6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim Elbistan yerle bir olmus koylerden hic haber yok. 10 saattir ulasmaya calisiyorum bizimkilere nafile. 1 metre kar vardi bu sabah o kadar insan o koylerde ne yapacak

1675721581427.webp

ucaklari yigmaniz lazim buralara

asagida 4-5 tane var
digerleri tek tük

!!!

bu deprem işinin boku çıktı arkadaş kayıkta mıyız bu nedir ya

Ülkeye ulaşılabiliyor. Ancak o bölgeye ulaşılamıyor. Şu anda yurt dışından gelen ekiplerin hepsi İstanbul-Ankara'da karayolunda yaşanan tipinin de etkisi ile işler sarpa sarmaya başladı. Yaklaşık 130 araçlık ekskavatör-vinç-Jcb gibi inşaat araçları yolda tipi sebebiyle saatte 20 km ile ilerleyebiliyorlar.

Abi tamam bu ulaşamama olayına mevsim şartları engel olabilir. Sıfır binanın yıkılışını izledim Malatya'da, depreme dayanıklı birinci sınıf malzemeden yapıldı diye Sahibinden'e ilan koymuş it, bir hafta önce üstelik. Yapı denetim firmaları ne iş yapar, belediyeler ne iş yapar. Bunlar gitse de düzelmez ülke zira ahlaksızlıkta çığır açan bir toplum olmuşuz yazık. Sıfır binalara da güvenmiyorum artık o videodan sonra. Yazık şu soğukta göçük altında kalanlara, hayati 72 saatin 24 saati geçti.

Yok yok abi ulaşım yok kafayı yiyeceğim, yollarda tipi var ve hasarlı. Biz de istanbulda mahalleden 3-4 otobüs yolladık gündüz, yollar kötü diye haber geldi, adım adım gidiyorlarmış daha deprem bölgelerine yaklaşamadılar bile

Abi tamam bu ulaşamama olayına mevsim şartları engel olabilir. Sıfır binanın yıkılışını izledim Malatya'da, depreme dayanıklı birinci sınıf malzemeden yapıldı diye Sahibinden'e ilan koymuş it, bir hafta önce üstelik. Yapı denetim firmaları ne iş yapar, belediyeler ne iş yapar. Bunlar gitse de düzelmez ülke zira ahlaksızlıkta çığır açan bir toplum olmuşuz yazık. Sıfır binalara da güvenmiyorum artık o videodan sonra. Yazık şu soğukta göçük altında kalanlara, hayati 72 saatin 24 saati geçti.
Müteahhitleri özellikle bu çürük yapanları direk vuracaksın Targutay. Ancak bu şekilde düzelir. Başka türlü mümkün değil.

Anlaşılan o ki 99 depreminden daha büyük bir felaketle karşı karşıyayız.
Hem şiddet olarak hem de coğrafi büyüklük olarak daha büyük bir afetle karşı karşıyayız renktaş

Resmen 10 büyük il yıkıldı

Ülke nüfusunun yüzde 10'undan fazla bir nüfus etkilendi

Bu denli büyük bir afette AFAD filan baş edemez

Topyekun seferberlik ilan edilmeli ivedi olarak

Son düzenleme:
Resmen toplamda 15 şiddetinde deprem yaşandı. Naci hoca beklenen İstanbul depremi için bunun yanında çocuk oyuncağı dedi...
Doğru, İstanbul için geçmişte tek parça olduğu ve 9-10 şiddetinde deprem yaratacağı iddia edilen fayın o şekilde olmadığı gerçeği ortaya çıktı.

Ayrıca bir şeyi de görmezden gelmemek gerekiyor. 60 megatonluk patlamaya eş değer iki tane büyük deprem aynı hat üzerinde yaşandı. Bu güce bina dayanmaz. Zira bildiğimiz kadarı ile en büyük nükleer silahlar şu anda 2 megatonluk.

Ben inşaat mühendisiyşm inan denetim diye bir şey yok. İstanbulun içinde bile doğru düzgğn denetim yok. Beton değerleri düşğk çıkar laboratuvarlar kağıt ğstünde yükseltir, çelik deneylerini beklemeden müteahhitler demiri ördürmeye başlar değerleri düşük çıksa bile devam eder. Denetim önce insanın kendi kalbinde olmalı, ahlak ve vicdanın yoksa bu yaşananlar normal. Çünkü hepsi para derdinde halkı düşünen yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt