#6 Emiliano Insua

Cevap: #6 Emiliano Insua

napim reis ben dusunuyorum dusunmeyeyimmi?

sonra 90 da niye gol yiyip eleniyoruz diyiyoruz

yok oyle yagma

akilli olacak topcu dedigin

ha tabi onunde elano verken top oynamak zor o ayri:)

0-0 iken olsa neyse 90+ bilmem ne 1-0 geridesin saçma salak bi pozisyon yüzünden.Neill dahil herkes saçmalar o kontrada.

Ben Sabri kadar dengesiz bir bek oyuncusu görmedim. İsabetli orta yapamıyorki bindirme yapsa ne olacak. Çok hızlı ve o yüzden kazanıyor. Dengesiz oynuyor mesala bir atağı kesiyor, sonrasında da iki metre yanındakine pas atamıyor. Sabri maçtan maça değişmiyor maç içerisinde bir iyi bir kötü hareket yapıyor. Bu kadar savruk futbolcu olmaz bence.

Bir şeye taktık mı hemen saplantıya dönüşüyor, çok basitiz ve bu yorum da basit bir örnek oldu.

Adamın şutlarına kızdık, daha da şut çekmiyor. Ortalarına kızdık, daha da orta açmıyor ama hala bu yönde eleştiriler gelmeye devam ediyor, enteresan. Misal Trabzon maçında orta açtığını hatırlamıyorum, ne zamandır da orta açmıyor. İnerse, sıfıra kadar iniyor; sonra da yayın çevresine pas atıyor. Korkarım yakında bunu neden yapıyor diye de eleştirilmeye başlanır.

bu elano ve sabriye ceza konusunda cok ciddiyim

artik birseyler degismeli bu klupte

Pas atmasını bilmeyen birisi bence futbolcu falan değil. Futbolcuysa bu işin temel doğrusunu yapsın. Motor gibi olsun demiyorum, Sabri'ye bakın sürekli geri pas, sürekli geri pas, orta sahanın ilerisinden geriye pas. Yani ben artık inanmıyorum pas atamayan futbolcu futbol oynamasın lütfen. Kimse Barça'daki oyuncu gibi olmasını beklemiyor fakat ben hatırlamıyorum Sabri'nin topu sürükleyip orta yaptığı ve o pozisyonun gol olduğu. Belki vardır birkaç tane. Dengeli oynasın, ayağına hakim olsun yeterli, sürekli bindirme yapmasına gerek yok.

sürekli bindirme yapmak sandığımızdan önemli işte,bi kere en basiti kanattaki arkadaşını 2 ye 1 bırakmazsın,savunmanın dengesini bozarsın kısmen,barca da ki alves i de izliyosundur zaten,1 maçta kaç ortası caddeye gidiyor bak:),geçen senenin zavallısı caner di bu sene sabri olmaz umarım,takım iyi paslaşırken sabri bozmaz,ama orta sahadan top alacak adam yok ki hala,geçen sene caner bekte oynarken hep uzun yada geriye oynuyor diye eleştiriliyordu,yahu adam pas atacak arkadaşını bulamyor ki,sabri nin önünde keita vardı yine o biraz daha şanslıydı,ama bu sene öyle değil,yazık oluyor caner i de sevmesemde harcadılar bana göre,sabri nin kıymetini gittikten sonramı anlayacağız illa:)

Takıntı değil. Yıllarca süren şeylerin patlaması bence. Kaç yıldır takımda sürekli oynuyor ee bi zahmet geliştirsin kendini ve ortalarını. Mesala Arda ben eleştiririm ama şutlarını geliştirmiş yani gözle görülüyor bu maç izlerken. Bir oyuncu sürekli dengesiz oynarsa tabiki göze batar.

Asıl tartışmanın çıktığı yer Insua, Hakan Balta ve Sabri olayıyla ilgili idi. Türkiye'de sol bek yokki düzgün ya da sağ bek o yüzden kriterlerimiz hep diğer oyuncuları karşılaştırırken öne çıkan kanat bekleri oluyor fakat o kanat bekleri de çok kötü. Ben hatırlıyorum Hakan soyadını unuttum şimdi bir de Ergün vardı şimdi onlarla aynı mı oynayan Insua ya da Hakan Balta. Bu ülkede düzgün kanat bekleri yok o yüzden onları veri aldığımızda olmuyor işte günümüz futbol doğrularıyla uyuşmuyor bu durum.

sürekli bindirme yapmak sandığımızdan önemli işte,bi kere en basiti kanattaki arkadaşını 2 ye 1 bırakmazsın,savunmanın dengesini bozarsın kısmen,barca da ki alves i de izliyosundur zaten,1 maçta kaç ortası caddeye gidiyor bak:),geçen senenin zavallısı caner di bu sene sabri olmaz umarım,takım iyi paslaşırken sabri bozmaz,ama orta sahadan top alacak adam yok ki hala,geçen sene caner bekte oynarken hep uzun yada geriye oynuyor diye eleştiriliyordu,yahu adam pas atacak arkadaşını bulamyor ki,sabri nin önünde keita vardı yine o biraz daha şanslıydı,ama bu sene öyle değil,yazık oluyor caner i de sevmesemde harcadılar bana göre,sabri nin kıymetini gittikten sonramı anlayacağız illa:)

Tamam caddeye gidiyor da kaçı da diğer topçuların kafasına ya da ayaklarına gidiyor. Kaç tane asist yapıyor Barça'daki oyuncu ve bizdeki Sabri. Kötünün iyisi Sabri. Benim asıl derdim de burda Sabri falan değil ama Sabri gibi algılandı. Ben diyorumki mesala Insua'yı değerlendiriyoruz, kıyaslama kriterimiz Balta oluyor tamam da Balta iyi bir sol bek değil ki. Aynısı Sabri için de geçerli. Kaç tane asist yapıyor dünyanın iyi bekleri, Sabri kaç tane yapıyor. Kaç tane gol atıyorlar, Sabri kaç tane atıyor. Tamam onlar gibi olmasın da istatistikleri de yerlerde gezinmesin. Yani savruk oynuyor, kimse mücadelesine, azmine birşey demiyorki bence Sabri elinden geleni veriyor ama gelişmiyor işte. Pasları bugün de gördük sürekli geri geri ya bir de ileri dene olsun dene sürekli ileri dene yok ama kafasını kurgulamış ona bir baskıda geri pas oynayacak. Yanında arkadaşları da vardı bazı pozisyonlarda. Yani temel mantıklarıyla ilgili bir problem var futbolcuların. Namık da yazdı biraz yani pas işte ya futbol ve pas. Zaten pas yoksa futbolcu olmasınlar.

Bulent Korkmaz dogru demis, cok duz bir bek

Caneri kaptirdik, gittik parayi Insua ve Caglara harcadik

Caner futbolcumu ya geçin pff.. Futbolcu dediğin herşeyden önce akıllı olucak. Caner tam salaktı.

Caner, Brezilya Milli takimin sol bekini yedek bekletiyor. Hiz olarak daha hizli. Teknik desen daha teknik. Hem Insua'dan iyi bek, hem en azindan kontenjandan yemiyordu.Caglar ve Insua icin bosa verilen para Caner icin harcalanmaliydi. Benim gorusum.

canerle insuayı karşılaştırmak mantık işimi ya insua caneri 5 le çarpar 2 ye böler :D

Adam geldiğinden beri adam gibi bir sol kanat oyuncusuyla oynayamadı ki.

Önünde ya bitik haldeki Kewell vardı ya o bögleyle yakından uzaktan alakası olmayan Misimovic vardı ya da o bölgede isteneleni vermeyen Pino vardı.

Önünde bir Arda olduğu zaman nasıl oynayacak onu görmek lazım.

Ama şu bir gerçek ki Hakan Balta'dan da Caner Erkin'den de iyidir.

Caner, Brezilya Milli takimin sol bekini yedek bekletiyor. Hiz olarak daha hizli. Teknik desen daha teknik. Hem Insua'dan iyi bek, hem en azindan kontenjandan yemiyordu.Caglar ve Insua icin bosa verilen para Caner icin harcalanmaliydi. Benim gorusum.

Brezilya milli takımının sol beki olunca kapanıyo mu konu? İsterse galaksi takımının sol beki olsun dos santos nedir allah aşkına? Kim isterdi acaba Dos santosu Galatasaraya. Adam zaten savunma yapmasını pozisyon almasını bilmiyo. Canerciğim istediği kadar kessin Santosu.

Ha bi de şu meşhur Elano var koskoca Brezilya millitakımının sağ açığı. Abartmıyorum Serdar Özkan ı koysan en en en az onun kadar oynar. Adam sene de 1 maç oynıcak diye 1 sene katlaanıyoruz başka oyuncuların emeğine yazık.

Geri
Üst Alt