6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2011 deki depremi hatırlıyorum 9.0 şiddetinde 10-15 bin kişi ölmüştü japonyada şimdi baktım derinliğide 24 km imiş
denizde olması avantaj diyoruz evet ama birde bunun tsunamisi var japonlar tsunamide baya kayıp ve zarar vermişlerdi
yani 7.8 ve 9 şiddetindeki depremler arasında kaç kat vardır tahmin bile edemiyorum japonya bu konuda farklı bir segmentte

7 küsürlü depremler iyi yapılarla çok rahat ufak zayiyatla geçirilebilecek depremler fakat düzgün mühendislik düzgün inşaat malzemesi
ve tekniği gerekli alt katı dükkan yapıp kolon kesen bir ülkeden mühendislik ve inşaat kalitesi beklemek tamamen ahmaklıktır.
24 bayağı sığ zaten. 600 kmde bile olabiliyormuş Japonya'da.

Benim oradaki kastım yer üzeri etkisinin bizde daha fazla olduğunu düşünmem. Japonların depreme yönelik özel tasarlanan evlerine lafım yok, titreşim konularına özel çalışıyorlar zaten yıllardır. Hatta bir dönem bu konuya akademide ben de çalıştım, deprem etkisinin en üst kata kadar nasıl sönümleneceğine dair. Az çok biliyorum olayları. Zaten yıkılan binaların yaş ortalaması 25-30, bu da temel sorunun binaların eski olması olduğunu gösteriyor. 2007 sonrası yönetmeliğe göre yapılıp yıkılan binalar olsa da az, Adana BB özel olarak 2000 sonrasında sorun gözükmüyor dedi mesela.

Yine de önlem aldık, güvendeyiz diye bir durum yok. Esas kastım bu ama halkta da bilinç olduğunu düşünmüyorum. 72 saat geçtikten sonra, her şeyi tozpembe gösterip birlik, beraberlik hikayeleriyle kendilerine prim çıkaracaktır yetkililer, halk da yine bunu yiyecektir.

Dikkat çekici yorum: 'Türkiye 3 metre hareket etti'

İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü Başkanı Carlo Doglioni, merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7'lik depremin ardından "Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor" değerlendirmesini yaptı.
İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’nün (INGV) başkanı Carlo Doglioni, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depreme dair yorum yaptı.

Corriere della Sera’ya konuşan Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” dedi.

Hareketliliğin 3 metreden de fazla olabileceğini dile getiren Doglioni, “Bu çok büyük bir hareket” diye konuştu.

Doglioni, “Burası oldukça hareketli bir alan ve Akdeniz’deki en tehlikeli bölgelerden biri. Geçen yüzyıllarda buralarda çok şiddetli depremler meydana geldi” diyerek “Türkiye, Arap levhası üzerine gitti gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

(Kısa Dalga)

1675756526491.png

Hükümet sınıfta kalmıştır kardeşim 2+2=4
Askeri sahaya sürmeyip 1 kişinin bile kurtulacağı varsa buna izin vermeyen herkesin elinde bu vatandaşımızın kanı vardır.
Geç kaldılar mucizeleri kovalayacaklar artık

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Askerin sokağa inmesini yasakladılar anca meclis kararı veya cumhurbaşkanı kararı ile inebilyor.
seçim öncesi askeri sokağa indirecek bir karara rte onay vermez veremez asker inmiş olsaydı
güvenliği yağmacılığı keserdi ordaki halka güven verirdi battaniye yiyecek taşırdı acil ihtiyacı olanlara çadır verirdi

hiç bir şey olmasa insan devletin askeri burda derdi anadoluda bu kavram okadar önmelidir ki
yiyecek kadar su kadar önemlidir.ama siyasi hırslara malzeme ediliyor herşey şu seçim hayırlısı ile bitsede kurtulsak

genelkurmay baskanı diye biri kaldımı bilmiyorum ama enazından cıkıp acıklama yapması gerek askeri şu sebebten sahaya sürmüyoruz diye,tüm halk isyan ediyor
enazından makul gerekcen varsa cık söyle insanların yüregi yanıyor yardım edecek personel eksik

Allah'ın gazabı milleti şu halde perişan edenlerin üzerine olsun. Hayallerde 2023'de uçup kaçacağız dediler. Gerçekler ise 2023'de Şubat ayında salı günü oldu hala binlerce insan göçük altında. İnsan deliriyor düşündükçe.

Askerin sokağa inmesini yasakladılar anca meclis kararı veya cumhurbaşkanı kararı ile inebilyor.
seçim öncesi askeri sokağa indirecek bir karara rte onay vermez veremez asker inmiş olsaydı
güvenliği yağmacılığı keserdi ordaki halka güven verirdi battaniye yiyecek taşırdı acil ihtiyacı olanlara çadır verirdi

hiç bir şey olmasa insan devletin askeri burda derdi anadoluda bu kavram okadar önmelidir ki
yiyecek kadar su kadar önemlidir.ama siyasi hırslara malzeme ediliyor herşey şu seçim hayırlısı ile bitsede kurtulsak

Siyasi hesabı insan hayatının önüne koyan herkesin Allah belasını versin tez zamanda.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

böyle günlerde parti grup toplantısımı yapıyorlar,pes valla aynen devam bu kafaya cok iyisiniz

Beyler siyaset yapmayalim, hele boyle aci bir olay yasanirken konuyu farkli yerlere cekip burada mevzuyu saptirmanin bir luzumu ve faydasi yok kimseye. O tarz tartismalarin yeri burasi degil ve olmamali zaten.

Ilk ve son defa uyariyorum, diger turlu konudan atmak zorunda kalacam bazilarinizi.

Bugün onlara, yarın bize. Başkasının sesi olmaktan korkmamalıyız. Herkes bir can daha fazla kurtulsun diye söylüyor çoğu şeyi, bir daha bu kadar çok canımız yanmasın diye bir şeyler üretme derdinde. Yetemesek de...

Ben de büyük depremi yaşadım, iki sene önce. Öyle çök, başını tut falan aklına bile gelmiyor. Bildiğini bile unutuyorsun. Ölümü beklediğimi, bu sefer bitti dediğimi hatırlıyorum. Çok şükür hiçbir şey olmadı ama gidenler gitti, biz de eksildik... Ama şu an yaşananlar daha büyük felaket. TC cumhuriyeti tarihine geçecek kara bir gün... Bu insanların yerine dahi koyamıyorum kendimi. Yakınlarını bile düşünemiyorum. Kundaktaki çocuk gitmiş, hayat boş ve anlamsız geliyor gözüme. Çok ağır bir şey. İnsan vicdanen sıcacık evinde, yatağında oturup uyurken, daha önce dert diye edindiği şeylere şöyle dönüp bakarken gerçekten koyuyor... İsyan etmem hiçbir şeye. İnancı olanda biriyim ama artık belki de gördüğümüz onca acı gerek psikolojik gerek fiziken kaldıramayacağımız ağırlıkta. Biz böyleysek o insanlar ne yapsın....Allah onlara güç, kuvvet, sabır versin. Ne diyeyim ki başka...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt