6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu ülke insanı ne ara bu kadar korkak ve paranoyak oldu anlamıyorum. Korkmamız ve önlem almamız gereken konularda kılımız kıpırdamıyor ama yok uçak gemisi gelmiş de yok savaş gemisi gelmiş de...Ne yapacaklar kardeş? İskenderun'a çekip Hatay'ı, Maraş'ı mı bombalayacaklar yoksa 300-500 askerle Anadolu'yu işgal mi edecekler.
Büyük Resmi görmen lazım Taha!

Yakin çevremle vicdan rahatlatma muhabbetleri dışında burada birşeyler ilk zaman dışında yazamadım ,yazılmıyor
Sinir krizi geçirten ,gerçekten insanı keşke altında ben kalsam da görmesem dedirtecek şeyler …ahlaksızlık eğitimsizlik saf kötülük dolu insanların yaptıkları …
Yazamıyorum bile ,elden gelen kuru kuru para göndermek ,belki ilk an bir his versede genele bakınca bi bok yapamamak ,bi şeye yarayamamak ,bu acizlik …99 da çocuktuk idrak edemedik ama yetişkin olmak daha zormuş
Km’lerce öteden insanın ruhundan parçalar kopması …

Ama yeter artık şu toplum gözünü açsın artık

Semiha hanım serdar bey enkazdan kurtulan çekerek daha fazla canın kurtarılmasına nasıl vesile olmuş olabilir abartmayın

Normalde depremde en yakın eşyanın yanına çöküp geçmesini bekleyin derler ama şunları okuduktan sonra hızlıca kaçmayı daha mantıklı bulmaya başladım.
10 saniyede yatağından kalkıp nasıl çıkacaksın binadan? Hadi birinci kattasındır oluru var da, ki o da çok çok zor, 4., 5. katta yaşayanlar nasıl çıksın? Tek yapılması gereken şey deprem bitene kadar yatağın yanına ya da sağlam bir masanın altına çömelip kapanmak. Yapı, depremden kurtulursa zaten kurtuluyorsun. Ama deprem yapıyı yıkarsa zaten çıkıp kurtulmak diye bir şey yok. %3-4 falandır oranı bunun. Eğer yapı yıkılırsa tek yapılması gereken göçükten kurtulmayı beklemek. Eğer sağlam bir masanın altında kaldıysan ya da yatağı yanına kapanıp çöktüysen sen yapman gereken her şeyi yapmışsındır zaten. Gerisi AFAD'ın seni kurtarmasına kalmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt