6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer 2003 de Irak yıkılmasaydi, 2011 de Suriye savaşı başlamasaydı, güney sınırımızdan ciddi deprem yardımı ve is makinesi desteği alabilirdik.

Şimdi İzmir'den İstanbuldan iş makinesi gönderelim mi demezdik. Çünkü ne yaparsak yapalım zaman yetmeyecek
Hocam Suriye önce kendini kurtarsın. 1400 ölüsü vardı dün akşam. Şimdi onlarınki de artmıştır. Irak hadi yine belki yardım ederdi rahmetli Saddam.

Antepli bir arkadaşımdan haber alamıyorum. Mesajım iletilmedi, telefonu da kapalı.

Allah'ım sen koru yarabbim.
Çok şükür dün akşam iletişime geçebildim kendisiyle. İyilermiş, dışarıdalarmış.

Bugün Maraş'a gidip enkaz altındaki akrabalarını çıkarmaya çalışacaklarmış.

SON DAKİKA | Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: "İnsanlıktan nasibini almamış terör örgütü PKK/YPG, depremi bile fırsat bilerek saldırı gerçekleştirdi."

Kaynak : Twitter - pusholder

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

dünden beri rasathane verisini excele işliyordum. 24 saattir aşağıdaki illerde olan deprem sayıları:
kahramanmaraş - 259
malatya - 98
gaziantep - 41
hatay'da - 32
adıyaman - 32
adana - 12
kilis - 7
diyarbakır - 6

bu bölge dışında ise
sakarya da 22
düzce de 15
izmir de 16

çoğu artçı tabi ki.

DC913ECE-D2EA-46E3-9780-70087F3AAC42.webp

Tedbir sadece binayı sağlam yapmak değil (ki onu da başaramadık zaten), afet sonrasında hızlı ve organize bir şekilde müdahalede bulunmak.

bu harp, amerikanin üzerine yine atmalar tam bir acizligin, cehaletin örnegi, evet amerika üzerimize yikti, kontrolleri etmememizin sebebide elimizi kolumuzu bagladi, yatirim yapmak istedik ama ekonomimizi cökertti, allah reisimizi basimizdan eksik etmesin, degilmi türkiyem, gercekler bunlar, tövbe tövbe, en kolay isin icinden cikmanin örnegi budur iste, böyle düsün bir 50 yil daha geriye git.👏

Ben arama kurtarma yetkililerine de suç bulamıyorum.Hatırlarsınız izmir depreminde 6-7 tane bina yıkılmıştı millet seferber olmuştu ona rağmen 3-4 gün sonra çıkarılan çocuklar olmuştu enkazdan.Enkaz arama kurtarma çok zor bi iş.Kepçeleri alayım paldur küldür temizleyim diyemiyorsun yeri geliyor ince işçilik yapman gerekiyor.6 bin civarı enkazdan bahsediliyo şu an bu çok korkunç bir sayı çoğu insan hayatını kaybetmeye terk edilecek maalesef.

Tedbir sadece binayı sağlam yapmak değil (ki onu da başaramadık zaten), afet sonrasında hızlı ve organize bir şekilde müdahalede bulunmak.
Hocam hiç bir afete ve afet sonrası süreçlere karşı bir önlemimiz yok ki depreme olsun.
Son bir kaç yılda yaşamadığımız afet kalmadı salgın hastalık , yangın, sel , deprem bir tane dişe dokunur seviyede başarılı bir müdahale süreci olmadı.

Hatay yollarında yanlış duymadıysam 50 metre genişliğinde büyük çukurlar oluştu araç geçmiyor diyorlar. Ne kadar doğru bilemiyorum.
Gaziantep'in batıyla karasal ilişiği kesildi. Yollar yok. Kapalı. Mahsur kaldık. Hoş gitmek istesek hiçbir benzinlikte benzin yok. 12 tane gezdim birisi verdi fulledim, oda bitmistir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt