6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hataya iş makinelerini nasıl sokacaklar, isan sokmak mesele değil iş makinelerinin ulaşımında büyük sıkıntılar var. Celal hoca depremi anlatmıştı altaylı proframında, 3 levhanın hareketiylr oluşan bir depremmiş. Gerçekten çok büyük bir şey, yolların yarılması falan çok normal

Sahsi düsüncem devlet olarak sinifta kaldik. Hem de en agir, en kötü, en aci sekilde. Cok büyük sekilde. Yarin sabaha kadar bir sürü insan donarak ölecek. Yaziklar olsun gercekten....
Şahsi değil kardeşim gözün gördüğü şey bu. 500 tane madenciyi havayoluyla alıp götüremeyen 20 saat boyunca hayata yardım götüremeyen ülke sınıfta kalmıştır.
Uçak mı yok?
Paletli ara mı?
Askeri hızlı köprü yol kuracak yeteceğimiz mi yok?
Bütün imkanlara sahibiz birde metin metiner gibi insanlara da sahibiz

Alsak bile gerekli ekipman olmadan ne yapabiliriz renktaş

99 depreminde arkadaşımın halası göz göre göre enkazın altında vefat etti

Bir kazma ve kürek ile çıkartmaya çalıştık ama olmadı :(
hayır rentaş malzeme bir şekilde temin edilebilir. egitim almak şart özellikle bizim gibi insanların eğitim alması şart en azından ben öyle düşünüyorum.

Bazi kurumlarda vatandasa eziyet Eden,
Zorluk cikaran
Isi yokusa suren
Yapmasi gereken isi yapmayip , gorevini kotu kullanan
Ve hatta fakirse o kisi, umursamayan,
Gucluden yana olan
BEYAZ YAKALI KADINLAR..

Mesela bazen boyle kisilerin akillanmasi icin boyle Büyük afetler olmasi ve cocugunu , Anne babasini kaybetmesi mi gerekiyor acaba?Belki sevdikleriyle sinanirlarsa cani yanmis kisileri Daha iyi anlayabilirler

Doga sandigimizdan gucludur arkadaslar

Japonya'da bina yıkılmıyor değil ama adamlar bir kez çok kötüsünü yaşadıkları için afet planları en ince detayına kadar hazır bekliyorlar. Biz de yok şundan izin gelecek mi, şu resmi emir verecek mi diye saatleri harcıyoruz.

sarkici ugurarslanin abisi, yengesi ve yegenleride hatayda göcük altindaymis, kaybettik diye düsünüyoruz diyor, muharrem ince otaraflara gidiyorda digerleri nasil varamiyormus? demekki isteyince oluyormus.

Ya Volkan Demirel sabahtan beri bas bas bagiriyor hala kimse gelmiyor. Gercekten sinirden ve aglamaktan kafayi yiyecegim...

Cok üzücü gercekten ne desek bos

Hepimiz evlerimizden yaziyoruz birseyler ama bundan bile utanc duyacak duruma geldik insanlar orda hayatta kalmaya calisirken

Allah zor durumda olan insanlarimizin yardimcisi olsun elimizden birsey gelmiyor olmasi gercekten insanin kanina dokunuyor cok büyük bir aci

Korona oldu sela verdiniz, deprem oldu sela veriyorsunuz. Sela okuyunca çürük tuğladan yapılan binaların tuğlası mı düzeliyor. Amacınız milleti dinden soğutmak mı? Ariel Şaronu diriltip getirsen şu ülkeye, milleti bu kadar dinden soğutamazlardı. Kendi halimde inançlı bir müslümanım, ancak utanıyorum sizden.

Cok üzücü gercekten ne desek bos

Hepimiz evlerimizden yaziyoruz birseyler ama bundan bile utanc duyacak duruma geldik insanlar orda hayatta kalmaya calisirken

Allah zor durumda olan insanlarimizin yardimcisi olsun elimizden birsey gelmiyor olmasi gercekten insanin kanina dokunuyor cok büyük bir aci

Gün içinde yazdığım gibi hiçbir şey yapamıyorum diye üzülen adam gitsin Kızılaya kan versin binlerce yaralı var birine can olursun.

İstanbul depremiyle kıyaslama yapmak doğru değil son 100 yılın en büyük felaketiyle karşı karşıya olabiliriz şöyle anlatayım depremin şiddeti tamamen farklı bir şey depremin ölçeğinin 7.7 olması 4 tane 7.4'lük depreme eşit oluyor derinliğinin 50 km olmasıyla 5 km olması arasında dağlar kadar fark var bunların üstüne depremin süresi en önemli kriterlerden biridir deprem yavaş yavaş şiddetlenir bir noktada maksimum ölçeğe çıkar sonra düşmeye başlar sabit şekilde 7.7 ölçeğinde deprem olsa her yeri dümdüz eder ayakta bir şey kalmaz. Fay hattının üstünde bir binayla fay hattının yanında olan bir bina arasında da ciddi şiddet farkı oluyor.

Umarım bu felaketi en az kayıpla atlarız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt