6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2011 deki depremi hatırlıyorum 9.0 şiddetinde 10-15 bin kişi ölmüştü japonyada şimdi baktım derinliğide 24 km imiş
denizde olması avantaj diyoruz evet ama birde bunun tsunamisi var japonlar tsunamide baya kayıp ve zarar vermişlerdi
yani 7.8 ve 9 şiddetindeki depremler arasında kaç kat vardır tahmin bile edemiyorum japonya bu konuda farklı bir segmentte

7 küsürlü depremler iyi yapılarla çok rahat ufak zayiyatla geçirilebilecek depremler fakat düzgün mühendislik düzgün inşaat malzemesi
ve tekniği gerekli alt katı dükkan yapıp kolon kesen bir ülkeden mühendislik ve inşaat kalitesi beklemek tamamen ahmaklıktır.
Evet orada tsunami oluyor, mesela bende 2004 de ki bu Endonezya yakınlarında bir deprem olmuştu taaa hindistandan tut okyanusya da ki bir çok ülkede etki etmişti dalga boylarının 30 metre olduğu söylenmisti ve 250000 kişi hayatını kaybetmişti.
Ben bizim ülkede ki depremin japonyada ki depremden daha yıkıcı olduğunu düşünüyorum.
Ülkenin ekonomik durumu ortada ben bu ülkenin sağlam bina yapacağını düşünmüyorum.
Başka çözümler bulunmalı binalar en fazla 3, 4 katli olmalı Erzincan da öyle mesela

Hala neden OHAL ilan edilmedi acaba? Videolardan ve demeçlerden görüldüğü üzere Hatay, Antep ve Maraş'ın bir bölümü yok olmuş tamamen.

Beyler siyaset yapmayalim, hele boyle aci bir olay yasanirken konuyu farkli yerlere cekip burada mevzuyu saptirmanin bir luzumu ve faydasi yok kimseye. O tarz tartismalarin yeri burasi degil ve olmamali zaten.

Ilk ve son defa uyariyorum, diger turlu konudan atmak zorunda kalacam bazilarinizi.
İnsanların eleştiri hakkı vardır diye düşünüyorum sonuçta hayatını kaybeden insanların sorumluluğu siyaset kurumunundur

Bunları hala başımızda tutarsa bu halk yazıklar olsun.
Göçük altında kalan ve çaresizlikten ölen masumlar ahirette boynunuza yapışış.
Allah korkusu olan insan bu bugün tamam der.
Ne başımızda tutması? Oyları %10 arttırmazlarsa bir şey bilmiyorum. "Bizi anca Erduvan kurtarır" derler. Bizim insanımız çünkü sorunun sebeplerini aynı sorunun çözümü diye görmeyi çok sever.

Hala neden OHAL ilan edilmedi acaba? Videolardan ve demeçlerden görüldüğü üzere Hatay, Antep ve Maraş'ın bir bölümü yok olmuş tamamen.
Ohal’e gerek yokki zaten CB sahip tüm karar yetkilerine.

İstediği kararı verebilir.

Böyle giderse enkaz altında kalan vatandaşların sonu hipotermi olacak.

Arkadaşın kardeşi maraşta polis, depremden sonra arıyorlar ulasamıyorlar. Eşini ariyorlar ulaşamiyorlar. Yola çıkıp gittiler yolda kaldılar az önce ulasmislar. Ev yıkılmış ve vatandaşlar dışında yardım eden kimse yok diyor.

Deprem de siyasetle ilintili yaşadığımız kayıplar da. Bu gün siyaset yapılacak gün değil diyen moronlara gerçeği haykırmak şart. Devlet , kendi şehirlerine ulaşmaktan aciz. Hiçbir ön hazırlık hiçbir planlama yapılmadığı ortada. Böyle durumlar için her daim planları bulunan orduyu da sahaya çıkarmıyorlar. Bir de beton altında soğukta henüz ölmemiş vatandaşlara kendi selalarını dinlettiler. Üzüntüden kinden nefes alamıyor insan. Müdahaleyi de milletin kendisi yapıyor ne yazık ki zira o sürekli övündükleri yollar göçtü , göl kurutup fay hattı üstüne kurdukları pist paramparça oldu. Yıllardır aklıma gelir , bunlar gitmeden büyük bir deprem yaşamayalım diye dua ederim. Maalesef hem zamanlama hem şiddet bakımından sadece Cumhuriyet tarihi değil Türk tarihinin en büyük felaketlerinden birini ,tarihin en liyakatsiz yöneticilerinin yönetiminde yaşıyoruz.

Evet orada tsunami oluyor, mesela bende 2004 de ki bu Endonezya yakınlarında bir deprem olmuştu taaa hindistandan tut okyanusya da ki bir çok ülkede etki etmişti dalga boylarının 30 metre olduğu söylenmisti ve 250000 kişi hayatını kaybetmişti.
Ben bizim ülkede ki depremin japonyada ki depremden daha yıkıcı olduğunu düşünüyorum.
Ülkenin ekonomik durumu ortada ben bu ülkenin sağlam bina yapacağını düşünmüyorum.
Başka çözümler bulunmalı binalar en fazla 3, 4 katli olmalı Erzincan da öyle mesela
Buna katılmıyorum.

Çok rahat bütçe çıkar bina yenilemeye, yeterki rantçı müteahhitlerin tekeline verilmesin. Boş yere harcanan bütçeler kısılsın. Yıllardır insanlar deprem vergisi veriyor, ÖTV ödüyor bu vergilerin toplanma amacı zaten depremle mücadele idi.

Çok basit bir soru ya, bu depremin verdiği maddi zarar mı fazladır yoksa depremin yıkıcı etkilerini azaltacak önlemler mi daha fazla olurdu? Cevap belli bence.

Alper evet uzatmayalım da siyasete girmeden konuşulabilecek bir konu da kalmadı ülkede.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Isteyen siyaset konusabilir bunun icin yeterince soz hakki verilecek platformlar mevcut. GSCimbom lakin bunlardan biri degildir.

Böyle giderse enkaz altında kalan vatandaşların sonu hipotermi olacak.

Arkadaşın kardeşi maraşta polis, depremden sonra arıyorlar ulasamıyorlar. Eşini ariyorlar ulaşamiyorlar. Yola çıkıp gittiler yolda kaldılar az önce ulasmislar. Ev yıkılmış ve vatandaşlar dışında yardım eden kimse yok diyor.
Malesef bir çoğunun oldu galiba ben istanbulda dışarıda telefonu kapamak zorunda kaldım soğuktan parmaklarım yandı 5 dk içinde

24 bayağı sığ zaten. 600 kmde bile olabiliyormuş Japonya'da.

Benim oradaki kastım yer üzeri etkisinin bizde daha fazla olduğunu düşünmem. Japonların depreme yönelik özel tasarlanan evlerine lafım yok, titreşim konularına özel çalışıyorlar zaten yıllardır. Hatta bir dönem bu konuya akademide ben de çalıştım, deprem etkisinin en üst kata kadar nasıl sönümleneceğine dair. Az çok biliyorum olayları. Zaten yıkılan binaların yaş ortalaması 25-30, bu da temel sorunun binaların eski olması olduğunu gösteriyor. 2007 sonrası yönetmeliğe göre yapılıp yıkılan binalar olsa da az, Adana BB özel olarak 2000 sonrasında sorun gözükmüyor dedi mesela.

Yine de önlem aldık, güvendeyiz diye bir durum yok. Esas kastım bu ama halkta da bilinç olduğunu düşünmüyorum. 72 saat geçtikten sonra, her şeyi tozpembe gösterip birlik, beraberlik hikayeleriyle kendilerine prim çıkaracaktır yetkililer, halk da yine bunu yiyecektir.
Üstad tamamen haklısın bir başka konu beni rahatsız ediyor
artık her afette herşeyi halk halleder oldu ben anlamıyorum herşeyi halk yapacaksa
devlet neden var ? asker polis neden var ? jandarması afadı şusu busu neden var ?

Darbe olur asker polis karşı karşıya gelmez halk köprüye sürülür tankın altına yatar
Yangın olur uçak çalışmaz insanlar canları pahasına girer
Sel olur dere kenarına ev yaptırılır onlarca kişi ölür devlet müdahale edene kadar yerleşim yeri haritan silinir.
Deprem olur Afad yetersiz kalır asker kullanımaz yine halk eliyle beton kazar
2023 türkiyesinde 48 saattir bir ilimize ulaşılamıyor nasıl olur böyle birşey
kaç yol çöktü çökse nolur geçici çözümü yokmu askeri helikopterler heryere inebiliyor.yardım götüremezmi
büyük bir zaafiyet söz konusu bunuda söylememek bu ülkeye bu ülke halkına ihanettir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt