6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
volkan demirelin cagrısıyla bile fb kulübü baskanı ali koç,zengin fbliler vs çoktan damlar diey düşündüm ekipman göndererek.şaka gibi

Çok haklısın Sergi. Acun var ya. Bu insanlar bizden daha eli kolu uzun. Bizim etimiz budumuz ne. Hava koşulları ortada, ulaşım gücümüz imkansız çünkü farklı illerdeyiz. Bu insanların uçağı bile var ya. Bu ülke hepimizin. Fb o bu diye deniyorum, gücü olandan daha çok şey bekliyoruz.

Kanka kişi sayısını bilmiyorum bişey diyemem ama yollarda gerçek anlamda sıkıntı var. Depremden bağımsız Pınarbaşı - Göksun, Göksun - Maraş, Afşin - Maraş yolları, Adıyamanın ilçelerle olan bağlantıları buralar gerçek anlamda yol olmayan yerler. Kim nasıl ulaşacak bilmiyorum
Demeyeyim diyorum tutamıyorum kendimi, Elbistan silme iktidara oy veren bir yer fakat Göksun Elbistan arası tek şerit ve devamlı tamire ihtiyacı olan bir yol. Son yıllarda ara ara çift şerit oldu fakat ekseriyeti tek şerit. Diğer ilçelere de yollar böyle. Allah kahretsin bu yolları planlayanları.

Bugun iş sebebiyle Istanbul-Ankara otobanını kullandım. Yüzlerce iş makinası-umke-afad-üniversite arama kurtarma ekibi yollardaydı. Sorun şu ki bu ekiplerin normal hava şartlarında bile istanbuldan kocaelinden sakaryadan afet bölgesine ulaşmaları saatler alacakken kar üzerinde yavaş ilerlemek zorundaydılar. Bu personelleri araçları ile beraber Askeri kargo uçakları ile taşımak çok mu zor itibardan tasarruf yapmadığımız ülkemizde? Bu tür acil durumlarda ilk 12 saat çok kritikken bu ekiplere yolda 12 saat kaybettirmek?

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Melikgazi'den Pınarbaşı'na giden yol yaz günü bile ciddi anlamda yorucu. Babamın köy Pınarbaşı'nda. Köye giden tek yol var. Düzgün bir yol değil. 2-3 senede bir görürüm, çocukluğumdan beri fark yok diyebilirim.
Kendimi bildim bileli Pınarbaşı - Göksun arası yapım halindedir yol tamamen çakıldan oluşur. Adıyaman'ın bir ilçesine gitmeye kalkışsan pişman olursun yol delik deşiktir. Maraş Göksun arasındaki ana arteli kapatıp tüneli zorunlu kıldılar şimdi de tünellerde hasar varmış, git gidebilirsen

bilanço 100.000 i net bulur ne yazıkki.ama az rakam açıklayacaklar

Çok büyük felaket, bir noktaya kadar anlıyordum yardımların gecikmesini ama artık 24 saat olacak neredeyse, 2023 yılında kabul edilemez bu durum. Hem de bilinmeyen beklenmeyen bir felaket değil, belirli aralıklarla ülkenin her yerinde görüyoruz.
Yangın söndürme uçakları gecikti diyen ünlülere küfür eden twit hesapları vardı...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: "Hep birlikte çalışıyoruz. AFAD, valilik, bakanlık ve belediyeler ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar."

Bugun iş sebebiyle Istanbul-Ankara otobanını kullandım. Yüzlerce iş makinası-umke-afad-üniversite arama kurtarma ekibi yollardaydı. Sorun şu ki bu ekiplerin normal hava şartlarında bile istanbuldan kocaelinden sakaryadan afet bölgesine ulaşmaları saatler alacakken kar üzerinde yavaş ilerlemek zorundaydılar. Bu personelleri araçları ile beraber Askeri kargo uçakları ile taşımak çok mu zor itibardan tasarruf yapmadığımız ülkemizde? Bu tür acil durumlarda ilk 12 saat çok kritikken bu ekiplere yolda 12 saat kaybettirmek?

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray
Hocam denizci olarak askerlik yaptım ben İskenderun’a hataya direk denizden girmeleri daha basit olur ve 170 in üstünde gemimiz var bir çoğuna rahat rahat iş makineleri vs yüklenebilir hataya karadan ulaşım normaldede sıkıntılı zaten havalimanı da berbat haledeymiş ki normaldede pek kullanılan bir havaalanı değil en rahat denizden girmeliler acil şekilde

Demeyeyim diyorum tutamıyorum kendimi, Elbistan silme iktidara oy veren bir yer fakat Göksun Elbistan arası tek şerit ve devamlı tamire ihtiyacı olan bir yol. Son yıllarda ara ara çift şerit oldu fakat ekseriyeti tek şerit. Diğer ilçelere de yollar böyle. Allah kahretsin bu yolları planlayanları.
Bütün maraş böyledir ve sadece ranta bakar

Maraş'ta kurtarma çalışmaları sıfıra yakın diyor adam...

hocam canlı yayına da bağlanıp söylediler hatay özellikle yeni yeni yardım alıyormuş 24 saat oldu nerdeyse bu soğukta insanlar nasıl dayanacak acil askeri destek lazım battaniye vs desteği lazım
Evet renktaş maalesef Hatay sıkıntı

Maraş sıkıntı

Kesin Adıyaman'da da sıkıntılı yerler vardır

Yardım malzemesi göndermek ve oradaki vatandaşlarımız için dua etmekten başka hiçbir şey yapamıyoruz maalesef

Allah yardımcımız olsun :(

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yıl 2023 deprem olan yere 1 gün sonra müdahale ediliyo

Basit bir futbol maçına bile 40-50 bin kişi gider enkaza 10 bin kişiyi uygun görüyolar

Devlet bahçelide partisinden "6" kişiyi deprem bölgesine gitmesi için görevlendirmiş,sanki halı saha maçına adam yolluyo

Alay mı ediyosunuz ya siz

Vallahi açıkçası uA,GBF, Çarşı birleşse, Acun uçağını kaldırsa, bu çocuklar orada yemin ediyorum elinden geleni yapar ya. Deplasmana koşa koşa giden insanlar bunlar. Can için mi gitmezler. Organizede de sıkıntı var. Bunlar şimdi eminim kendi imkanıyla yapıyor. İsim verdim ama Acun olmuş, Erden olmuş,Ali olmuş önemli değil....

sabah saatlerinden itibaren askerler,iş makinaları direkt gidecekti bölgelere.ilk önce köylere sızacaklardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt