6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maçı hiç kazandık gibi hissetmemiştim Muslera’nın sakatlanması yüzünden. Hesap yapıyorduk kaç maç kaçıracak diye. Bir anda ortada ne lig kaldı ne maç.. hayat işte.

Ya değil mi...
Bir anlık şey hayat ya.
Ne hesap yapıyor ne buluyorsun...
Dursun başkan beraberlik mesajı verdi, diğerleri nasıl saldırdı, bi kötü olay adamın hizasına getirdi herkesi didişirken. Hayatın kendisi bunlar...

Ne olacak ne bitecek cidden merak ediyorum. Pandemiyi kaldıramadı ekonomi, deprem yok etti. Milyonlarca incan yakınını arkadaşını evini işini kaybetti. Psikoloji yerlerde. Yeni araba aldım, iyiki almışım, sokakta yatacaktik yoksa. Memlekete gelmeyecektik. Forumda eski olanlar bilir, pandemi öncesi is kurdum, çok güzel işledi, pandemide battı, borcunu 1 ay öncesinde kredilerle sunla bunla kapattım diye sevindim. Düğün yapicaktim, pandemi sebebiyle salonlar kapandı, 1 sene nikahlı kalıp sonraki sene yaptım. Eşim atandı, onun yanında düzen kurdum, özel ders özel okul. Kredi borçlarıni oduyordum. Evi düzdüm, gece gündüz çalıştım sabah 8 akşam 10, cumartesi dahil. Aynı Mart 14 pandemideki gibi elim bomboş ve bir dünya borç evsiz kaldım. Çocukken atari çok oynardım, atari oyunları bilen bilir, geçmesi imkansızdir bazı oyunlarda, hırsla denersin, 9-10 saat oynarsın yine bitmez. Hayat bize onun gibi. Ha birde, yine ilk iş kurdugumda 55 kişilik bir öğrenci grubu kaydedecektim kuruma. Küçük kurumdu o zamanki ve o 55 kişi geldiginde sınıflarım tam kapasite olacaktı, kaydı almak için ayın 15ine sozlesmistik tamamıyla. O gün darbe oldu. 2 ay boş çalışmıştı kurum. Ne yaptımda bunlar başımıza geliyor bilmiyorum.
Cok büyük gecmis olsun.

Ne olacak ne bitecek cidden merak ediyorum. Pandemiyi kaldıramadı ekonomi, deprem yok etti. Milyonlarca incan yakınını arkadaşını evini işini kaybetti. Psikoloji yerlerde. Yeni araba aldım, iyiki almışım, sokakta yatacaktik yoksa. Memlekete gelmeyecektik. Forumda eski olanlar bilir, pandemi öncesi is kurdum, çok güzel işledi, pandemide battı, borcunu 1 ay öncesinde kredilerle sunla bunla kapattım diye sevindim. Düğün yapicaktim, pandemi sebebiyle salonlar kapandı, 1 sene nikahlı kalıp sonraki sene yaptım. Eşim atandı, onun yanında düzen kurdum, özel ders özel okul. Kredi borçlarıni oduyordum. Evi düzdüm, gece gündüz çalıştım sabah 8 akşam 10, cumartesi dahil. Aynı Mart 14 pandemideki gibi elim bomboş ve bir dünya borç evsiz kaldım. Çocukken atari çok oynardım, atari oyunları bilen bilir, geçmesi imkansızdir bazı oyunlarda, hırsla denersin, 9-10 saat oynarsın yine bitmez. Hayat bize onun gibi. Ha birde, yine ilk iş kurdugumda 55 kişilik bir öğrenci grubu kaydedecektim kuruma. Küçük kurumdu o zamanki ve o 55 kişi geldiginde sınıflarım tam kapasite olacaktı, kaydı almak için ayın 15ine sozlesmistik tamamıyla. O gün darbe oldu. 2 ay boş çalışmıştı kurum. Ne yaptımda bunlar başımıza geliyor bilmiyorum.

Öncelikle çok geçmiş olsun Murat kardeşim. Okurken bile yoruldum aslında. Maddi manevi çok sıkıntı çekmişsin. Kolay değil tabii. Ama bir şeyi fark ettim hep belki kaybettiğini düşünürken yine savaşmışsın. Yine denemiş, yine ayağa kalkmışsın. Kaderci tayfadan olmamakla beraber sadece inancı olan biri olarak diyorum,Allah sevdiği kullarını sınarmış. Seninki de ağır sınavlardan olmuş. Benim de ömrün hastalık ve ölüm arasında geçti. Kendimden fedakarlık ettim ve yine aynı durumdayım, bazen ben de senin gibi Rabbim ben bir suç işledim ondan böyle oluyor, hepsi benim suçum diyordum da, şimdi misal şu acılarıma rağmen de diyorum ki daha kötüsünü de yaşayan var, daha beter çaresizliği de. Ben Ekim ayında annemi 12 saat bekledim ameliyattan çıksın diye. Ve kimsem yoktu, orada tanıştığım insanlar gelip gitti. Arkadaşlarım çalışıyordu, telle irtibat kuruyorduk ama dört ay o hastanelerin dili olsa da çaresizliğimi söylese o duvarlar. Anneme gidip moral verirdim, dışarı çıkar ağlardım. Bir omuz koyacağım kimsem yoktu o gecelerde. Rahmetli babamı yanımda en çok istediğim anlar bunlardı. İnsan acılarında daha çok çocuklaşıyor. Kimsesiz kalırsam ne yaparım diyordum. Hep kafamda bu çaresizlik. Bugün onlarca kişi şu enkazda böyle kaldı ve ben annemle olan zenginliğime bile sevinir gibi olacak olsam utanıyorum. Ama biz zenginiz kardeşim. Öyle düşün ve kendine yüklenme. Her şeyin çaresi bulunur. Ölümden harici. Allah sağlıklı ömür versin ailenle yeniden her istediğini yaparsın, yaparsınız. 🙏

Bu ne ya komplo teorilerini mi degerlendiriyorsunuz

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

20 dakikadir yazip yazip siliyorum.

3 saattir 13 yasindaki Aya kizimizin kurtarma cabalarini izliyorum. Kiza ulastilar ama malesef ayaginin kesilmesi yonunde bilgi geldi. Doktor bulmalari yaklasik bi 30 dakika surdu ama malesef doktor gelene kadar Aya'yi kaybettik.

Bakin bu yasananlar sirf muteahhitlerden degil ama bu serefsizlerin haram zikkim kazandigi paralarla gecinen butun A'dan Z'ye insallah butun sulalerinden cikar insallah.

@Tahir Mahir Koç abi sen bilirsin,bu atsu ve taner denilen antrenerön kaldıgı rezidanslar kum gibi denildi. insan yasamıyo mu demek bu?enkaz var ama bakılmıyo gibi.ümidi kestiler de ondan mı hiç bakmıyolar o siteye,bloklara
Sanırım şu çok konuşulan Rönesans rezidansta kalıyorlardı. O enkazdan kurtulmak tamamen şans.

Sanırım şu çok konuşulan Rönesans rezidansta kalıyorlardı. O enkazdan kurtulmak tamamen şans.
O rezidans sağa yatmamış mıydı? Kum gibi değil de yan yattığı için kolonlar altında kalırız diye kimse girmeye cesaret edemiyor diyorlardı dün. Ama o kadar büyük bir bilgi karmaşası var ki. Bilemiyorum.

Ben bu belediyeden veya bakanlıktan gelecek bina zemin kontrol ekibine hiç güvenmiyorum. Devlet ricali kokuşmuş. Oturabilirsiniz dedikleri binada oturulmaz, şeytana güvenirim bunlara güvenmem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt