6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Avusturya kizil yildiz 30 günlük bir jeder koymus 1.5 milyon Euro toplansin diye 15 saat içerisinde hedefe ulastiklarini açikladilar. Hesaplar 30 gün açik kalacak. Umarim yardim kampanyalari dogru yere gider

Bu kadar fazla çürük yapı stoğu kabul edilebilir şey değil. Bin yıl öncesindeki gibi obalarda yaşasak daha güvende olacağız.

1675705862716.webp

göl yatağına kurulan hatay havalimanı

Naci hoca da bundan sonra Adana,Hatay için dedi, dikkat etmek gerekir diye... Malatya'ya da dikkat çekti. Bu fay biraz tehlikeli sanırım. Ama doğuya uzanan fay için enerji boşaltmış olabilir dedi, sadece aşağı yani güney yönündekiler sanırım tekrar tetiklenebilir konumda. Allah'ım sen koru ya...
Peki tarih verdi mi? Yani 1 ay, 2 ay veya 1 sene 2 sene 3 sene filan?

Hatay'in Amanos daginin dogusu 1. Derece ( antakya, reyhanli, hassa)
Batiya bakan kismi 2. derece ( iskenderun, dortyol) Tabi dun geceki gibi 5 km altinda olursa 1. 2. fark etmiyor

Avusturya kizil yildiz 30 günlük bir jeder koymus 1.5 milyon Euro toplansin diye 15 saat içerisinde hedefe ulastiklarini açikladilar. Hesaplar 30 gün açik kalacak. Umarim yardim kampanyalari dogru yere gider
100% gider bölgelere, emin ol o konudada, ama suriyeyle paylastirilir, avrupa hep öyle anons ediyor, türkiye ve suriyede deprem diye.

Normalde sakin ve temkinli kalırım böyle anlarda olumsuz düşünmem ama şu anki durum için olumlu hiç bir şey göremiyorum.

Kar kış, bölge çok geniş, yıkılan çok yüksek binalar var. İnsanlar korkuyor, korkan insan yardım edemez. Deprem bitti diyemiyoruz, artçıların seviyeleri yüksek.

Muhtemelen o kadar zor durumdalarki tahayyül bile edemiyoruz.

Sadece hatayda 1200 bina ne demek abi izmirdeki depremde 6-7 tane bina yıkılmıştı onda bile 4-5 gün sürmüştü enkaz çalışmaları.Nasıl kalkacağız bu işin altından?

Görüntüler çok acı. Tüm ülkenin başı sağolsun. Gün birlik olma, hiç ummasam da gelecek için ders çıkarma günü. Doğal felaketin en kötüsüne karşı yapacak bir şey yok belki ama en kötüsü için önlemleri ülke olarak almalıyız. Bundan daha önemli bir şey yok

Hayatım boyunca bugünü unutamayacağım siren sesleri bir yandan vatandaşın çığlıkları bir yandan. Ortam karanlık deli gibi yağmur yağıyor herkes perişan olmuş durumda :(

3741 yıkılan bina var diyor ortalama 20 kişi olsa 75bin kişi enkaz altında demektir. Allahım sen yardım et.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt