6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 saattir elimde twit, televizyonda Habertürk son durumu öğrenmeye çalışıyorum.
İçim içime sığmıyor, uykuda haram oldu.
Çoğu bölgelere ulaşım zor hava soğuk kar kış kıyamet.
Allah hepimize sabır versin, bütün depremzedelere güç kuvvet versin.
Bundan sonra Japon bilim adamları ile istişare edelim.
Bu işi onlardan iyi bilen yok.
9.1 şiddetinde depremde bina yıkılmıyorsa bu işin bir çözümü var.

Ne olur bundan sonra bir daha böyle savunmasız yakalanmayalım.
Çok zor değil adamlar yapıyor işte bina sallanıyor ama devrilmiyor.

130bin hasarlıdır yıkılan değil

130bin bina yıkılıp nasıl ölü sayısı 130bini geçemez
Hayır hasar gören ev sayısı tam olarak 285.211, iş yeri sayısı 42.902. 99 depreminin bilançosu bu. Zaten o yüzden diyorum abartmamak lazım diye. 130 bin bina/evden 18 bin kişi öldüyse bu depremde maks 6-7 bin olur.

Bir Adam, bir Subay, bir hayal kurdu bir irade koydu ve halkiyla savaslar verip hem inancla hem de bilgisiyle bu ulkeyi kurdu, bu devletin temelini atti... 100 yil gecti ve biz "bildigimiz", "asina oldugumuz", "tecrube ettigimiz" bu dogal duruma karsi, Devlet-Millet olarak hicbir hazirlik goremiyoruz, ne biz (vatandas/halk olarak) ne de Devlet (irade olarak) ne de sivil toplum orgutleri (dayanisma) olarak hic hazir degilmisiz... Bu da bize unutmayacagimiz bir diger utanc olsun... 100 yil, sifirdan kurul ama bir afet icin onlem alama, onlemi gectim bir aksiyon planin olmasin onu gectim altyapin olmasin (saglik-ulasim-iletisim-ekonomi vs..)...

Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Düne kadar belki azıcık ümidim vardı, bugünden sonra hiç yok. Hadi biz göreceğimizi gördük de gelecek nesil için üzücü. Bıraktığımız miraslar aynı bugünkü gibi büyük bir enkaz. Halka bakıyorum yine her şeyi kendi çabasıyla yapmaya çalışıyor. Bugün fox haberde bir kadın kepçeyi parayla tutup kendilerinin getirdiğini söyledi. Başka söze hacet var mı? Ev alıyorsun, mezarın oluyor. Yıkılıyor altında kalıyorsun parayla çıkarmaya çalışıyorlar, kar kış kıyametin üstüne böyle acılar yaşıyorsun en ihtiyaç olan şeylere zam geliyor. Söyleyince hepsini de ülkene düşman ilan ediliyorsun. Tamam kardeşim, biz suçluyuz. Varsın burda da suçlu biz olalım. Bir olmadığımız bu kaldı zaten.

2 saattir elimde twit, televizyonda Habertürk son durumu öğrenmeye çalışıyorum.
İçim içime sığmıyor, uykuda haram oldu.
Çoğu bölgelere ulaşım zor hava soğuk kar kış kıyamet.
Allah hepimize sabır versin, bütün depremzedelere güç kuvvet versin.
Bundan sonra Japon bilim adamları ile istişare edelim.
Bu işi onlardan iyi bilen yok.
9.1 şiddetinde depremde bina yıkılmıyorsa bu işin bir çözümü var.

Ne olur bundan sonra bir daha böyle savunmasız yakalanmayalım.
Çok zor değil adamlar yapıyor işte bina sallanıyor ama devrilmiyor.

Var...

Adamlar bina yapilmadan once binanin yapiminda kullanilcak madde ve bina maketini (temel) deprem simulasyonuna tabi tutup ona gore onay ya da red veriyorlar. Ustune, binanin yapilacagi bolgeye gore (cografik, jeolojik vs..) bina temeli derinligi ve teknolojisi sarti sunuyorlar ustune de maksimum insan kapasitesine gore malzeme ve kolon/zemin etutu yapiyorlar. Ondan sonra o bina dikiliyor. Ona ragmen duzenli testler ve sonuclar isteniyor. Simdi, bu cografya ve bu mentaliteyle bunlar mumkun mu renkdas ? Adamlarin iki kati yuz olcumune ancak 10'da 1'i ahlaka sahip olursan, sonuclari bu oluyor.

Yaw 70 senelik tas ev sapasaglam ama yeni bina nasil yikilir aklim almiyor. Bence alanlar mutlaka denetlemeli. Gerci siteye bastan odeyince o da zor.

Hayır hasar gören ev sayısı tam olarak 285.211, iş yeri sayısı 42.902. 99 depreminin bilançosu bu. Zaten o yüzden diyorum abartmamak lazım diye. 130 bin bina/evden 18 bin kişi öldüyse bu depremde maks 6-7 bin olur.

130 bin mevzusu doğru değil, benim de aklıma yatmamisti, Twitter'dan baktım ve

Gerçekten Allah yardımcımız olsun ama çok acı bir şey. Çok. Bu havalarda bu şartlarda. İçim yanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt