Hoca seriyi 6 numaradan kullanabilir, geride bir oyun kurucu olarak. Sneijder´i transfer ettigimizde ondan bekledigim serilik seride mevcut. Cok cabuk dönüyor, ve hareketli bu sekilde pas yetenegini en iyi sekilde kullanabilme sansi var. Geriden oyun kurmada bazen sorun yasiyoruz, orta saha bazinda, bunu ufak ve seri bir oyuncu ile asmaya calismak bana mantikli bir plan gibi geliyor... Sonuc olarak kendisi dönene kadar orta sahanin yerlesmis olmasi, yada pres yemis olmasi söz konusu bir durum olmayacak gibi duruyor, en azindan o tür durumlardan kurtaracak seriligi mevcut.
Seri icin 6 olarak defansif olarak yetersiz diyebilirisiniz, ama pozisyonlara okadar asiri takilmaya gerek yok. Defansi da, hücumu da takim olarak yaparsin. Önemli olan kadro yapimizin transfer dönemi sonrasi ne verecegidir. Gecen sezon ikinci yari da mesela iyi savunma yaptik, bu avrupadaki benfica maci icinde gecerli, ki kac pozisyon verdik ? Ancak oyunu hizlandirma konusunda cektigimiz sorunlari, orta sahada serilik, ve seri paslasmalar getirecek, yeni fizik olarak seri bir oyuncu kazanmamiz, gücümüze güc katacaktir.
Falcao, yada Diagne´den ziyade mesela ben ön alanda pres gücü daha yüksek, hizli bir oyuncu tercih ederdim. Ama bakalim kadro önümüzdeki günlerde nereye evrilcek.