6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gözümden kaçmışsa affola.1 tanıdığı bu depremden dolayı rahmetli olmuşsa Allah rahmet eylesin diyorum ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Yaralı olanların da şifa bulması için her daim duacısıyım.Hâla bulunamayan olduysa bulunması ve şifa bulması için de dualarımızı eksik etmeyelim.İmkanı olan varsa güvendiği devlet-özel fark etmez kuruluşlara bağış yapmasını isterim..

Son düzenleme:
bu bir felaket yerle bir olmuş çok yer kelimeler tarif edemez. herkesin bir tanıdığı enkaz altında olabilir.. herkes elinden ne geliyorsa yapmalı. maddi, manevi destek her şey olabilir.. ayrıca buna benzer bir şey istanbulda olursa ülke batma noktasına gelir..

Soğuk hava şuan depremden daha tehlikeli.

Bir kaç aile dostumuzu aradık evleri ağır hasar almış bu nedenle geceyi ateş yakıp dışarıda geçiriyorlarmis. Yazın bile geceleri serin olurken şimdi o bolge nasıldır düşünemiyorum. Özellikle de küçük çocukları.

CC21716E-289C-499E-98DE-4C061F25BC31.webp

Güzel Ülkem politika ve iğrenç siyaset olmasa Dünya’nın en güzel ülkesi ve refah Ülkesi olabilirdin 😔

Allah Yardımcımız olsun…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: "Enkaz altındaki insanlar 1-2 derecede nemli ortamda ne kadar dayanabilirler bilmiyorum. Arama çalışmaları için yavaş yavaş gelmeye başladılar, ne kadar gelirse o kadar iyi. Arabası olmayan insanlara çadırlar gerekiyor." (FOX)

Bence malzeme değil para yollayın.

Bir çok uzmanın görüşü bu şekilde.

Etraftaki illerden gerekli ihtiyaçlar hızlıca getirilir en kötü.

Giyecek yardımı bir süre sonra faydalı olur çünkü insanların kıyafetleri falan da gitti, şu an giyecek yollamanın alemi yok. Battaniye dışında bir şeye gerek yok, onu da çevre illerden götürtmek lazım.

O kadar işsiz insan var, her bölgeye sadece deprem için eğitimli afad gibi kurumlar oluşturulmalı. Hem onlar bir meslek sahibi olmuş olur hem de bu tarz durumda daha acil şekilde müdahale edilebilir. Harita ve deprem bölgeleri belli sonuçta. Çok zor şey değil bunlar. Her defasında oluyor bu acılar, sonra geçip gidiyor ve tekrar önlem alınmadan bir sonraki felaket bekleniyor...Ben buna çok kızıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt