6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muharrem ince ve ekip arkadaslari kendi otobüslerini cikarmaya calisiyormus. bir yerde batmis dedigine göre.

150 bin kisi jahrein izliyor suan
70 bin kisi cüneyt özdemir falan izledi

Önce sınav sorularını vererek milletin emeklerini çalarak fetöcüleri ordunun içine soktular, o yetmedi ordudaki Atatürkçü askerleri darbe yapacaklar bunlar diyip suçsuz yere ordudan atıp hapse tıktılar.Millet de alkışlıyordu o günlerde darbeciler temizleniyor ordudan diye, ordunun halk gözündeki saygısı yerle bir edildi.Daha sonra o çok korktukları darbeyi kendi büyüttükleri canavar yapmaya kalktı, halkın bir kesimi askeri yine darbeci olarak belledi. İşte yıllardır orduya olan alerjilerinin kısa bir özeti bu.Bir asker çocuğu olarak yıllardır bu tahribata yakından şahit oldum.

Bugüne gelicek olursak,renktaşlarımın çoğunun yazdıklarına katılıyorum afad yetersiz kalmış gözüküyor, ordu sahaya inmeli, sadece arama kurtarma için değil yağmaları engelleme vs güvenlik önlemleri için de bu şart gözüküyor. Yukarda anlattığım sebeplerden kaynaklanan alerjilerinden dolayı bu kararı almadıklarını düşünüyorum. Başka gerekçeleri varsa da çıkıp açıklamalılar.

Ordu'nun oyle bir tasarrufu olamaz. Emir komuta zinciri bu. Ordu'nun basi MSB suan da ve onun da basi Cumhurbaskani. 10 sene once olsaydi, hak verebilirdim.

Canlı yayından zaten duyurdu da geldiler...
İnşallah kurtulacak çocuğumuz. Darısı başkalarına. Ama ekip işinde yetersiz kaldık.
Bir şehirinde değil 10 şehirin yıkılması şahit olduk. Kadının dediği gibi Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi art arda oldu ve kış ayı oldu ne yazık ki

Sabah yola çıkan arkadaşımız Maraş’ta evi yıkılan ailesi ve kendisi iyi olan arkadaşım, Kayseri’ye geçemedi. Otele sığınmış yol yok abi diyor.

Aferin Fulya, gerekli eleştiriyi yaptı.
İç sesim oldu. Biz deprem ülkesiyiz abi.
Her defasında aynı sonu yaşıyorsak sıkıntı vardır...

Yok böyle bir şey ya herkes ders almalıyız deprem ülkesiyiz diyor

Ulan akrabaların mahallesi 2B idi yeni imar çıktı, kendi başına yaparsan emsali düşük veriyorlar illa kat karşılığı müteahhite vermelisinizi şart koşuyor devlet. Millet kendi yapmak istiyor yapamıyor. 30-40 yıllık binalar, sırf rant uğruna kaderine terkediliyor. Bırakın bu ders almalıyız ayaklarını. Ülkede herşey rant üstüne kurulu

Yok böyle bir şey ya herkes ders almalıyız deprem ülkesiyiz diyor

Ulan akrabaların mahallesi 2B idi yeni imar çıktı, kendi başına yaparsan emsali düşük veriyorlar illa kat karşılığı müteahhite vermelisinizi şart koşuyor devlet. Millet kendi yapmak istiyor yapamıyor. 30-40 yıllık binalar, sırf rant uğruna kaderine terkediliyor. Bırakın bu ders almalıyız ayaklarını. Ülkede herşey rant üstüne kurulu
Bu ülkede pislik olmak her zaman kazanır. Borcunu ödersin vergi affı gelir. Gecekondu yaparsın imar gelir.

İmar affı kazanmak için arsalarına 4 tahtadan kulübe yapıp ev gibi gösterip sonra tarlaya bina dikenler var.

Ordu sahaya inmeli derken kendi iradesiyle demek istemedim, hükümet tarafından göreve çağrılmalı.

Emir bekliyor, tek aciklama bu. Eskiden olsa, insiyafit alir planlarini uygulardi ve coktan mudahale etmis insanlara yardim ediyordu.

Onun disinda, Devlet elbette bir cozum bulacaktir. Uzuntuyle izliyoruz tabi cunku zamanla yarisiyor insanlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt