6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tabi biliyorum. Hükümeti kötülemek isteyen kotulesin ona birsey demem ben ama ülke böyle bir durumdayken basbakan horluyor derse biri tepkimi veririm. Her şeyin bir sınırı var.
Horluyor mu bilmem de ya ayakta uyuyor yada bizi uyutuyor.
Afad ile birlikte deprem bölgesine ilk gitmesi gerekenler madenciler ve asker'di. Bunu sıradan bir vatandaş bile düşünüyorsa başkan'ımız da düşünmüştür. Yada farklı bir şey var. Yeni yeni gitmeye başladılar. Babamın bi lafı vardır iş işten geçtikten sonra o kınayı al da ananın a.. yak diye karşımda olsa söylerdim. Vallahi de billahi de tillahi de söylerdim. Kimseden korkum yok artık bıçak kemiğe dayandı milleti salak yerine koyuyorlar.

Kardesim tamam olabilir ama kusura bakma da bir yol hasar aldi diye kocaman bir sehire ulasamiyorsak coktaaan gecmis olsun. Biz dükkani komple kapatalim o zaman. Ben de cok bilmis gibi konusmak istemiyorum cünkü bilmiyorum, ama:

- Helikopter indirmek icin cok büyük bir alana gerek yok. Yani elalem binanin üstüne hatta geminin üstüne inebiliyor helikopterle

- Bizim askerimiz yok mu? Askeri köprü araclari yok mu? Yan yollar hasar gördüyse ikiye bölünüp yüzlerce metre ayrilmadilar ya.

- Deniz yolu üzerinden hataya hataydaki sehirlere ulasma yolu yok mu?

Yani tamam sen ben belki gidemeyiz de, kocaman devlet bir sehire inmek icin hic mi bir yol bulamaz?
Abicim ben kimseyi veya eksiklikleri savunmuyorum.

Sadece ortamı az çok tahmin edebildiğimi ve içimden geçenleri yazdım.

Yani benim anlatmaya çalıştığım çok farklı bir şey...

Bu ülke insanı katıksız olarak ahlaksızdır. İsteyen %5’ini alsın isteyen 95’ini. Enkaz altında kalanlarla dalga geçeni, milleti yanlış yönlendireni, sapığı, hırsızı, açgözlüsü, yardım adı altında şerefsizce hareket edeni, yöneticisi, sorumlusu, başkanı…
aziz nesin çok güzel özetledi Türk halkını.Allah inancı yok diye yargılanan adam en azından bunlardan kat be kat insandı

Deprem bölgesine ulaşmak için yoldayım. Ankara’ya kadar onlarca arama kurtarma konvoyu ile karşılaştık. Çok sayıda ekskavatör, jeneratör kamyonu, yardım malzemesi taşıyan tır gördüm. Türkiye seferber olmuş. Lakin kar bastırıyor arada ve görüş mesafesi düşüyor. Aşacağız inşallah.
Sen izlandadan ne zaman döndün renktaş

Cok moralim bozuk cok kotuyum dun gece'den beri ya da sabahtan beri diyeyim.. Icimde bir garip agirlik bir garip daralma... Elden birsey gelmiyor sacma sapan sosyal medya takibi ve tv'den izliyoruz... Dua ediyoruz ulasiyorsa sayet, boyle ogrendik neticede... Bilmiyorum, ah'imiz var ve bunlarin hesabini vermeden gitmeden kimse.. Deprem olur, oluruz sorun yok ama "caresiz" birakamayiz yurttasi, devlet uyumaz, aksiyon planlari olur, Ordusu ayri, Emniyet Gucleri ayri.. Sosyal kurumlari ayri.. yok abi sen ben o.. Futbol takimlari, Haluk Levent.. bu mudur arkadas ? AFAD diyorsunuz ancak bir sehri toparlayacak kadar yetismis insani var elinde (il bazinda egitim ve altyapi!).. Yaziktir ya. Yazik abi... Kac senedir cart vergisi cort vergisi toplanmadi mi, otv'si cikmadi mi tam da bu sebeple (ki mantikli bir sebebi vardi o donem) oldu bu sana mercedes yenileme araci.. Nerede abi yardim Hatay'a ? Nere de destek Maras'a ? Olmusuz aglayanimiz yok... Tanri milletimizi Marmara depreminden korusun diyorum ben artik... Direk iflas olur sonu, isgal olur (ekonomik olur, baska turlu olur..) bu nasil bir rezalettir ya. Sela okutmuslar... Sizi bosluga havale ediyorum ben..

Ordu neden bölgeye sevk edilmedi ilk deprem anından itibaren? Bilmediğim için soruyorum teknik olarak cevabını bilen biri yazabilir mi?

Screenshot_20230207_021135_Chrome.webp

Yol da vaziyet bu

Siyaset dili batsın şöyle bi günde. İnsan olarak halk olarak devletimiz olarak hepimiz işimizin başındayız demek çok zor olmasa
yahu bunu cocuk bile akil eder böyle bir secim arefesinde bari demezsin, stratejik acisindan insanlari manipule adina bile demezsin ama bunu bile akil edemiyorlar, ayrimciligi tercih ediyorlar, secimde cevabi verilir o halde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt