6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CB Erdoğan: "912 vatandaşımız hayatını kaybetti, yıkılan bina sayısı 2.818"

2818 bina demek çok kötü be.

Her bina ortalama 4 kat, 4 daire, 3 kişi bile olsa 135.000 insan şu an muhtemelen göçük altında.

@Mehmet Mehmetoglu Sizden ricam bir konu daha açabilir misiniz bu konudan ayrı? Birçok kulüp, vakıf, sivil toplum örgütü yardım kampanyaları düzenliyor, organize ediyor. O başlıkta bunları paylaşalım, belki bölgeye yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için işlerini kolaylaştırırız. Burada çok fazla mesaj atılıyor, paylaşılanlar arada kaynıyor.

Az önce korkarak çarşıya indim.. Kuzey Adana’da binalar yakıldıysa , çarşının vay haline diyerekten.. Çarşıda bir tane bile hasarlı bina görmedim.. Üstelik çarşı merkezdeki binalar 30+ yıllık..
Çok kötü bir geceydi dostlar.. Allah yardımcımız olsun..

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ne geceydi yaw. Nerereyse 4'e kadar transfer, bizim maclar filan takip ettim. Sonra uyumaya gittim, 5 dakika gecti gecmedi sallandik ve hemen herkesi kaldirdim, kapinin altina durduk. Ben, 10 saniye sonra gecer dedim ama 20 30 40 gecmedi. Sanki birisi evi ortadan ikiye kırmaya calisiyordu. Ilki durdu, soluklanalim dedik hemen 2. deprem oldu ama bence daha siddetliydi, zaten evdeki esyalarin dustugunu duyduk. Ikinci depremde aklimdan gecen bu sefer ev dayanamayacak oldu. O an aklimdan gecen acaba duvarlar kafama mi duser yoksa sırtima mi? Hemen ölür müyüm yoksa can mı çekisirim? Acaba ölüm nasıl bir şey? Inanilmaz bir psikoloji. Maras'takileri ve Antep'tekileri dusunemiyorum bile.
Çok çok geçmiş olsun renktaş Allah yardımcınız olsun.

Malatya'da 140 bina
Osmaniye'de 65 bina
Antep'te 531 bina yıkıldı haberlerini okudum.

Açıklanan yıkılmış bina sayısına bakarsak K.Maraş'ın önemli bir bölümü yok olmuş olabilir. Pazarcık, Gölbaşı, Nurdağı gibi ilçelerden geriye bir şey kalmış mıdır bilmiyorum.

Malatya'da 140 bina
Osmaniye'de 65 bina
Antep'te 531 bina yıkıldı haberlerini okudum.

Açıklanan yıkılmış bina sayısına bakarsak K.Maraş'ın önemli bir bölümü yok olmuş olabilir. Pazarcık, Gölbaşı, Nurdağı gibi ilçelerden geriye bir şey kalmış mıdır bilmiyorum.
Pazarcikliyim, gün ilerledikce vefat haberleri pesisira geliyor...

Kabus gibi degil, kabusun ta kendisini yasiyoruz.

O bölgede gölcükteki kadar nüfus var mıdır bilmiyorum ama 7.7 baya yıkıcı sonuçlar doğuracaktır.

1675678712701.png

Büyük geçmiş olsun. Allah yardımcımız olsun. Çok kötü çok üzücü...

Adana, Diyarbakır ve Hatay'da yaşayan akrabalarımızın hepsi iyi durumdaymış Allah'a çok şükür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Merkezi'nde 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin son bilgileri paylaştı:

🔴 912 vatandaşımız hayatını kaybetti.
🔴 5 bin 385 vatandaşımız yaralandı.
🔴 2 bin 470 kişi kurtarıldı.
🔴 2 bin 818 bina yıkıldı.

Bölgedeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. Elalem aldığı önlemler sayesinde bu büyüklükteki depremleri burnu bile kanamadan atlatıyor, bizde ise hiç bir bokun değiştiği yok.

Nüfus olarak doğunun ve kuzey Akdeniz'in en kalabalık illerini vurdu maalesef,Malatya Antep Maraş bunlar hep 1milyon üzeri nüfus keza Şanlıurfa Diyarbakır Hatay ,kayıp sayısını düşünmek bile urkutucu

1675678896386.png

7.7 buyuk bir deprem lakin bu bazi binalarin durumu ne boyle?

Minimum 100.000 insan sıcak yatağında iken bu deprem sonrası göçük altında ve yaklaşık 12 saat olmuşken sadece 2500'üne ulaşabildik.

Orada her saniye altın değerinde. 1 saat erken ulaşmak belki de 1000'lerce can kurtaracak.

Allah rızası için az plan program artık ya.

İletişim ve teknoloji çağındayız.

Tunç devri değil bu.

Emlak Bank Evleri 1. Kısım B2 Blok
Antakya / Hatay
Rıfat-Serap-Mert Yüksel
Akrabalarımızdan haber alamıyoruz. Antakya'da olup yakınlarda olan varsa yardımcı olursanız çok seviniriz..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt