6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi bu ülkede gördüğüm bütün standartlar kalite çevre enerji isg ne dersen de sadece kağıt üstünde dokümantasyon edilmiş mi edilmemiş mi ona bakıyor. Uygulamada herhangi bir denetim, sıkı denetim demiyorum, yok.

Bak bu adam bakanlığın standardı yönetmeliği öğretmiş olması gerektiği bir görevli ve denetim yapıyor. Yarın gidecek standardı referans göstererek raporunu yazacak o raporda da bina şu şu şu kriterlere uygun olduğu için hasarsız olarak işaretlenmiştir diyecek.

Denetim konusunda haklısın zaten ama tüm dünya inşaat konusunda standart üstüne kurulu, Japonya’yı bilmiyorum. Yapı denetiminde firmaları vs. sadece kullanılacak malzemenin kalitesini falan denetliyorlar. Ayrıca İnşaat Mühendisliğinde kaç tane üni bu bölümü açıyor, sınavda barajda çok düşük zaten. Bunun yanı sıra diploma kiralamalar falan var ama standart olmasa da bu ülkede her proje onaylanır, emin ol. En azından bir noktaya geliyor.

Bu arada o videodaki işe baktım, gözlemsel hasar tespiti diye geçiyor. Nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok ama gözlemsel bir tespitin yeterli olmadığı ortada. Tam bilmiyorum ama Çevre Şehircilik Bakanlığı, belediyeler vs. KPSS ile mühendis alıyorlar, KPSS’de mühendislikle alakalı bir sınav yapılmıyor diye biliyorum. Garip bir düzen var ne yazık ki.

Personelinden kaçan bakan, oturduğun makam özel hastanenin patron koltuğu değil, 1 dk durup dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız demek çok mu zor, orda çalışanlar depremzede değil mi, neden farklı illerden bir sürü sağlık çalışanı gönüllü olmuşken, gerek yok diyip reddederek depremzedeleri çalıştırmaya devam ediyorsunuz!

Abi bu ülkede gördüğüm bütün standartlar kalite çevre enerji isg ne dersen de sadece kağıt üstünde dokümantasyon edilmiş mi edilmemiş mi ona bakıyor. Uygulamada herhangi bir denetim, sıkı denetim demiyorum, yok.

Bak bu adam bakanlığın standardı yönetmeliği öğretmiş olması gerektiği bir görevli ve denetim yapıyor. Yarın gidecek standardı referans göstererek raporunu yazacak o raporda da bina şu şu şu kriterlere uygun olduğu için hasarsız olarak işaretlenmiştir diyecek.

Şu video üzerinden ne kadar yorum yapıldı yav. Adam sadece çekiçle duvar mı perde mi kolon mu ona bakıyor. Taşıyıcıya denk gelirse zaten çekiçle sıvayı traşlama yapacak

Bı osmaniyeli vardı nerde o?

Personelinden kaçan bakan, oturduğun makam özel hastanenin patron koltuğu değil, 1 dk durup dinleyip çözüm bulmaya çalışacağız demek çok mu zor, orda çalışanlar depremzede değil mi, neden farklı illerden bir sürü sağlık çalışanı gönüllü olmuşken, gerek yok diyip reddederek depremzedeleri çalıştırmaya devam ediyorsunuz!

Verebilecek cevabı yok ki … önce malumat gelecek etrafındakilere danışacak sonra bir karar alması üstüne danışacak o veya yardımcıları en azından bir ön “tamam” derse belki o zaman işte.

Ana babasız kimsesiz çok çocuk kaldı.
Tek umudum, kulüplerin, ünlülerin, iş adamlarının onlara sahip çıkıp yuva olması. Kaderlerine bir kez daha terk edilmesinler. İmkanları dahilinde her şeyi yaptıklarını biliyorum. Bu da son işleri olsun. Keşke Galatasaray olarak hepsini Erden beyin yaptığı bir yuvada buluştursak, şahsım adına çok mutlu olurdum. Hepsinden Allah razı olsun, emek ve hakları ödenmez. Ama o çocukları kafamdan silemiyorum. İmkanlarımız olsa bizler de neler neler yapmayız da işte. Bundan sonra bir nebze yüzleri gülsün en azından...

Memleketimde bugün yüzlerce deprem bölgesinden gelen araba gördüm gördükçe tüylerim diken diken oldu

FooGiXlWAAAUPJ7.jpg

Şu video üzerinden ne kadar yorum yapıldı yav. Adam sadece çekiçle duvar mı perde mi kolon mu ona bakıyor. Taşıyıcıya denk gelirse zaten çekiçle sıvayı traşlama yapacak
Bi de bu sadece ön raporlama. Gözle muayene edildiği nerede görülmüş, röntgeni var karotu var cartı curtu var
İnternet çağının lanetlerinden biri bu da. Bilmeyen vatandaşa ilginç gelebilir, normaldir. Ama bari bilen insanlara sorsalar ahkam kesmeden önce. 99'da arabasında keserle gezerdi babam. O geldi aklıma.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt