6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
allah aşkına 5000 tane mi yıkılıyor
Japonya'da 8 şiddetine kadar 50yi aşan ölüm yok son 20 yilda. 9 şiddetinde 18000 kişi ölmüş. Bizde 9 olsa milyonlarca can kaybı olur.

Bu işler mühendislik, planlama işi. Deprem öncesi de sonrası da. Bunu bile kabul edemeyen bir grup var ne anlatsak boş.

sabah sordum ögrenemedim tekrar bilmek istiyorum, asgari ücretle misal aylik nekadar deprem vergisi ödeniyor? bu cok önemli bi konu, okadar para toplaniyor hicbir hazirlik görünmedigi ortada!
bilgilendirin lütfen.

Bildiğim kadarıyla direk deprem vergisi adı altında bir vergi alınmıyor. İletişim vergisiyle birlikte alınıyor. O da zaten yol yapımı ve seçim çalışmalarına harcanıyor.

bu nasıl bir ciddiyetsiz. bu nasıl milletvekili yahu?

Bak konuyu siyasete getirmek istemiyorum ama inşallah tez vakitte s... olup gideceksiniz hepiniz. Ya ölenleri geri döndüremeyiz ne demek. Allah belanızı versin sen ve senin gibiler beni çok şeyden soğuttunuz bu ülkede.

sabah sordum ögrenemedim tekrar bilmek istiyorum, asgari ücretle misal aylik nekadar deprem vergisi ödeniyor? bu cok önemli bi konu, okadar para toplaniyor hicbir hazirlik görünmedigi ortada!
bilgilendirin lütfen.

O hani arabadan telefona ictigimiz kolaya kadar alinan ötv. Zamaninda deprem icin cikarilmis bir vergiydi.

Japonya'da 8 şiddetine kadar 50yi aşan ölüm yok son 20 yilda. 9 şiddetinde 18000 kişi ölmüş. Bizde 9 olsa milyonlarca can kaybı olur.

Bu işler mühendislik, planlama işi. Deprem öncesi de sonrası da. Bunu bile kabul edemeyen bir grup var ne anlatsak boş.
yikilan binalarin yaninda sapa saglam duran binalar varsa yapilacak bir sey vardir demektir.
aynen.

kufur etmemek icin kendimi zor tutyorum ya dayanamiyorum

Abi biz tıpkı Japonya gibi bir deprem ülkesiyiz. Neden önlem almıyoruz ya neden
Çünkü bu ülkede en ucuz şey insan hayatıdır renktaş

Söylediğin önlemi almak için müteahhitlerin ekstra para ödemesi gerekiyor

Ama onun yerine ne yapıyorlar

Gerekli yerlere avantasını veriyor

İnşaat iznini alıp çürük binayı yapıyor

Sonra millete fahiş fiyattan satıyorlar

Türk halkının şu kaderciliğinden bıktım, usandım artık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt