6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş: “Var, akşamdan itibaren gelmeye başladılar çünkü kendi ekipmanlarıyla geldikleri için karayollarıyla geliyorlar. Bu sebeple biraz uzun sürdü ama bu gece daha fazlasını bekliyoruz.”

Sabahtan beri Hatay konusu geçiyor. Kaderine terk edilmiş gibi öksüz koyuyorsunuz yazıklar olsun. Bilinçli olmadığını düşünmek istiyorum. Sabahtan beri yardım istiyor insanlar. Kesinlikle şanlı ordumuz, polislerimiz de sahada olmalı. Bugün olmayacaksak ne zaman. Yardım ekiplerinin sayısı bu rakama az. Bir elin nesi iki elin sesi diye boşuna demiyoruz. Buradan demesi kolay geliyor olabilir, sonuna kadar da haklısınız, biz hakkınızı ödeyemeyiz hiçbir zaman. Ama bir kere daha size borcumuz olsun.

Antep bb yetkilisi 60 binlik şehrin yarısı yok oldu diyor.

Hataydan bağlanan ablamız antakya şehir merkezinin çoğu yıkıldı diyor.

Hava limanı bile duman olmuş. Bina olmadığı halde

Korkunç bir bilançoya gidiyoruz

hatay bilenler için mistik bi yer.vebali çok daha büyük olur söyleyeyim

Arama kurtarma ekipleri sıraya alıyormuş bölgeleri. Yollarda sıkıntı varmış. Kızılay başkanı söylüyor bunları.

Yazıklar olsun. 10-15 bin kişiyle arama kurtarma yapılıyor. Şaka mısınız ya
Kanka kişi sayısını bilmiyorum bişey diyemem ama yollarda gerçek anlamda sıkıntı var. Depremden bağımsız Pınarbaşı - Göksun, Göksun - Maraş, Afşin - Maraş yolları, Adıyamanın ilçelerle olan bağlantıları buralar gerçek anlamda yol olmayan yerler. Kim nasıl ulaşacak bilmiyorum

Cezalandırılmıştır direk ölen insanların tüm sorumluluğu o kişide 1 tane kolon keseyim dersen binanın statik dengesi bozulur. Zaten binada kolonlamada yatay ve dikey şeklinde eşit sayıda kolon koyulmaya özen gösteriliyor bina deprem sırasında darbe yediğinde bütün kolanlar dikey olursa yataydan deprem geldiği zaman bina sağa sola doğru yatar ama dengeli şekilde yapılırsa bina ayakta kalır bunlarda kolonları kesince bina zaten direk depreme dengesiz yakalanıyor ve yıkım oluyor.

Tabii ki o kolonu herifler süs diye dikmiyor sonuçta. Binanın yapı taşı. Özellikle dükkan olarak dizayn edilen yerlerde bu yapıyı görürüz genelde. Sırf görüntü için ortadan yok edilmesinin sonucu bu. Bu kişiler bana kalırsa ruhsat onu bunu almadan cezalandırılmalı.

Sabahtan beri Hatay konusu geçiyor. Kaderine terk edilmiş gibi öksüz koyuyorsunuz yazıklar olsun. Bilinçli olmadığını düşünmek istiyorum. Sabahtan beri yardım istiyor insanlar. Kesinlikle şanlı ordumuz, polislerimiz de sahada olmalı. Bugün olmayacaksak ne zaman. Yardım ekiplerinin sayısı bu rakama az. Bir elin nesi iki elin sesi diye boşuna demiyoruz. Buradan demesi kolay geliyor olabilir, sonuna kadar da haklısınız, biz hakkınızı ödeyemeyiz hiçbir zaman. Ama bir kere daha size borcumuz olsun.
volkan demirelin cagrısıyla bile fb kulübü baskanı ali koç,zengin fbliler vs çoktan damlar diye düşündüm ekipman göndererek.şaka gibi

Altta yorumlarda yazmışlar renktaş zaten

Şükür ki burada can kaybı olmamış

Zaten ilk depremde hasar almış bina ve boşaltılmış

İkinci depremde de yıkılmış

ALP-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
hocam canlı yayına da bağlanıp söylediler hatay özellikle yeni yeni yardım alıyormuş 24 saat oldu nerdeyse bu soğukta insanlar nasıl dayanacak acil askeri destek lazım battaniye vs desteği lazım

Çok büyük felaket, bir noktaya kadar anlıyordum yardımların gecikmesini ama artık 24 saat olacak neredeyse, 2023 yılında kabul edilemez bu durum. Hem de bilinmeyen beklenmeyen bir felaket değil, belirli aralıklarla ülkenin her yerinde görüyoruz.

Allahım durumlar çok kötü ya Hatay İskenderun’dan askerlik yaptığım yer ne hale gelmiş ortalık rabbim sen herkesi ailelerine bağışla inşallah

hataya yapılan net bilinçli,ordaki ölümlerden sorumlu geciktirenler.adamlar hataydaki aziz dizisini apar topar kaldırdı.herseyi beklerim

Kanka kişi sayısını bilmiyorum bişey diyemem ama yollarda gerçek anlamda sıkıntı var. Depremden bağımsız Pınarbaşı - Göksun, Göksun - Maraş, Afşin - Maraş yolları, Adıyamanın ilçelerle olan bağlantıları buralar gerçek anlamda yol olmayan yerler. Kim nasıl ulaşacak bilmiyorum
Çok fena ya. Nasıl olacak ne olacak

Melikgazi'den Pınarbaşı'na giden yol yaz günü bile ciddi anlamda yorucu. Babamın köy Pınarbaşı'nda. Köye giden tek yol var. Düzgün bir yol değil. 2-3 senede bir görürüm, çocukluğumdan beri fark yok diyebilirim.

Yollar sıkıntılı diyorlar Ordu belediyesinin tırları hala gidememiş Maraş’a.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt