6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
insanlar bölgeye gidemedikten sonra bagıslar ne olacak enkaz altında kalanlar için insan makine gücü lazım suan yarına kadar

Yurtdisindan nasil bagis yapabiliriz afadin siteye baktim bulamadim sadece yurtici gibi
Haluk Levent'in ahbap yardım derneği var.

Veya Almanya-Avusturya gibi ülkelerde yaşıyorsan Rotes Kreuz üzeri bağış yapabilirsin. En son baktığımda 2,1 Milyon € kadar bağış toplanmıştı orada. Türkiye-Suriye için ortak para toplanıyor orada.

Şener Üşümezsoy yayını 22:30 du galiba ama başlamış duyrulur BeyazTV istanbul konusunda iyimser olduğu için bende dinlemeyi severim

Hatay’ın bir ilçesinde mecburi hizmet yaptığım için çok iyi biliyorum. Türkiye’nin en medeni, en hoşgörülü, yardımsever insanlarının yaşadığı illerimizden biridir. Orada beraber çalıştığım arkadaşlarımın ve ailelerinin sağlığı neyse ki iyi durumda.
Ama televizyon ve sosyal medyada gördüğüm Antakya, İskenderun ve Samandağ’daki yıkım içler acısı.
Allah hem Hatay hem de diğer illerimizdeki vatandaşlarımıza, onlara yardım etmeye çalışan kurtarma ekiplerine ve gönüllülere yardım etsin.

Van depreminde diğer illerden gelen yardımlara erzaklarin pek çoğuna pkk el koymuştu/kacirmisti bunuda çok sonra itira etmislerdi o yüzden bu yardım.tirlari vs güvenliği alınmalı mutlaka

Almanyadaki gurbetçiler para buraya yollabilir
1B0EDB33-3F6A-4DD1-AC43-3642F2BAD1F9.webp

Türkiye'de ne kadar yaygın bilmiyorum ama böyle olağanüstü durumlar için gönüllü itfaiyecilik de var mesela.

Ben liseye giderken 2 tane Çinli arkadaşım gönüllü itfaiyeciydi. Hatta ders sırasında falan pager cihazları çaldı mı dersten çıkıp direkt itfaiye merkezine gidiyorlardı.

Gönüllü olanlar zaten vardır. Onlardan bin kere de razı olsun. Benim ki iki sorunu ortadan kaldırmaya yönelik bir öneriydi sadece. Yoksa bu iş tabi ki paraya bakmaz. Yazık insanlar şimdi bile kendi çabasıyla enkaz kaldırmaya çalışıyor. O kadar tehlikeli ki bu. Tekrar olsa misal onlar da risk altında. Uzman bir ekip yetiştirilmeli ve sadece bi felaket için bu ekipler oluşturulmalı. Aklıma başka çözüm gelmiyor. Bina yenilemek çok güç ve seneleri alır... Geç kaldık sanki buna da.

Hatay gibi bi sehre yapilan muamele hos degil,yaşayacakları varsa da insanlar su an ölmek uzere beklemekten

Abi bir sey soracam da yanlis anlasilmasin. Simdi oradan buradan ekipler geliyor da. Binanin altinda kalanlar ekipler gelene kadar donmayacak mi? yoksa göcüklerin alti bir nevi sicak tutuyor mu?

Abi bir sey soracam da yanlis anlasilmasin. Simdi oradan buradan ekipler geliyor da. Binanin altinda kalanlar ekipler gelene kadar donmayacak mi? yoksa göcüklerin alti bir nevi sicak tutuyor mu?
99 depreminde 10+ gün sonra canlı çıkan insanlar olmuştu ama yaz aylarıydı.

Şu an durum çok sıkıntılı.

Allah halkimizin yardimcisi olsun

Elimizden dua etmek veya maddi manevi destek vermek disinda birsey gelmiyor ve insana bu durum cok dokunuyor

Cok aci bir durum gercekten Allah sabir versin güc kuvvet versin

Türkiye'de ne kadar yaygın bilmiyorum ama böyle olağanüstü durumlar için gönüllü itfaiyecilik de var mesela.

Ben liseye giderken 2 tane Çinli arkadaşım gönüllü itfaiyeciydi. Hatta ders sırasında falan pager cihazları çaldı mı dersten çıkıp direkt itfaiye merkezine gidiyorlardı.
Var
Gönüllü olarak AFAD'a da katılabiliyorsun.

Şu an ihtiyaç insan gücünden ziyade makine' 10 katlı binanın göçüğünü insan gücüyle kaldırmak zor.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre;

Depremde hayatını kaybeden insan sayısı: 1762

Yaralı sayısı: 12.068

Yıkılan bina sayısı: 5606

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt