- 27 Ocak 2010
- 138.939
- 105.164
- 5.648
Sakarya 5.5 deniliyor
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bildiğim kadarıyla gece olan depremin ölçeği 7.7 derinlik 5 km etkisi 8.2 şiddetine bile denk geliyor olabilir. Depremin şiddeti daha sonra açıklanacak diye bir bilgi vardı.7 kusurden sonraydi sanirim her 0.1 puanlik artis depremin siddetini 2 ye yakin artiriyordu yani 6 siddetindeki depremle 7 arasindaki farki hayal edin.
7.0 ile 7.8 arasinda devasa bir fark var.
depremin siddeti logaritmik olarak artiyor olmasi lazim fizik ve jeoloji bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.
istanbul bogazi ve marmara denizi 9-10 arasi bir depremle meydana gelmistir.
8.5 siddetinde deprem yerlesim yerinde meydana gelirse ayakta birsey kalmaz
İstanbul'un merkezine yakın bir yerde zaten CEO falan değilsen ev bulamıyorsun. 25 bin liradan başlıyor kiralar. Hadi 25 bin verebiliyorsun diyelim. Ama 2 depozito, emlakçı bedeli, bir kira vs. derken 100 bin lira sadece eve çıkma parası oluyor zaten. Bunun nakliyatı vs. de var. Ben yazın Avcılar'da 8 bine zar zor ev buldum. Avcılar gibi bir yerde şu anda 15 bin liraya 2+1 ev bulabiliyorsun 85 metrekare. Avcılar güzel yer bu arada. Avcılar gibi bir yer diye şehrin merkezine uzaklığından ve 99 depreminde en çok hasarı alan ilçe olmasından dedim. Yeni depremde de en çok biz zarar göreceğiz. Yeni binadayız. Belki öleceğiz. Ama en azından önlemimizi aldık. Ama ev bakarken 5000 liraya 25 yıllık çok bina vardı. Avcılar'da deprem görmüş bina demek gece üstüne çektiğin yorgan kefenin olacak demek. Hatırlatırım 2020'de İzmir'de deprem oldu. Avcılar'da bina yıkıldı. Böyle bir yer Avcılar. Ama hala deprem görmüş evde oturuyorlar daha ucuz diye. Ben 7 yıllık binadayım. Benim bile garantim yok. Ben bile kiralar 30-40 bin baremine ulaşmasa Sarıyer tarafına taşınacaktım. Sen Azrail'e kazık mı attığını sanıyorsun benden 2 bin lira daha az kira ödeyerek? Öyleyse aferin. Devam et tabutta yaşamaya.İstanbulda üflesen yıkılacak binalarda evler 8-9bin tlden başlıyor. İnsanları ölüme mahkum ettiler
Deme deme. İstanbul'a gelmiş demektir Sakarya 5.5. Yalan olsun.Sakarya 5.5 deniliyor
7 kusurden sonraydi sanirim her 0.1 puanlik artis depremin siddetini 2 ye yakin artiriyordu yani 6 siddetindeki depremle 7 arasindaki farki hayal edin.
7.0 ile 7.8 arasinda devasa bir fark var.
depremin siddeti logaritmik olarak artiyor olmasi lazim fizik ve jeoloji bilen arkadaslar aydinlatirsa sevinirim.
istanbul bogazi ve marmara denizi 9-10 arasi bir depremle meydana gelmistir.
8.5 siddetinde deprem yerlesim yerinde meydana gelirse ayakta birsey kalmaz
hocam kayseride genel durumlar nasıl?kayseri
O haberi teyitsiz paylaşan sayfaya hapis cezası vereceksin.Doğru değil deniyor tweet altı yorumlarda Sakaryadakiler hissetmemis Kandilli vs de teyit etmedi