6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayrıca bir şeyi de görmezden gelmemek gerekiyor. 60 megatonluk patlamaya eş değer iki tane büyük deprem aynı hat üzerinde yaşandı. Bu güce bina dayanmaz. Zira bildiğimiz kadarı ile en büyük nükleer silahlar şu anda 2 megatonluk.
japonyada niye yıkılmıyor

geçelim

Ben inşaat mühendisiyşm inan denetim diye bir şey yok. İstanbulun içinde bile doğru düzgğn denetim yok. Beton değerleri düşğk çıkar laboratuvarlar kağıt ğstünde yükseltir, çelik deneylerini beklemeden müteahhitler demiri ördürmeye başlar değerleri düşük çıksa bile devam eder. Denetim önce insanın kendi kalbinde olmalı, ahlak ve vicdanın yoksa bu yaşananlar normal. Çünkü hepsi para derdinde halkı düşünen yok
Açıkça söyleyeyim. İstanbul Depreminde hayatta kalanlar değil, ölenler şanslı olacaklar.

Bir anda 10 şehir yıkıldı, çok büyük yardım gerekiyor. Asker polis jandarma halk kim gidip el atabiliyorsa gidip atmalı.
bende onu diyorum renktaşım herkesin afad a gönüllükük başvurusu yapması lazım. bir tas yemek vermek için, insanların cadırını kurmak için 1 tugla kaldırmak için gönüllü olalım

3bin asker nedir? Binlerce cokmus bina varken. On binlerce asker organize edilebilir o sehirlerde. Gonullulerden ekipler olusturabilir ayrica, eminim halkimizin buyuk bir kismi katilacaktir. Arama kurtarma ekipleri sinirli olabilir anliyorum ama bu kadar insan gucu yeterince degerlendirmiyor gibi dusunuyorum. Yollar kapaliysa alternatif ulasim secenekleri kullanilmali. Neyin var neyin yok seferber edeceksin, gerekirse butun ulkelerden destek isteyeceksin.

Açıkça söyleyeyim. İstanbul Depreminde hayatta kalanlar değil, ölenler şanslı olacaklar.
Malatyada 3 yıllık olduğu söylenen yapının halini gördüm. 30 yıllık yapılar gibi kapıt gibi ğst ğste katlanmış. 3 yıllık bi yapı böyle olamaz, işte dediğim şeylere en güzel örnek o bina.

bu dunyada ki tum dillerin butun kufurlerini ediyorum malumuna !

yeterrrrrrrrrr cildiriyorummmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt