. Şimdi alkışlıyorsak o zaman laubali demeyelim.

İlave etmeden geçemeyeceğim. 4 savunmacıdan 3’ü oyun kurma konusunda iyi. Nelsson-Apo olunca Apo’ya baskı yapıldığı an zorlanıyorduk. Bunu son 3 maçtır hiç yaşamadık. Kaan, Apo, Davinson topla iyi çıkan stoperler. Bir de Angelino olunca kolayca baskı kırabiliyorsun. Zaten o kadar oyuncuna baskı yapamayacağı için rakip vazgeçiyor.

Son düzenleme:
eeee tamam ben de bunu diyorum zaten

ama yine de riskli iste

bir tane derbi maci batirsin burada itin seyine sokarsiniz adami
Derbi ve avrupada sıkıntı yaratır demişsin de o maçlarda bu kadar önde oynamayacak ki. Tabi ki yaptığı hatalar olacak gol yiyeceğiz inşallah büyük maçlara denk gelmez. Ayrıca tek maçla oyuncu gömmeye çalışan renktaşlarımızdan değilim çok şükür.

Belki Nelson pl'ye daha uygun bir stoperdir kosmerim

Sanchez orada nasıldı bilmiyorum ama

Pl'de öne çıkıp basma konusunda kötü anılar olabilir

Bizim lig için sıkıntı olmaz fazla diye düşünüyorum

Nelsonin premier lige uyma ihtimali çok az yaw büyük bir sıçrama yapması lazım bence ona en uyacak yer İtalya

Geri
Üst Alt