Hasan Çam
Ulubatlı Souness
- 4 Ağustos 2019
- 33.123
- 47.479
- 2.968
Abi bu ülkede gördüğüm bütün standartlar kalite çevre enerji isg ne dersen de sadece kağıt üstünde dokümantasyon edilmiş mi edilmemiş mi ona bakıyor. Uygulamada herhangi bir denetim, sıkı denetim demiyorum, yok.
Bak bu adam bakanlığın standardı yönetmeliği öğretmiş olması gerektiği bir görevli ve denetim yapıyor. Yarın gidecek standardı referans göstererek raporunu yazacak o raporda da bina şu şu şu kriterlere uygun olduğu için hasarsız olarak işaretlenmiştir diyecek.
Denetim konusunda haklısın zaten ama tüm dünya inşaat konusunda standart üstüne kurulu, Japonya’yı bilmiyorum. Yapı denetiminde firmaları vs. sadece kullanılacak malzemenin kalitesini falan denetliyorlar. Ayrıca İnşaat Mühendisliğinde kaç tane üni bu bölümü açıyor, sınavda barajda çok düşük zaten. Bunun yanı sıra diploma kiralamalar falan var ama standart olmasa da bu ülkede her proje onaylanır, emin ol. En azından bir noktaya geliyor.
Bu arada o videodaki işe baktım, gözlemsel hasar tespiti diye geçiyor. Nasıl yapıldığı konusunda bir fikrim yok ama gözlemsel bir tespitin yeterli olmadığı ortada. Tam bilmiyorum ama Çevre Şehircilik Bakanlığı, belediyeler vs. KPSS ile mühendis alıyorlar, KPSS’de mühendislikle alakalı bir sınav yapılmıyor diye biliyorum. Garip bir düzen var ne yazık ki.