6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
99 da resmi rakamlar 20bin ama cesitli tahminlere gore 50bin kaybimiz vardi. Sosyal medyada donen tahminler dogruysa muhtemelen 2 kati can ve mal kaybi verecegiz gibi gorunuyor. Kiyamet bu.

Dünyanın bir ucundan Japon deprem kurtarma ekipleri geldiler Türkiye'ye, sen kendi ülkendeki kendi şehrin olan Hatay'a ulaşamıyorsun. Üzerine bir de AFAD müdürü olacak yüzsüz, ulaşmadığımız yer kalmadı diyor. Yazıklar olsun böyle zihniyete. Deprem kuşağında yer alan bir ülke hiç mi önlem almaz, her işiniz şov, her lafınız hamaset, her adımınız propaganda ve yalan üzerine kurulu.
Ülkeye ulaşılabiliyor. Ancak o bölgeye ulaşılamıyor. Şu anda yurt dışından gelen ekiplerin hepsi İstanbul-Ankara'da karayolunda yaşanan tipinin de etkisi ile işler sarpa sarmaya başladı. Yaklaşık 130 araçlık ekskavatör-vinç-Jcb gibi inşaat araçları yolda tipi sebebiyle saatte 20 km ile ilerleyebiliyorlar.

Millet yine yalnızlığa mı terk edildi? Bu milletin kaderi bu mu? Eğer buysa ben o kadere isyan ediyorum.

Hatay da üniversite arkadaşımı aradım çok şükür durumu iyi yardım gelmemiş daha.

Aslında 99 yılındaki yaşananları terkedilmişliği 2023 yılının getirdiği teknoloji sayesinde ekran başında görüyoruz ve bu durum insanı kahrediyor.sadece izliyoruz
Depremin kendisi ve yarattigi aci kadar izledigimiz goruntulerdeki o karanlik, yalnizlik ve caresizlik de insani kahrediyor.

İstanbul depremi 6.5 i gecmeyecek diyen bilim adamlarida var..

Orası da çok önemli. Katılıyorum. Nüfus olarak en çok il, üstüne ekonomik olarak ülkenin de bel kemiği ve önlemler hala alınmıyor. Ülkeye faturası çok ağır olacak yer ama önümüzdeki şu örnekten sonra o şiddet bile felaket doğurur. İzmir için de denilen şiddet bu fakat çizilen tablo bir stad dolusu insan. Kan dondurucu şeyler...

Allah yardımcıları olsun ekipler sanırım sabaha doğru anca ulaşabilecek hataya

maraşdaki yakınlarımızın durumu iyi ama genel olarak aldığımız bilgi ortalama olarak bu. şehir merkezinde telefon ve internet yokmuş bu yüzden bilgi ve yayın olamıyor deniliyor

mraş.webp

Adam göçüğün altında ayaklarını sallıyor sabahtan beri kimse gidip alamamış, yaşayan adamları gözgöre göre terkettik.

Ülkeye ulaşılabiliyor. Ancak o bölgeye ulaşılamıyor. Şu anda yurt dışından gelen ekiplerin hepsi İstanbul-Ankara'da karayolunda yaşanan tipinin de etkisi ile işler sarpa sarmaya başladı. Yaklaşık 130 araçlık ekskavatör-vinç-Jcb gibi inşaat araçları yolda tipi sebebiyle saatte 20 km ile ilerleyebiliyorlar.
afedersinde kara yolu hadi kapali dedik, helikopterdemi kalkmaz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt