#6 Jean Michaël Seri

Seri'nin dün begendigim özellikleri: sorumluluk aldi, sürekli top istedi, ve en önemlisi isabetli (uzun) diyagonel paslari. Zaten bu göze carpan ilk özelliklerinden ve bizim oyunu ileriye tasiyabilecek cok önemli bir özellik. Özellikle Onyekuru, Babe, Mor gibi hizli cevik adamlar ile hem topu kaptigin an kontraya cikabilirsin hem de aniden oyunun yönünü degistirebilirsin.

Göze batan negatif olaylar ise, 6 no'daki yerini biraz yadirgadi gibi. Yadirgadi derken, bir kac pozisyonda baya agir kaldi ve fiziksel olarak zayif gözüktü. Tabi bundaki en önemli etkenlerden biri bence
1) henüz kampa ve antrenmanlara yeni katilmasi,
2) takima uyum saglama süreci ve
3) fulham ile kötü sezon gecirdi ve yavas yavas o heyecanin ve atesinin bizimle geri dönemsi.

Hoca'nin ne yapmak istedigini de anladim onu dün 6 no oynatarak, ama oraya Seri tipinde en az 1 adam daha lazim (belhanda'nin gitme ihtimalini de düsünerek). Yukarida yazdigim gibi, topu kaptigimiz an hizli ataga baslamamizi istiyor hoca ve bunun icin en önemli oyunculardan biri ayagi kisa VE UZUN TOPLARDA DÜZGÜN olan Seri veya onun tipinde bir oyuncu.

ne yalan konuşiyim ben beğendim. daha takımla 3 gündür çalışıyor ve uzun pasları enfesti.

8 numara oynayamaz diyorsunuz ama açık ara oynar bu takımda ben zenci olupta böyle bir teknik görmedim

Tam deplasman oyuncusu. Topun bizde kalmasını sağlıyor,oyunun temposunu ayarlıyor,40 metre isabetli diagonali atıyor. Mücadeleci bir orta saha daha gelirse muhteşem olur

Adamın topa dokunuşu, dürtmesi, diagonal pasları kalite. Ancak buradaki arkadaşlara katılmak zorundayım 6 numara oynaması sıkıntılı bizim için. Defanstan top çıkartma açısından gayet mantıklı. Zaten stoperlerimizin beklerimizin ayağı da iyi, çok rahat üçgenler kurarak çıkarırlar topu baskı yerken. Uzun da enfes oynuyor. Ancak defansif açıdan orada beklediğimiz işi yapamaz. Eğer Seri 6 numara oynayacaksa Belhanda'nın partnerinin de çok mücadeleci bir tip olması lazım.

Defansif açıdan ve tempo olarak zaten baya sıkıntı yaşayacağız gibi. Feg-Babel-Emre hep defansif katkısı sınırlı isimler, forvette falcao yine mücadeleci değil. Nagatomo-Mariano yaşlı. Takım kalite ama defansif organizsyon nasıl olacak, bu takım nasıl top kazanacak, alan daraltacak vs soru işareti hep.

Burada haftalarca kicimi yirttim Fernando'nun yerine adam almadan yollamak büyük hata diye. Hatta kalmasi gerektigini ve onun kalitede oyuncu almamizin bu yönetimle imkansiz oldugunu söyledim.

Adamlar cok güzel gösteriyorlar transferin nasil yapildigini: Monaco, falcao'yu hala serbest birakmiyor, keza Sevilla Banega'yi. Biz de Fernando'uy birakmamaliydik Sevilla Banega'yi birakmadigi sürece. Üstelik 4,5m yerine belki 6-7m bile koparabilirdik.

Yine hata, yine hata, yine hata! Akillanmaz bu yönetim!

Bugüne kadar gelen hangi yönetim planlı transfer yaptı ki bu yönetimi gömüyoruz..

Kusursuz değil MC yönetimi ama artıları eksilerinden fazla

Umarım hoca 6 numarada ısrar etmez, bazen böyle anlamsız fantazileri oluyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bakayoko ismi dogruysa seri icin iyi olur asıl mevkisine gecer. 6 falan oynamaz bu adam. Kariyeri boyuncada az oynamistir o bolgede.

ne yalan konuşiyim ben beğendim. daha takımla 3 gündür çalışıyor ve uzun pasları enfesti.

8 numara oynayamaz diyorsunuz ama açık ara oynar bu takımda ben zenci olupta böyle bir teknik görmedim
Tam tersi 6 Numara oyniyamaz, oynatilirsa da yanlis transfer olmus olur. Adam bildigin 8 Numara icin yaratilmis

3 gun antremanla maca cikti adam. Teknik olarak Ndiaye ve Belhanda’dan bir isik yili ilerde. Tabiri caizse, cig et yiyen bir azman sart halen orta sahaya. Teknik bir futbolcu daha bakiliyosa Belhanda yerine olmali.

Geri
Üst Alt