6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
soğuktan donacak insanlar şaka gibi abi 2023 yılındayız yav normal şartlarda komple istifa etmeleri gerekir reziller

Askerin doğal afetlerde emir beklemeden müdahil olduğunu biliyorum. Sonradan değişmiş olabilir. Konu hakkında bilgisi olan var mı?

Şimdi sırası değil diyecekler de bu imarlar, mütehaitlerle ilgili yine bir şey yapılacak mı, saman altı mı edilecek! Kimse kusura bakmasın, bina öldürür tezine katılıyorum. Yüksek yani gökdelenlere, dört hadi bilemedim altı dükkan değilse beş kat harici çoklu sitelere de tepkiliyim. Elimizde harita olmasa tamam diyeceğim, gidip fayların geçtiği yere de dikmek neyin kafası. İmar affı da keza tehlikeli işler. Şimdi konuşmayalım diyorum diyorum da bunları bastıra bastıra da sonuçları bu oluyor. Yazık, günah değil mi ya. Aşından, hayatından kısıyorsun, bir ev alıyorsun o ev mezarın oluyor. Arkadaş bu normal mi ya! Ben bunu da sindiremiyorum.

Deprem sonrası süreci kim yönetiyorsa direk hesap sorulmalı neden halen askeri olarak daha fazla destek gelmiyor şu an orada afet var ama sadece yas ilan ediliyor. Gerçekten yazık bir çok insan enkaz altında çaresizce beklerken halen yeteri seviye de insan ve makina desteği yok.

sirf halk askeriyeye sempati beslemesin diye yapiyor arap artigi serefsizler!

kahraman olmasini istemiyor!

Deprem yönetmeliğinden sonra mütehaitlerin sorumluluğu yapı denetimlere geçmiş diye biliyorum?
Net bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa daha iyi olur

Yapı denetim firmaları inşaatı denetler ama parayı İşveren’den alırlar. Hukuki açıdan tüm sorumluluğun yapı denetime geçtiği gibi bir durum söz konusu değildir ama büyük bir pay almışlardır. Buradaki diğer sıkıntı yapı denetim firmalarının kalifiye personel çalıştırmaması.

Kendi cebi icin insalnlarin hayatini hice sayanlarin allah belasini versin

Senelerimi geçirdiğim Antep/Maraşta kıymetli bir arkadaşımı kaybettim bugün. Bazılarına ulaşabildim bazılarına ulaşamadım halen. Tarifsiz bir acı. Allahım sen yardım et korkunç bir tablo var. Özellikle batı kışlalarında askerlere vasıflarına bağlı olarak (kısa dönem dahil) acil afet eğitimi verilebilir timler oluşturulabilir. Hazır kıta olarak askerlikleri süresince bekletilebilir. Bu personel terhisten sonra bile acil durumlarda hizmete çağrılabilir. Hersey gibi insanıda israf ediyoruz bu ülkede. Yazık ediyoruz.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Göksun tarihinde bu kadar deprem yaşamamıştır.

1675717162426.webp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt