6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sakarya 5.5 deniliyor

7 kusurden sonraydi sanirim her 0.1 puanlik artis depremin siddetini 2 ye yakin artiriyordu yani 6 siddetindeki depremle 7 arasindaki farki hayal edin.

7.0 ile 7.8 arasinda devasa bir fark var.

depremin siddeti logaritmik olarak artiyor olmasi lazim fizik ve jeoloji bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.

istanbul bogazi ve marmara denizi 9-10 arasi bir depremle meydana gelmistir.

8.5 siddetinde deprem yerlesim yerinde meydana gelirse ayakta birsey kalmaz
Bildiğim kadarıyla gece olan depremin ölçeği 7.7 derinlik 5 km etkisi 8.2 şiddetine bile denk geliyor olabilir. Depremin şiddeti daha sonra açıklanacak diye bir bilgi vardı.

ülkede 200 bin ruhsatlı karavan varmış

gün birlik zamanı, devlet hepsini yönlendirmeli

Adıyamanda sağlam kamu binası yok. 112 acil binasını kriz merkezi yapacaklarmış bina artçıda çatırdamış.

1675686696206.webp

İstanbulda üflesen yıkılacak binalarda evler 8-9bin tlden başlıyor. İnsanları ölüme mahkum ettiler
İstanbul'un merkezine yakın bir yerde zaten CEO falan değilsen ev bulamıyorsun. 25 bin liradan başlıyor kiralar. Hadi 25 bin verebiliyorsun diyelim. Ama 2 depozito, emlakçı bedeli, bir kira vs. derken 100 bin lira sadece eve çıkma parası oluyor zaten. Bunun nakliyatı vs. de var. Ben yazın Avcılar'da 8 bine zar zor ev buldum. Avcılar gibi bir yerde şu anda 15 bin liraya 2+1 ev bulabiliyorsun 85 metrekare. Avcılar güzel yer bu arada. Avcılar gibi bir yer diye şehrin merkezine uzaklığından ve 99 depreminde en çok hasarı alan ilçe olmasından dedim. Yeni depremde de en çok biz zarar göreceğiz. Yeni binadayız. Belki öleceğiz. Ama en azından önlemimizi aldık. Ama ev bakarken 5000 liraya 25 yıllık çok bina vardı. Avcılar'da deprem görmüş bina demek gece üstüne çektiğin yorgan kefenin olacak demek. Hatırlatırım 2020'de İzmir'de deprem oldu. Avcılar'da bina yıkıldı. Böyle bir yer Avcılar. Ama hala deprem görmüş evde oturuyorlar daha ucuz diye. Ben 7 yıllık binadayım. Benim bile garantim yok. Ben bile kiralar 30-40 bin baremine ulaşmasa Sarıyer tarafına taşınacaktım. Sen Azrail'e kazık mı attığını sanıyorsun benden 2 bin lira daha az kira ödeyerek? Öyleyse aferin. Devam et tabutta yaşamaya.

Volkan demirelin videosunu görünce kalbim kanadı vallaha çok gecmiş olsun herkese

şimdi yeni binalar durmadan sallanıyor onlarında tekrar allah korusun 7.5 civarında deprem olması durumunda yıkılma durumu var mı acaba sonuçta bu demirlerinde malzemelerinde dayanma sınırı var

var mı inşaat mühendisi bu durumu açıklayabilir mi? en sağlam bina dahi güvensiz mi bu durumda?

Az önce deprem mühendisi olarak Japonya'da çalışmış bir akademisyen hoca ile konuştum.

Adamlar

1. Her bölge zeminine özel etüt yapıyorlarmış.
2. Etütü yapılan her zemin türü için özel inşaat planı varmış.
3. Her binanın küçük bir maketi gerçek malzemeden üretilip, yapay deprem simulasyonuna tabi tutuluyor ve 8-9 şiddetine dayanmıyorsa bina yapılmıyor.
4. Kullanılacak tekniğe göre yüksek denetimle tam hesabına göre özel üretim malzeme ile inşaat yapılıyor. Denetimden kaçan bir şey tespit edilirse firmanın, mühendisin herkesin lisansı iptal ediliyor.

Burada da gördüm 20 katlı binaya 30 metre, 5 katlı binaya 25-30 metre yine temel kazılıyor diyor.

Olacak iş değil.

Bizde de Para Ali, Göçer ve çeteler 1 fazla viski, pro içsin diye yatlarında, lüks limuzinlerinde halkın parası ile halkı mezara koyuyorlar. Sadece ölüm tarihi açık çek oluyor.

7 kusurden sonraydi sanirim her 0.1 puanlik artis depremin siddetini 2 ye yakin artiriyordu yani 6 siddetindeki depremle 7 arasindaki farki hayal edin.

7.0 ile 7.8 arasinda devasa bir fark var.

depremin siddeti logaritmik olarak artiyor olmasi lazim fizik ve jeoloji bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.

istanbul bogazi ve marmara denizi 9-10 arasi bir depremle meydana gelmistir.

8.5 siddetinde deprem yerlesim yerinde meydana gelirse ayakta birsey kalmaz

Şu şekil:
IMG_1406.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt