6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beyler siyaset yapmayalim, hele boyle aci bir olay yasanirken konuyu farkli yerlere cekip burada mevzuyu saptirmanin bir luzumu ve faydasi yok kimseye. O tarz tartismalarin yeri burasi degil ve olmamali zaten.

Ilk ve son defa uyariyorum, diger turlu konudan atmak zorunda kalacam bazilarinizi.
Açıyorum mesajı.

- hükümet yetkililerine hakaret etmeyin. burası yeri değil, bu düşünce özgürlüğü de değil.
- bu konular özelinde tartışma yaratmayın, biri a biri b deyip bu tartışmaları okumayalım yine yeri burası değil.

Eleştiri ok ama o kadar.

Dünyanın neresinde kim varsa bu işleri bilen muhakkak çağırsınlar yardım istesinler.

Böyle giderse enkaz altında kalan vatandaşların sonu hipotermi olacak.

Arkadaşın kardeşi maraşta polis, depremden sonra arıyorlar ulasamıyorlar. Eşini ariyorlar ulaşamiyorlar. Yola çıkıp gittiler yolda kaldılar az önce ulasmislar. Ev yıkılmış ve vatandaşlar dışında yardım eden kimse yok diyor.
+hipotermi
+yağış olan bölgelerde boğulma riski
+oksijensizlik kalanlar
+enkaz tozu soluyanlar
+tanziyon ve şeker hastalığı olanlar

kafamda kuruyorum kuruyorum 20-30 bin den az ölüm olmaz diyorum, cok feci allahim, ne desek bos

Mağdur olan insanların konaklama işleri nasıl halledilecek az buz insandan bahsedilmiyor

Isteyen siyaset konusabilir bunun icin yeterince soz hakki verilecek platformlar mevcut. GSCimbom lakin bunlardan biri degildir.

Bir oyun vardı ya yasaklı kelimeleri söylemeden bir şey anlatmaya çalışıyordun karşındakine, senin ki de o misal daha yazmayın demek gibi bir şey bu neyse

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Beyler siyaset yapmayalim, hele boyle aci bir olay yasanirken konuyu farkli yerlere cekip burada mevzuyu saptirmanin bir luzumu ve faydasi yok kimseye. O tarz tartismalarin yeri burasi degil ve olmamali zaten.

Ilk ve son defa uyariyorum, diger turlu konudan atmak zorunda kalacam bazilarinizi.
nie atıyon konudan reis bu acı olaylar siyasi mekanizmanın sonucu, allah yardım etsin mesajlarıyla mı dolduracaz konuyu? hükümetin devleti içine düşürdüğü acziyettir burada konu, başka da bir konu yok...

Elbistanda sivasvari havalar mevcut ve hala herhangi bir ekip ulasabilmis degil oraya

Insanlar perisan haldeler

bırakın enkaz altındakilerini böyle giderse sağ kurtulanlar bile ölecek. siyaset yapmayın diyorlar ama bu olayların müsebbibi bizzat baştaki hükumet zaten. senelerdir toplanan deprem vergileri ve ÖTV ler nelere harcandı önlem almak yerine?

Çok sıkıntı durum büyük travma bölge halkı için
Önce prefabrik kentler kurulacak
Daha sonra toki yap-satçı müteaahit kafasını bırakıp oralarda binlerce 2+1 1+1 konutlar yapacak

Bunlardan başka çare yok gibi, oradaki halkın beli büküldü artık, 10-15 seneden önce kimse kendine gelmez hem maddi hem manevi olarak

bırakın enkaz altındakilerini böyle giderse sağ kurtulanlar bile ölecek. siyaset yapmayın diyorlar ama bu olayların müsebbibi bizzat baştaki hükumet zaten. senelerdir toplanan deprem vergileri ve ÖTV ler nelere harcandı önlem almak yerine?
Zaten yüzde 70 i öyle ölecek malesef.bi insan ne kadar yaşayabilir ki aç susuz soğukta. Daha hiç gidilmemiş uğrama bile olmamış yerler doluymuş.

Arkadaşlar şu ortamda çok zor olsa da hakaret etmeden meramını anlatmak da mümkün. Siteyi ve dahi kendinizi de zor durumda bırakmadan tartışma yapılabilir. Herkesin canı burnunda, boşuna kendinizi yormayın derim naçizane.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt