6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merak ettiğim bir kaç husus var. Neden askerler olay yerlerine sevk edilmedi yada az sevk edildi? Güçlü bir devletiz diyoruz, itibardan tasarruf olmaz diyip saray yapıyoruz lakin her afetten sonra halktan yardım kampanyaları. Hiç mi bu konuda devletin yan tarafa ayırdığı kaynak yok? Ne oldu bu deprem vergileri? Sarayın maliyeti ve onun yıllık bütçesi afet durumları için yan tarafa ayrılması daha doğru değil mi? Bu şekilde daha nereye kadar gideceğiz? Ne zaman akıllanıp şehirlerimizi bilim adamlarının önerisine göre dönüştürmeye başlayacağız? Sözde depreme uygun ama ne hikmetse depreme dayanmayan yeni binaları, hastaneleri yapan müteahhit ve firmalar yargılanacak mı?

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

yok arkadaş yok. dün deprem saatinden beri uyuyamıyorum, ondan öncede sabahtan beri ayaktaydım. bir de çalıştım bugün.

9'da iş var yine ne yapacağım bilmiyorum, şimdi bir uyusam hayatta kalkamam muhtemelen. en son çalışırken bayılacağım galiba.

Sözde depreme uygun ama ne hikmetse depreme dayanmayan yeni binaları, hastaneleri yapan müteahhit ve firmalar yargılanacak mı?
sence yargılanır mı

böyle vakalar sadece bürokratik çürümüşlüğün boyutunu gösterir. 20 yıllık binalar bile yıkılmış, normal mi bu? kibarca yazmışsın ama herhalde senin de "doğal felaket" ibaresini kullanan muhabilerin ağızlarının ortasına kürekle vurasın geliyor? ne doğalı kardeş. şu depremler japonyada olsa bardaktan su dökülmezdi. az bişey araştırdım da deprem ve genel imara ilişkin yönetmelikler de epey sağlam görünüyor... ama biz doğal felaket deyip geçelim sorun yok, seweriz ülkece dramı.

Kendimi ya. Elden bir şey gelmediği ve yetemediğim için.
senin ne suçun var ki deprem bu. yardıma giden bi tanıdığım da yolda kalmış, bölgeye girişin imkansız olduğunu söyledi. şu anlık eğitimli profesyonellere güvenmek gerekiyor, henüz yeterli iş makinesi de yokmuş...

senin ne suçun var ki deprem bu. yardıma giden bi tanıdığım da yolda kalmış, bölgeye girişin imkansız olduğunu söyledi. şu anlık eğitimli profesyonellere güvenmek gerekiyor, henüz yeterli iş makinesi de yokmuş...
İş makineleri girebiliyor mu ki sokaklara? Karşı, kış kıyamet, yollar çatlak, binalar yıkılmış sokakları tıkıyor. Hava aydınlanınca bir fark olacak mı acaba onu merak ediyorum.

Yemek yedim, utanarak...
Şimdi uyuyacağım, utanarak...
Bu da kendime yeter. Elden bir şey gelmese de kendimi de affedemiyorum.
Inan gercekten sorumlu olanlar su senin gosterdigin hassasiyetin, duydugun uzuntunun onda birini hissetmiyorlardir.
Bugun Emin Capa'nin verdigi bilgiye gore 2021 yili sonuna kadar toplam 37 milyar dolar deprem vergisi toplanmis. Gorunen o ki, ne bir onlem alinmis, ne de bir acil durum plani yapilmis. Tamamen bir kaos hakim. Ilk sarsintinin uzerinden 24 saatten fazla gecti hala Kahramanmaras'in ulasilamayan ilceleri var. Ulasilamayan diyorum, telefon, internet, yol vs. herhangi bir haber alinamiyor. Insanlar perisan, bizler de ekran basinda perisan olduk. Emegi gecen herkese lanet olsun! Malum sebeplerden dolayi bu kadar yazabiliyorum.

Yaw 70 senelik tas ev sapasaglam ama yeni bina nasil yikilir aklim almiyor. Bence alanlar mutlaka denetlemeli. Gerci siteye bastan odeyince o da zor.
Yakin bir dostumuzun ailesine kentsel dönüşüm ayağına sifir ev satmışlar. Diyor ki sıfır evlerin hepsi yıkıldı eski evimiz sapa sağlam duruyor.

Bunun siyasi faturası ağır olur dedi

Yavşak kahpe banka isim vermek istemiyorum hala ev kredisi ödüyoruz evin değeri şu an 2.5 3 milyon lira dün SMS attılar evinizde deprem kaynaklı yıkım vs olursa max 300 bin tlye kadar sigorta karşılayacak gerisi bizim sorumluluğumuzda değildir diye. Ulan kahpeler deprem günü böyle bir mesaj atılır mı allahsızlar ev yıkılacak mı hasarlı mı daha görmedik bile ilk depremden sonra terk ettik

Yavşak kahpe banka isim vermek istemiyorum hala ev kredisi ödüyoruz evin değeri şu an 2.5 3 milyon lira dün SMS attılar evinizde deprem kaynaklı yıkım vs olursa max 300 bin tlye kadar sigorta karşılayacak gerisi bizim sorumluluğumuzda değildir diye. Ulan kahpeler deprem günü böyle bir mesaj atılır mı allahsızlar ev yıkılacak mı hasarlı mı daha görmedik bile ilk depremden sonra terk ettik
İsim verin o banka ile ilişiğimizi keselim.
Bu dönemde vatandaşına destek olmayan hiç olmasın.
Yılda 20mr TL net kar açıklıyorlar

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tapu üzerinde olan satış üzerinden kasko yaptıkları için o rakama kadar karşılarız diyorlar.

Eğer 2003 de Irak yıkılmasaydi, 2011 de Suriye savaşı başlamasaydı, güney sınırımızdan ciddi deprem yardımı ve is makinesi desteği alabilirdik.

Şimdi İzmir'den İstanbuldan iş makinesi gönderelim mi demezdik. Çünkü ne yaparsak yapalım zaman yetmeyecek

Eğer 2003 de Irak yıkılmasaydi, 2011 de Suriye savaşı başlamasaydı, güney sınırımızdan ciddi deprem yardımı ve is makinesi desteği alabilirdik.

Şimdi İzmir'den İstanbuldan iş makinesi gönderelim mi demezdik. Çünkü ne yaparsak yapalım zaman yetmeyecek
Güney sınırındaki ülkeler de depremden fazlasıyla etkilendi. Öyle ciddi bir yardım konusunda emin olamam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt